המסקנה לפיה לא קנה המשיב סמכות לידון בשאלה מעוגנת אף בפסק דינו של כב' הנשיא שמגר בע"א 177/87 וינפלד ואח' נ' מנהל מס שבח מקרקעין נתניה, פ"ד מד(4) 607, 612, להלן: "עניין וינפלד".
מסקנתה של הוועדה מקובלת עלינו אף מהנימוק לפיו שאלת תחולתה של הילכת השתוף היא שאלה המחייבת בדיקה ראייתית של אספקטים שונים עובדתיים ומשפטיים בחייו של הנישום או קרוביו, החורגים מההיבט הפיסקאלי-כלכלי, שאלה שפיצול ההכרעה בה בין ערכאה שיפוטית ממש לבין ערכאה מינהלית, מעין-שיפוטית, לצרכי מס, יוצרת כפל מיותר ופוטנציאל להכרעות סותרות.
ההשגה כוונה, על פי הכתוב בה, כלפי שומת המס עבור "מחצית חלקות 15, 16, 20, 21".
ואלו נימוקי ההחלטה הדוחה את ההשגה, נשוא הערר הנוסף: "בשומת מס שבח במכירת קרקעות בחלקות 15+ 16, 20+ 21, נקבע תאריך רכישה 1.5.75 תאריך פטירת המוריש, גניזדוביץ יעקב ז"ל. ההצהרות להעברות ללא תמורה בין גניזדוביץ יעקב (האב-ר.ג') לאוריאל (העורר-ר.ג') ורחל (האימא-ר.ג'), הוגשו ב 10.10.76 עפ' יפוי כוח מ-60. כיוון שההצהרות הוגשו באחור והמס בגינן שולם לאחר פטירת המוריש אין מקום לקבל (את הטענה כי-ר.ג.) תאריך רכישת הנכס-דהינו שנת 60. ראה סעיף 27 לחוק מס שבח." הודעות הערר 19.
לטענת העורר והאמא, בכתבי טענותיהם בפני בית המשפט העליון, בהתנגדויותיהם לצו הירושה ביחס לעיזבון האב המנוח וכן בב"ז 24/79, העלו בפני כב' השופט קציר את טענתם כי הם בעלים משותפים יחד איתו "בנכסים הנזכרים בתיק העיזבונות הנ"ל", עוד משנת 1960, וכי פתחו בהליכים לרישום מחצית מהזכויות בנכסים על שם העורר ורבע מהזכויות על שם האימא.
...
מטעמים אלה, על רקע ההלכה שנקבעה בעניין יהלום, אין מנוס מהמסקנה כי אין מקום להשית את היקף החיוב במס בגין העברת הזכויות בחלקות נשוא ערר זה והערר הנוסף, על יסוד ההנחה כי האמא היתה בעלת זכויות בחלקות מיום רכישתן על ידי האבא ורישומן על שמו.
מצד שני המשיב, המיוצג ע"י הפרקליטות לא הגיש תשובה כמפורט בס' 11 לפסק הדין ואף לא עזר לועדה ע"י כך להמציא את המסמכים המהותיים שהחסיר העורר, שאינו מיוצג ע"י עו"ד.
בנסיבות אלה אנו סבורים שיש להסתפק בפסיקת שכ"ט עו"ד בסכום מופחת.
על כן, אנו דוחים את הערר ומחייבים את העורר לשלם למשיב שכ"ט עו"ד על סך 10,000 ₪ להיום כולל מע"מ.
ניתן היום כ"ו בטבת, תשס"ו (26/01/2006) בהיעדר ב"כ הצדדים.