המועצה השיבה, כי העבודות בוצעו בהתאם לתכנית, לרבות ביצוע חישוף והנחת מצעים לשבילים לצורך מעבר של הולכי רגל.
בהחלטה מיום 26.1.22 לעניין בקשת המשיבים לסילוק העתירה על הסף מחמת חוסר סמכות עניינית ואף שהוי, נאמר, כי "לצורך ההכרעה בשאלת הסמכות (וכמובן, מבלי לקבוע מסמרות בדבר), נצא מנקודת הנחה שטענות העותרים נכונות, באשר להיותן של העבודות שכבר בוצעו בשטח, או באשר לשימוש של כלי רכב הנעשה כיום בשטח – מנוגדים לתוכנית הקיימת. על פני הדברים, טענות שעניינן עבודות או שימוש אסורים, הן מאותם עניינים הנכללים בפרק י' לחוק התיכנון והבנייה, אשר הוחרג מפורשות מסמכותו של בית המשפט לעניינים מינהליים ... ואולם, העותרים תוקפים למעשה את שיקול דעתן של המשיבות מס' 2 ו-3, לאשר ולאפשר את ביצוע העבודות או השמוש, ואת המנעותן מלהפעיל את סמכויותיהן, כמו שאמונות על ביצוע הוראות חוק התיכנון והבנייה, להפסקת הפרות אלה, חרף פניות העותרים אליהן ... במהלך הדיון לגופה של העתירה יהיה מקום לידון במהותן של העבודות, ולבחון את שיקול הדעת של המשיבות".
להלן תידונה איפוא טענת העותרים, כי העבודות שבוצעו או השמוש המתקיים מנוגדים לתכנית הקיימת, והשאלה אם נפל פגם בשקול דעת המועצה ושל הועדה בנסיבות העניין.
סבורני, כי יש לקבל את עמדת המשיבים, כי העבודות אשר בוצעו על ידי המועצה לשם הכשרת מעבר להולכי רגל לפי התכנית המפורטת, כאמור, לא הצריכו היתר –
לפי תקנה 1(2)(ב) לתקנות התיכנון והבניה (עבודה ושימוש הטעונים היתר), תשכ"ז-1967, נידרש היתר לכל חציבה, חפירה, כרייה או מילוי המשנים את פני הקרקע, יציבותה או בטיחותה, למעט "עבודה הנעשית בידי גוף המנוי בסעיף 261(ד) לחוק ולפי תכנית מפורטת מאושרת, ובילבד שהעבודות נעשות על פי תכנית פיתוח שאישר מהנדס הועדה המקומית, הכוללת הוראות בדבר גובה פני הקרקע, ביצוע עבודות החפירה, המילוי או היישור, לפי העניין". בהתאמה, סעיף 261(ד) לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965 קובע כי "התוויית דרך, סלילתה או סגירתה, ... אינן טעונות היתר לפי סעיף 145, אם מתקיימים לגביהן כל אלה: (1) הן מבוצעות בידי אחד מאלה: ... (ו) רשות מקומית; ... (2) הן נעשות בהתאם לאחת מאלה: תכנית מפורטת מאושרת, תכנית מיתאר מקומית מאושרת הכוללת הוראות של תכנית מפורטת, ...; לעניין זה לא יראו תכניות כאמור בסעיף 145(ח), כתכניות שהוראות סעיף קטן זה חלות עליהן; (3) ניתנה הודעה על כך 15 ימים לפני תחילת ביצוען של העבודות לרשות המקומית ולועדה המקומית הנוגעות בדבר; (4) עם סיום ביצוע העבודות יגיש הגורם המבצע כאמור בפיסקה (1) לרשות הרשוי מסמכים המעידים על הקמת העבודות בפועל בהתאם לתכנית כאמור בפיסקה (2), והכול במתכונת שיקבע שר הפנים". תנאים אלה היתקיימו בעניינינו.
...
סבורני, כי יש לקבל את עמדת המשיבים, כי העבודות אשר בוצעו על ידי המועצה לשם הכשרת מעבר להולכי רגל לפי התכנית המפורטת, כאמור, לא הצריכו היתר –
לפי תקנה 1(2)(ב) לתקנות התכנון והבניה (עבודה ושימוש הטעונים היתר), תשכ"ז-1967, נדרש היתר לכל חציבה, חפירה, כרייה או מילוי המשנים את פני הקרקע, יציבותה או בטיחותה, למעט "עבודה הנעשית בידי גוף המנוי בסעיף 261(ד) לחוק ולפי תכנית מפורטת מאושרת, ובלבד שהעבודות נעשות על פי תכנית פיתוח שאישר מהנדס הוועדה המקומית, הכוללת הוראות בדבר גובה פני הקרקע, ביצוע עבודות החפירה, המילוי או היישור, לפי העניין". בהתאמה, סעיף 261(ד) לחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965 קובע כי "התוויית דרך, סלילתה או סגירתה, ... אינן טעונות היתר לפי סעיף 145, אם מתקיימים לגביהן כל אלה: (1) הן מבוצעות בידי אחד מאלה: ... (ו) רשות מקומית; ... (2) הן נעשות בהתאם לאחת מאלה: תכנית מפורטת מאושרת, תכנית מיתאר מקומית מאושרת הכוללת הוראות של תכנית מפורטת, ...; לעניין זה לא יראו תכניות כאמור בסעיף 145(ח), כתכניות שהוראות סעיף קטן זה חלות עליהן; (3) ניתנה הודעה על כך 15 ימים לפני תחילת ביצוען של העבודות לרשות המקומית ולוועדה המקומית הנוגעות בדבר; (4) עם סיום ביצוע העבודות יגיש הגורם המבצע כאמור בפסקה (1) לרשות הרישוי מסמכים המעידים על הקמת העבודות בפועל בהתאם לתכנית כאמור בפסקה (2), והכול במתכונת שיקבע שר הפנים". תנאים אלה התקיימו בענייננו.
העותרים ביקשו לאפשר להם פיצול סעדים על מנת שיוכלו לתבוע את נזקיהם, ואף לבקשה זו אין מקום להיעתר במסגרת הליך זה.
סבורני על כן, כי לא נפל פגם מנהלי בהתנהלותן של המשיבות, העשוי להצדיק התעברות בית משפט זה. כאמור, חלק מטענות העותרים והסעדים המבוקשים, מקומם בהליכים לפי חוק התכנון והבנייה.
העתירה נדחית אפוא.