באותה החלטה נתקבלה בקשת הזוכות/המשיבות לקביעה מחדש של התנאים לביטול ההגבלה על יציאת החייב/המערער מן הארץ בהתאם להוראת סעיף 66א לחוק ההוצאה לפועל תשכ"ז- 1967, אשר הוטלו עליו בהחלטת כב' רשם ההוצאה לפועל, שאדי ג'ובראן, מיום 20/07/2017 (החלטתו השנייה לקביעת תנאים לביטול הגבלה יציאת המערער מן הארץ, כפי שיפורט בהמשך) (להלן: "החלטת ההגבלה השנייה").
בקשה שנייה לביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ
נוכח הקביעה הנ"ל שניתנה ע"י בית-המשפט העליון, הגיש המערער הגיש בקשה לעיון חוזר בהגבלה על יציאתו מן הארץ, אך לא הוגשה על ידו כל הצעה לסילוק החוב, והוא ביקש לבטל את ההגבלה ללא כל תנאי.
המערער חשף כל המידע בעניינינו, מילא כל הטפסים הנדרשים, והתייצב לחקירות היכולת.
אין חולק, כי בהחלטת העליון השנייה, נקבעה הלכה ביחס להטלת ההגבלה לעיכוב יציאתו של תושב חוץ מן הארץ לפי סעיף 66א לחוק ההוצאה לפועל, לפיה:
"... לשם מימוש תכליתו של סעיף 66א איני סבורה כי יש מקום להבחין בעיניינו בין תושב חוץ לבין תושב ישראלי. משעה שנקבע כי תושב חוץ הוא בעל יכולת לפרוע את חובותיו (כלומר בעל נכסים בישראל), וכי הוא מישתמט מלעשות כן...".
ובעניינינו, אין מחלוקת, כי המערער הוכר והוכרז כחייב בעל יכולת לפרוע את חובו בישראל, המישתמט מתשלום חובותיו.
...
בית המשפט העליון ממשיך ומחדד קביעותיו, בזו הלשון:
"בענייננו, נקודת המוצא היא כי המבקש הוכרז כבר לפני זמן רב כבעל יכולת המשתמט מחובותיו, וזאת בהתאם לקריטריונים הקבועים בחוק לשם הכרזה כאמור. לכך יש להוסיף כי בהחלטתו השנייה של הרשם צוין עוד כי המבקש פרע חובות אחרים בתקופת שהותו בישראל מאז שחרורו מהמאסר, וגם בכך יש ללמד על כך שהמבקש מחזיק בנכסים בישראל. בנסיבות אלה, ובהתאם לכל האמור לעיל, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הרשם בעניינו של המבקש. ניכר כי המבקש הוא בעל יכולת לפרוע את חובו בישראל, וכי הותרתו בישראל עשויה להוביל לסילוק החוב על-ידו. משכך, עניינו אכן בא בגדר המקרים המיוחדים שבהם ניתן לעכב יציאתו של חייב תושב חוץ מישראל לפי סעיף 14(א) לחוק, אשר כאמור, מוסדרים באופן מפורש בסעיף 66א לחוק.
לסיכום, מצאתי כי אין מקום להתערב בקביעות כב' הרשמת כפרי בהקשר זה, וביתר שאת, בהחמרת התנאים לביטול ההגבלה, שהם בעצם התנאים שהוטלו בהחלטת ההגבלה הראשונה.
אולם משמצאתי כי טענות אלו נדונו והוכרעו בהליכים הקודמים, הגעתי למסקנה כי אין מקום להידרש אליהן בשנית.
סוף דבר
לאור המקובץ לעיל, דין הערעור להידחות.