כתב האישום:
הנאשם הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טעון, בכתב אישום מתוקן, בעבירות של איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין תשל"ז 1977 (להלן: "חוק העונשין"), העלבת עובד ציבור, לפי סעיף 288 לחוק העונשין, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק העונשין, שימוש בכוח או באיומים למנוע מעצר, לפי סעיף 47(א) לפקודת סדר דין פלילי (מעצר וחיפוש) (נוסח משולב) תשכ"ט 1969, שב"ח לפי סעיף 12(1) לחוק הכניסה לישראל (3 עבירות), שבל"ר לפי סעיף 413 לחוק העונשין, החזקת סם לצריכה עצמית, לפי סעיף 7(א) +7(ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג 1973.
על פיו, מעצרו באישום הראשון, הוביל את הנאשם להיתנהגות בה נקט כלפי השוטרים, לאחר תקופה ארוכה בה היתנהל באופן תקין, "ובראותו את הכול מתפרק לנגד עיניו".
הסניגור ביקש לקחת בחשבון לקולא את הודאת הנאשם, מועד ביצוען של העבירות, החרטה שהביע וכן החסכון בזמן השפוטי.
הערכים החברתיים בהם פגע הנאשם הנם: רבונותה של המדינה והחלטה מי יבואו בשעריה, בטחונו של אדם, שלוותו, הזכות לקניין, וכן כיבוד שילטון החוק ורשויות אכיפת-החוק.
בהתייחס לאישום השני, ובשים לב לעובדה, כי לעבירת השב"ח נילוותה גם עבירת שבל"ר, ביחס לרכב שנגנב בין התאריכים 13.8.2020 -14.8.2020 בו החזיק הנאשם, יש לקבוע את המיתחם בין מאסר קצר החל ממספר חודשים, ועד 8 חודשים, לצד ענישה נלווית.
במסגרת רע"פ 398/14 ערג' נ' מדינת ישראל (16.3.14) נקבע כי "עבירות ההתפרצות והגניבה, הפכו, למרבה הצער, לנפוצות במחוזותינו, הן פוגעות ברכושו של הציבור, מערערות קשות את תחושת בטחונו, ומנפצות לרסיסים את התפיסה לפיה ביתו של אדם הוא מבצרו. בית משפט זה עמד, לא פעם, על כך שחומרתן של העבירות, לצד נפוצותה של התופעה, מצריכות נקיטת יד קשה עם העבריינים".
בעניינינו, אישום 3 מצוי ברף חומרה גבוה נוכח נסיבות הארוע, כניסתו לבית בעת שבתם של בעלי הבית, חיילת בשרות סדיר, לנה בחדרה.
...