לפניי תביעה על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: חוק הפלת"ד) לפצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת, ילידת 25.11.2001, בעקבות תאונת דרכים מיום 18.2.2010.
לאחר מכן הגישו הצדדים תחשיבי נזק ועל יסודם ניתנה הצעת פשרה.
הורי התובעת הודיעו כי הם מוותרים על המינוי, אולם בעקבות פנייה של בא כוחם לבית המשפט הורתה כב' השופטת דגן כי על מנת שלא לפגוע בתביעתה של התובעת הקטינה, תישאנה הנתבעות בשכר המומחית כמימון ביניים, וככל שלא תקבע נכות צמיתה עקב התאונה, יקוזז השכר מהפצוי.
אשר לתקופת השרות הצבאי - לא הוצג התיק הרפואי הצבאי, לרבות תיק בריאות הנפש; טענתה של התובעת כי לא ניתן להשיג תיק זה אין בה ממש, מה גם שאישרה כי כלל לא ביקשה מבא כוחה לנסות ולהשיגו; לא הוצגה אסמכתא לגבי גובה הפרופיל הצבאי שנקבע לתובעת, לא הוצג אישור שירות קל"ב, והיא לא הביאה לעדות את חברותיה ששרתו עימה והתגוררו עימה במשך למעלה משנה באותו החדר, והיו יכולות להעיד על ארועי הרטבת לילה שקרו, כנטען.
...
אשר למישור החברתי והתעסוקתי: הגם שהתאונה אירעה לפני כשלוש-עשרה שנים, פרק זמן ארוך ביותר לכל הדעות, לא הובאו כל ראיות לגבי תפקודה החברתי של התובעת, מעבר לסיכום של מכון שיא-אל, אשר כאמור, מצביע דווקא על שיפור בתפקודה של התובעת כל עוד התמידה בטיפול הרגשי.
המסקנה המתבקשת מכל אלו היא, כי לא ניתן לייחס לתאונה את שיעור התרומה לנכותה הרפואית אותו ייחסה לה מומחית בית המשפט; התרשמותי היא, כי ניתן לייחס לתאונה, לכל היותר, החמרה בשיעור מסויים ולתקופה מסויימת של מספר שנים לאחר התאונה, מבלי שהחמרה זו עולה כדי נכות צמיתה.
הנזק
מכל המקובץ לעיל, מצאתי לנכון לפסוק לתובעת פיצוי בהתאם לראשי הנזק כדלקמן:
כאב וסבל
בשקילת כל הנימוקים שהובאו לעיל, ובשים לב לסמכותו של בית המשפט לפסוק בגין נזק בלתי ממוני פיצוי עד לשיעור 10% מהסכום המירבי (תקנה 2(ב) לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו נזק ממון), תשל"ו-1976), אני פוסקת לתובעת בראש נזק זה סך של 16,000 ₪.