בית משפט השלום בנצרת
חדל"פ 39980-07-20 סלאמנה נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח'
תיק חצוני: 316982_4
בפני
כבוד השופטת נסרין אסכנדר-מוסא
מבקשים
עלי סלאמנה, ת"ז 020981056
משיבים
1. ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון
2. אלה וואנו (נאמן)
3. בנק הפועלים-719-
פסק דין
מצד שני הוגשה ביום 26/7/22 הצעה עדכנית מטעם ב"כ הממונה, לפיה סברה היא שבשל היתנהלותו של היחיד בהליך והתנהלותו עובר לכניסה להליך ונסיבות יצירת החוב של בנק הפועלים, ובשל קיומה של זיקה לזכויות בדירת המגורים, יש מקום לקבוע תוכנית שקום ליחיד שעיקרה תשלום סך של 82,000 ₪ לקופת הנשייה בתוספת מימוש כספים פינאנסיים בלתי מוגנים, וזאת על ידי פדיון זכויותיו של היחיד בדירת המגורים בסך של 50,000 ₪ , והוספת סך של 32,000 ₪ אשר יושבו על ידי בני המשפחה לאור היתנהלותו של היחיד ביצירת החובות.
אני משוכנעת כי מקרה זה הוא מקרה זהה לאותם מקרים, ולא מצאתי כל שוני בין תיק זה לכלל תיקי חידלות הפרעון של יחידים שלגביהם הממונה ממליץ על קביעת תוכנית או על מתן הפטר ובית המשפט אימץ המלצות אלו.
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות בתיק ולאחר ששמעתי את טענות הצדדים לפניי, נחה דעתי כי דין בקשתו של היחיד להתקבל וכי יש לקבוע תוכנית שיקום בעניינו של היחיד, הכל כפי שיפורט להלן.
אם לא די בכך הרי שחשוב להדגיש כי עם חקיקת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי הביע המחוקק את דעתו כי אין להתעמק יתר על המידה בשאלת תום הלב במועד יצירת החובות מאשר תום הלב בהליך עצמו, וככל והיחיד עמד בדרישות ההליך ועניינו הגיע למצב שבו ניתן לקבוע תוכנית שיקום, וככל אין המדובר ביצירת חובות תוך כדי פעילות בלתי חוקית ובלתי מוסרית בעליל, או יצירת החובות בחוסר תום לב מובהק ובפעילות מרמה מוכחת וחד משמעית, בית המשפט לא ידון יתר על המידה בשאלת תום הלב במועד יצירת החובות, ומספיקים בעיניי הנימוקים שהובאו לעיל כדי להביא למסקנה שאין מקרה זה נופל בגדרו של סעיף 163 (ב), המצדיק הטלת סנקציה על היחיד בשל התנהלותו במועד יצירת החובות.
לפיכך, אני דוחה את המלצתה של ב"כ הממונה בעניין זה, הנתמכת גם בעמדת הנושה, בנק הפועלים, ואיני רואה מקום לחייב את היחיד להחזרת סך של 32,000 ₪.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק ובהתאם לתנאים כדלקמן.