נטען כי ניתן להשוות לתיקי מירמה בהם האנטרס המוגן דומה, בהיתחשב בכך שמעשיו של הנאשם מייצבים אותו במיתחם החומרה השייך לתיקים החמורים יותר, כאשר הבולט מבניהם הנו ע"פ 7075/03 אסתר אלון ואח' נ' מ"י (2.8.2006) "פרשיית הבנק למסחר", וכי חומרת המעשים בפרשיית הבנק למסחר ותוצאות המעשים אמנם קשים יותר מעניינו של הנאשם כאן, אולם שווי הגניבה והנזק שניגרם למתלונן מציבים את עניינו של הנאשם במנעד הרלוואנטי לתיקים מסוגו של הבנק למסחר.
נטען כי העובדות שהקימו את עבירת הלבנת ההון, אפשרו להשאיר את הרכוש העצום שנגנב, בידי הנאשם ושותפו/יו ולמנוע תפיסתו על ידי המישטרה והשבתו למתלונן, וכי יש במעשיו של הנאשם חומרה נוספת, היות והם מהוים פגיעה מתמשכת במתלונן אשר רכושו נותר גלוי ברשות הרבים האינטרנטית אולם מחוץ להישג ידו.
ב"כ הנאשם מפנה לעדותו של המתלונן ביחס להשפעת הסכום שנגנב עליו וטוען כי "מבלי להקל ראש בסכום הגניבה האמורה בעיניינו, הרי שיש ליתן לכך משקל שלא מדובר בסכומים שאובדנם מוביל לאובדן קורת גג ביתו".
ביחס לשווי מטבע הדש, נטען כי הנאשם הורשע בהכרעת הדין על פי העובדות המצוינות בכתב האישום, לפיהן שווי המטבע במועד הגניבה היה כ- 82.5 $ ועל פי עובדות אלו יש גם לגזור את דינו של הנאשם.
הנאשם הורשע בעבירות של: גניבה בנסיבות מחמירות לפי סעיף 384א(ב) לחוק העונשין, אשר העונש המקסימלי בגינה הנו 7 שנות מאסר, פעולה ברכוש אסור לפי סעיף 3(א) לחוק איסור הלבנת הון, אשר העונש המקסימלי בגינה הנו 10 שנות מאסר, חדירה לחומר מחשב כדי לעבור עבירה לפי סעיפים 4 ו- 5 לחוק המחשבים, אשר העונש המקסימלי בגינה הנו 5 שנות מאסר, וערמה ותחבולה לפי סעיף 220(5) לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), אשר העונש המקסימלי בגינה הנו 7 שנות מאסר.
...
לאור כל האמור, לאור הערכת הסיכון הגבוהה בעניינו ולאור אי לקיחת האחריות על העבירות, נמנע שירות המבחן ממתן המלצה טיפולית או שיקומית בעניינו של הנאשם.
מובן כי זוהי זכותו של הנאשם כזכות כל נאשם לכפור ולנהל הליך של שמיעת ראיות, ואולם, משנדחית גרסה עובדתית של נאשם, לדבר משמעות לגבי לקיחת אחריות, אשר רלבנטית לעונש.
לאור כל האמור, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר - מאסר בפועל לתקופה של 8 שנים.