מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הצמדה של הסכם המרת ימי מחלה בימי חופשה בבנק הבינלאומי הראשון

בהליך ערעור סכסוך קיבוצי (עס"ק) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט אילן סופר לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי בתל אביב יפו (השופטת רוית צדיק ונציגי הציבור גב' שרה חורש וגב' נילי מאיר; ס"ק 47424-05-16), בו התקבלה בקשת ההסתדרות להצהיר כי הסכם המרת ימי מחלה בימי חופשה, כפי שקיים אצל עובדי בנק לאומי מכוח הסכם קבוצי מיוחד מחודש ינואר 2015, חל על עובדי הבנק הבנלאומי הראשון בהתאם להסכם הצמדה.
המשיבים הגישו ב 23.5.2016 בקשת צד בסכסוך קבוצי בה התבקש בית הדין לקבוע כי הבנק הפר את הוראות ההצמדה של עובדי הבנק (הפקידים) להסכם הקיים בלאומי וכי יש להחיל על עובדי הבנק (הפקידים) את הסדר המרת ימי המחלה כפי שהוא קיים בלאומי.
...
על כן, המסקנה אליה הגענו מתיישבת עם ההלכה הפסוקה לפיה פרשנותן של הוראות הצמדה בהסכמים קיבוציים תעשה בצמצום (ראו עניין מרכז השלטון המקומי).
סוף דבר נושא המחלה בבנק הבינלאומי מוסדר בהסכם ספציפי במסגרת חוקת העבודה מ-1974 ועל כן כל שינוי או תוספת לו צריכים להיעשות במסגרת הסכמת הצדדים ולא על פי הסכם ההצמדה.
לנוכח האמור, הערעור מתקבל.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפסק דין הבנק הבנלאומי סיכם בית הדין הארצי את האופן שבו יש לפרש הסכם קבוצי, באופן הבא: "הסכם קבוצי יפורש פרשנות תכליתית תוך איתור אומד דעתם הסובייקטיבי המשותף של הצדדים, בהתאם לאינטרסים, המטרות והערכים שההסכם נועד להגשים. אומד דעת הצדדים יילמד בראש ובראשונה מלשון ההוראה הרלוואנטית, תוך היתחשבות במכלול הנסיבות לרבות לשון החוזה בכללותו, מהות ההסדר, הנסיבות שקדמו לכריתת ההסכם, ההקשר התעשייתי – המפעלי, הענפי והמשקי, היתנהגות הצדדים לאחר כריתת ההסכם ודרך יישומו בפועל, כמו גם הסכמים מאוחרים יותר שנכרתו בין הצדדים.
כאמור, בית הדין הארצי בפסק דין הבנק הבנלאומי דן בפרשנותו של הסכם ההצמדה, מושא הליך זה, בסכסוך שהיה בין הצדדים בנוגע להחלת הסדר "המרת ימי מחלה בימי חופשה" שעוגן בהסכם לאומי 2015, על עובדי הבנק.
...
אי לכך, משהוכח כי המענק החד פעמי שולם לעובדי בנק לאומי שלא במסגרת הסכם שכר וכי מטרתו הייתה לרתום את העובדים לתכנית ההתייעלות הננקטת בבנק לאומי, שוכנענו כי הסכם הצמדה אינו חל על מענק זה. נציין כי אין בקביעתנו זו כדי למנוע מהצדדים לנהל משא ומתן בנוגע לתגמול עובדי הבנק בגין הליכי ההתייעלות הננקטים בבנק.
סוף דבר המענק החד פעמי בגובה משכורת שולם לעובדי בנק לאומי בשנת 2016 בשל רצון ההנהלה לרתום את העובדים לתכנית ההתייעלות והוא אינו קשור לזכות כלשהי שהוענקה לעובדי הבנק מכוח הסכם ההצמדה.
אי לכך, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו בקשת צד בסכסוך קבוצי העוסקת בשאלה האם הוראות הסדר המרת ימי מחלה בימי חופשה, כפי שעוגנו בהסכם קבוצי מיוחד אשר נחתם בחודש 1/15 בנק לאומי לישראל בע"מ, חלות גם על הפקידים העובדים במשיב, מכוח הסכם הצמדה? העובדות בתמצית - המבקשת 1 הנה ארגון העובדים היציג של עובדי הבנק הבנלאומי (להלן: המבקשת או ההסתדרות).
תכליתו של הסדר ההצמדה היא לאפשר את החיים המורכבים בהם מתקיימים בצוותא הסדרים אשר מקורם בבל"ל באמצעות הסדר הצמדה והסדרים עצמאיים שנעשו בבנק לפני שנחתם אצלו הסדר ההצמדה ואחריו אשר לא נשאבו מבל"ל. להוכחת טענתו זו, הפנה המשיב למספר דוגמאות להבדלים ולהסדרים החלים לטענתו בבנק, ללא קשר לשאלה אם הסדרים דומים קיימים בלאומי: הראשון, הנו חוקת העבודה בבנק הבנלאומי.
שלישית, חזוק נוסף למסקנתנו כי יש להחיל על הסדר המרת ימי המחלה את הוראות הסכם ההצמדה, מצאנו באופן בו יישמו הצדדים את מכלול הוראותיו של הסכם לאומי 1/15.
...
לאור כל האמור לעיל, אנו דוחות את טענת הבנק כי אין להחיל את הסדר המרת ימי המחלה מאחר וקיים הסדר ספציפי בתחום חופשת מחלה בבנק.
הסעד- לאור כל הטעמים אותם מנינו לעיל, מצאנו כי דין בקשת הצד להתקבל ואנו קובעות כי יש להחיל את הסכם ההצמדה על הסדר המרת ימי המחלה בחופשה.
סוף דבר- דין בקשת הצד להתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו