בתנאים שב"נספח לפוליסת ביטוח חיים או בריאות" נקבע ש"מקרה ביטוח" יזכה את המבוטח בסכום הביטוח בכפוף לתנאי הפוליסה, וכי "סכומי הביטוח ישולמו בתנאי שקיימת איבחנה רפואית חד משמעית של רופא מומחה בתחום הרלבנטי, הנתמכת בהוכחות מעבדתיות או אחרות כמפורט בסעיף ה' לעיל, ואושרה ע"י רופא החברה". עוד נקבע כי "מקרה ביטוח אשר אירע לראשונה במשך תקופת הביטוח ולאחר תקופת אכשרה של 3 חודשים, יזכה את המבוטח בתשלום סיכום הביטוח".
בפרק ה' הוגדר "מקרה הביטוח": "מקרה הביטוח הנו איבחון רפואי של אחת המחלות, בין אם המבוטח מודע לו ובין אם לאו, או קיום ארוע רפואי כמפורט באחת הקבוצות להלן, במהלך תקופת הביטוח ולאחר תקופת האכשרה". בין המחלות שפורטו צוינה "מחלת סרטן תיכלול לויקמיה, למפומה ומחלת הודג'קין", אולם צוין כי מקרה הביטוח אינו כולל "מלאנומה ממאירה דרגה A1 (1 מ"מ) לפי סיווג ה-AJCC לשנת 2002".
בפרק א' הוגדרה "תקופת אכשרה": "תקופה רצופה של 90 יום, המתחילה מתאריך תחילת הביטוח, או מיום חידוש הביטוח באם בוטל, המאוחר מביניהם, ... החברה לא תהיה אחראית לתשלום בגין מקרה ביטוח אשר ארע בתקופת האכשרה. תנאי זה לא יחול אם מקרה הביטוח נובע מתאונה. מקרה ביטוח שארע בתקופת האכשרה דינו כמקרה ביטוח שארע לפני תקופת הביטוח".
בפרק ז', שכותרתו "חריגים", נכתב כי "החברה לא תהיה אחראית לכל תשלום על פי ביטוח זה במקרים להלן: ... מקרה ביטוח שארע בתקופת האכשרה".
ביום 16.2.2016 בוצעה לתובע במחלקת פלסטיקה בקופת חולים כללית בנצרת ביופסיה של קטע עור בצואר ורקמת שומן ביד ימין.
איבחון המחלה בסמוך כל כך למועד התחלת הפוליסה תמוה ומעלה שאלות חמורות;
(3) מימצאי הבדיקה הפתולוגית מיום 3.3.2016, אשר הצביעו על למפומה (פסקה 6 לעיל) התקבלו במהלך תקופת האכשרה, ולפיכך אינם מזכים בתגמולי ביטוח;
(4) הוכחשה הטענה כי הפוליסה נרכשה בכפוף לביטול תקופת האכשרה;
(5) התובע לא תמך טענותיו בחוות דעת רפואית, ולפיכך הוא מנוע מלהעלות טענות שברפואה;
(6) התובע לא מילא את הצהרת הבריאות באופן נכון והסתיר מהנתבעת בהצעת הביטוח את הנגעים נושא ההפניה מיום 20.12.2015 ובעיות רפואיות נוספות.
במקרה שבפנינו, התובע הודה כי במועד בו חתם על הצעת הביטוח, היה לו כסוי בטוחי בפוליסת ביטוח בריאות ומחלות קשות הן בחברת הביטוח מנורה והן בפוליסת ביטוח בחברת הראל, וכי בעת שפנה בהצעת הביטוח לנתבעת, הוא לא ביקש לבטל את הפוליסות הקיימות בחברות הביטוח האחרות.
לא נטען וגם לא הוכח כי הביופסיה השנייה שנעשתה בחודש מאי 2016, לאחר חלוף תקופת האכשרה, גילתה למפומה בחלק שונה בגופו של התובע או כי אובחנה מחלה אחרת.
...
לאור מסקנה זו, יש תחולה ל"חריג תקופת האכשרה", ולפיכך קמה לנתבעת חובה לתשלום תגמולי ביטוח על-פי הפוליסה.
הכרעה
משהוכיחה הנתבעת שמתקיים "חריג תקופת האכשרה", דין התביעה להידחות.
אשר על כן, הנני דוחה את התביעה ומחייב את התובע לשלם לנתבעת שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 15,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק.