הוא לא הפנה, ולא בכדי, למקור כלשהוא בהסכם-התמ"א, הקובע כי אחריותם של בעלי-הזכויות היא לבצע בעצמם התאמות כלשהן או תיקונים בתשתית-החשמל.
לא פלא שהדבר לא מצא את דרכו אל הסכם-התמ"א ואף לא אל "נספח-השינויים". "כל ההוצאות מכל מין וסוג שהוא", נקבע בסעיף 17.1 להסכם, "יחולו וישולמו על ידי היזם בלבד".
לבעלי-הזכויות לא הייתה כל נגיעה לאופן-המימון, הם לא נשאו באחריות לסייע ביצירתו של מקור שכזה ולא הסכימו לכך שהעמדתו של מימון תתלה איזה מן השלבים אשר בלוח-הזמנים החוזי.
"לצורך קבל[ת] מימון בנקאי", הוא הצהיר, "לרכישת דירה בפרויקט, דורשים הבנקים קיומה של יחידה רישומית אליה יוצמד הגג עליו נבנות הדירות החדשות... העדר אפשרות לרשום יחידה רישומית בשל כך שלא כל בעלי זכויות המקרקעין חתמו על מיסמכי תיקון צו הבית המשותף הוביל לעיכוב במכירת הדירות וממילא למימון הבניה" (פסקה 22 לתצהיר).
...
איך יחלקו התובעים בינם לבין עצמם את הסכום שיתקבל – ענין הוא להם לענות בו. איני נדרש לעסוק בכך בגדרה של הכרעתי זו.
התוצאה
התביעה מתקבלת.
אני מחייב את הנתבעת לשלם ל-23 התובעים בשתי התביעות, יחד ולחוד, סך של 745,399 בתוספת של הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום הגשתה של התובענה הראשונה (12.11.2015) ועד היום, היינו, סך כולל של 787,954 ש"ח. בנוסף תשלם הנתבעת לתובעים בשתי התביעות, יחד ולחוד, הוצאות-משפט בסך כולל של 11,500 ש"ח ועוד שכר-טרחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 84 אלף ש"ח.
ההודעה לצד השלישי נדחית.
המודיעה-הנתבעת תשלם לצד השלישי הוצאות-משפט בסך של 3,000 ש"ח ועוד שכר-טרחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 84 אלף ש"ח. את כל החיובים שנקבעו יש לפרוע בתוך 30 ימים מיום קבלתו של פסק-דין זה, שאם לא כן ייתוספו להם הפרשי-הצמדה ורבית לפי החוק מיום-החיוב ועד למועד-התשלום בפועל.