מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הצגת דירת שלושה חדרים וחצי כדירת ארבעה חדרים

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נוסף על התמורות הכלליות כפי שפורטו, בכל הנוגע לדירתה של המערערת באופן פרטני (כפי העולה מפסק דינה של המפקחת) – כלל מיפרט הסכם החיזוק - הגדלת תפוסת הדירה משלושה וחצי חדרים לארבעה חדרים תקניים, הגבהת התיקרה בדירה מ 2.6 מטר ל – 2.76 מטר.
עמדה דומה מציג נמדר בספרו, בו הוא הטוען כי המבחן לכדאיות העסקה הנו, למעשה, "מבחן שווי התמורה של הדירה החדשה": "לכאורה בפרויקט כזה [פרויקט פינוי ובינוי – י.ד.] לא מוטלות על הדיירים עלויות כלשהן... ולכן התוצאה הכלכלית עשויה להיות רק חיובית וזאת בנוסף לחידוש התשתיות של כל הסביבה שהדיירים כולם יהנו מהן. עם זאת, נראה כי המחוקק רואה חשיבות לכך שבסופו של דבר הפרויקט יצמיח הטבה כלכלית לדיירים, ואם שווי הדירה החדשה שיקבלו יהיה דומה או קטן מהשווי הנוכחי של הדירה שנועדה להריסה כי אז תהיה זו סיבה סבירה לסרוב הדייר להסכים לפרויקט" (נמדר, בעמ' 78).
...
כיוון שכך, טענתם זו של המשיבים לא נשללה ובהתאמה לכך, הנני קובעת כי אמנם דין טענותיה אלו של המערערת דחייה על הסף וזאת, הואיל והמערערת לא הראתה כי הועלו במסגרת הדיון בפני המפקחת.
לאור כל האמור הנני דוחה גם טענותיה אלו של המערערת.
סוף דבר; אשר על כן – הערעור נדחה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע שכר מהנתבעת דירת ארבעה חדרים ברחוב ליפסקי 21 בתל-אביב והתגורר בה עם בני משפחתו במשך כארבע שנים, מ-1/9/2012 ועד 31/8/16.
יתרה מכך, דרישת התובע להחזר של מחצית דמי השכירות בגין הדירה כולה בגין עובש בארון אחד אינה סבירה בעליל.
אלא שאלכס לא הסכים לצבוע את הדירה כל עוד נשארו בה חפצים של התובע ומשפחתו, וכשכר פונתה הדירה שלושה ימים לפני תום השכירות, ב-28/8/16, היה עסוק בעבודה אחרת.
הנתבעת אינה חולקת על העובדות שהציג התובע, אך לדבריה משהסכים התובע לתנאי שאלכס הוא שיצבע את הדירה היה עליו להערך בהתאם ולפנות לאלכס לפחות חודש לפני מועד העזיבה כדי לתאם עמו את צביעת הדירה לימים האחרונים של אוגוסט.
...
מכאן שאין ראיה שהנתבעת ידעה על התקלה ולכן גם לא יכלה לטפל בה. בנסיבות אלו התביעה בראש נזק זה נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, בעילה של גביית דמי שכירות ביתר בלבד.
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע סכום של 6,780 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ומה בעניינינו? הפצוי המוסכם הועמד, בין השאר, על 2,000 דולר (ארה"ב) לחודש לדירת ארבעה חדרים; ועל 2,500 דולר (ארה"ב) לדירת חמישה חדרים, וזאת למשך שלושה חודשי האיחור הראשונים.
כפי שהוא ציין בפתחה (עמ' 3, פיסקה 5) הוא לא ביקר בדירות מגדל D אלא רק מחוץ למגדל, ובשתי דירות במגדל C; בעוד שבחוות דעתו (פיסקה 11.1) ציין השמאי, כי בטבלה שהציג מופיעים מחירי שכירות "נכון להיום", דהיינו נכון למועד כתיבת חוות דעתו (26.12.18), הרי שמדובר במחירים שפורסמו כחצי שנה קודם לכן; בנוסף, מהשוואת הטבלה של 14 הנכסים לשכירות שציין השמאי (פסקה 11.1), עם 12 המודעות ב"יד-2" שצרף כנספחים (עמודים 2338-2327 לחוות דעתו) עולה, שפרט לשני נכסים – הפריטים השלישי והחמישי שבטבלה, אין המדובר באותם נכסים. באשר לקביעת השמאי בחוות דעתו כי נהוג ששעור התשואה לדירות מגורים הוא 2.5%-3%, השמאי נימנע מלצרף לחוות דעתו את האסמכתאות לכך וגם לא ציין מהן.
...
התוצאה לאור האמור לעיל אני מקבל את התביעה כמעט במלואה, ומחייב את חברת דורי לשלם לתובעים את סכום הפיצוי המוסכם בהתאם לסעיף 26 להסכם.
ההודעה לצד שלישי נדחית.
לפיכך אני קובע כי הנתבעת תישא בהוצאות התובעים בסך 470,000 ₪, וכן בשכ"ט באי כוחם בסך 275,000 ₪ בתוספת מע"מ, שנדרשו לעבודת תיאום ניכרת בין התובעים השונים, לבקשות ביניים רבות, ולמספר ישיבות הוכחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בעת קבלתו לעבודה לתפקיד הקב"ט, ולמשך תקופה שלא הובררה, העסקת מר חיים הייתה באמצעות "האגודה לקידום החינוך". במסגרת חוזה העסקתו, הוא התחייב להתגורר בכפר, והוקצתה לו דירת בת שניים וחצי חדרים בשטח של כ-70 מ"ר. לימים, נקלט מר חיים כעובד המינהל במיכרז שבו מר לוסטיג היה חבר בועדת הבוחנים.
בנוגע לדירה השלישית (דירת הש"שינים) – הדירה מוזנחת מאד ואינה ראויה למגורים כלל.
טענה זו אמנם מוכחשת על ידי גב' יוסף וגב' בן יעקב, אך כאמור לעיל, נותרו שאלות לבירור בעיניין זה. בית הדין סבור שהמבקשת הראתה כי קמה לה זכות לכאורה למניעת מסירת דירה בת ארבעה חדרים למר חיים.
בית הדין מתקשה לקבל את הטענה שהוצגה בתגובת המשיבים, לפיה "מנהל אגף הון אנושי במינהל העביר הנחיה ברורה למנהל הכפר להודיע לקב"ט על אישור המעבר לדירה במקביל, אך מסיבות שאינן ידועות למינהל, מנהל הכפר לא העביר את המסר לקב"ט". מדברים שהוצגו לבית הדין בדיון עולה כי אמנם מר לוסטיג ביטל פגישה עם עו"ד קפלן רענן לאחר שנודע לו שמפתחות הדירה נימסרו לקב"ט, אך לאחר הגשת הבקשה, החליטו ב"כ המדינה שלא להעידו.
...
דיון והכרעה לאחר שבית הדין עיין בכל החומר שבתיק, שמע את העדים ואת טענות הצדדים, בית הדין מחליט להיעתר לבקשה, כמפורט להלן, והכל מן הטעמים שיפורטו להלן.
בנסיבות אלה, מסתברת המסקנה שהמשיבים כולם היו מודעים לאפשרות שהמבקשת לא תסכין עם יישום ההחלטה, ועל כן נראה שאין לתת משקל נכבד לאינטרס ההסתמכות של המשיבים על אי הגשת הליך משפטי לבית הדין עד למועד שבו הוחלט ליישם בפועל את החלטת ועדת הדיור.
סוף דבר ניתן בזה צו מניעה זמני המופנה אל המשיבים המורה להם למנוע את המעבר של מר חיים להתגורר בדירת המריבה עד למתן פסק דין בתביעת המבקשת, אשר תוגש תוך 7 ימים (ימי הפגרה במניין), או עד למתן החלטה אחרת.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

וזו עיקר המחלוקת שנפלה בין הצדדים באשר לאכיפת ההסכם ופרשנותו – לסברת המשיבה יש לפרק לאלתר את השותפות בדירה בתל אביב שכן היא רשומה על שם הצדדים בחלקים שוים, לפיכך על פי הסכם הממון המשיבה היא בעלת מחצית הזכויות בה. כמו כן לסברתה ומכוח הוראות הסכם הממון היא זכאית, בנוסף לפירוק השתוף בדירה בתל אביב, לדירה בת ארבעה חדרים באיזור בקעת אונו, זאת נוכח הוראת סע' 46 להסכם, וכן היא זכאית לקבלת צבירות כספיות בסך 3,700 ₪ לחודש מיום לידת הילד הראשון, ועוד 1,850 ₪ מועד לידת הילד השני, בהתאם להוראות סע' 43 ו – 45 להסכם.
לצורך אישוש טענותיו ועל מנת ללמד שזו אכן הייתה הסכמת הצדדים וכוונתם, הציג המערער לפני בית משפט קמא שלושה מסמכים, האחד – מיסרון (הודעת ואטצאפ) שנשלח לטענתו "בזמן אמת" ומעיד על אומד דעת הצדדים בעיניין זה, ולפיו, לכאורה, הוסכם בין הצדדים כי המשיבה מקבלת 20% מהזכויות בדירה בתל אביב חלף דירה בבקעת אונו.
פרק הפצוי או התגמול מאפשר למשיבה זכות בחירה בין רכישת דירה בבקעת אונו (דירת שלושה חדרים לילד אחד, וכן "יתוסף עוד חדר בעבור כל ילד בהתאמה לדירה המוסכמת", קרי- ארבעה חדרים לשני ילדים), לבין, קבלת 10% עבור כל ילד משווי בית המגורים בו יגורו הצדדים (במקרה של שני ילדים- 20%).
...
שוכנענו כי פרשנותו של בית משפט קמא להסכם הממון עולה הן מלשון ההסכם, הן מתכליתו וממטרתו והן מכוונת הצדדים בעת חתימתו, הכול כפי שיפורט להלן בהרחבה.
פרק הפרידה והגירושין קובע אך ורק את התגמול אותו ישלם המערער למשיבה מתוך זכויותיו שלו, ללא כל קשר לזכויותיה שלה – תהיינה אשר תהיינה.
זאת ועוד, המערער טען לפני בית משפט קמא כי זכויות המשיבה בדירה הן בשיעור של 20% בלבד, ולא בשיעור של 50%, שכן עדיין לא בוצע רישום בלשכת המקרקעין ועצם רכישת הדירה יחדיו אינה מלמדת על זכויות שוות בה. כאמור, בית משפט קמא בפסק דינו דחה את פרשנותו זו של המערער בהבהירו כי "הגיון החיים והשכל הישר מובילים למסקנה כי במקום בו רכשו שנים נכס במשותף, מבלי לציין את אופן החלוקה בניהם חזקה כי רכשו אותו בחלקם שווים, מחצית – מחצית" (סע' 45 לפסק הדין בקמא).
המסקנה המתקבלת היא אחת- למשיבה 50% מהזכויות בדירה בתל אביב, כאשר אין חולק כי בעת פירוקה יש להפחית מהתמורה, ראשית דבר, את חלקה במשכנתא.
בכל הקשור לטענת המערער באשר למועד ממנו יש להפחית את חלקה של המשיבה במשכנתא ששולמה על ידי המערער, וטענתו כי יש לבצע ההחזר מיום הקרע היינו מחודש מאי 2020 ולא מחודש מרץ 2021, כפי שנקבע על ידי בית משפט קמא, הרי שאף דינה של טענה זו להידחות.
סוף דבר הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו