בית משפט השלום בצפת
ה"פ 14589-12-17 טרבלסי ואח' נ' ציוני ואח'
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופט רונן פיין
מבקשים
1.שלום טרבלסי
2.רויטל טרבלסי
משיבים
1.אלדד ציוני
2.אילן אש
3.עיזבון אורי אש ז"ל
פסק דין
לטענתם, ביום 19/3/12 חתמו יחד עם המשיבים על הסכם "שטר הבוררות" במסגרתו הוסכם כי אסור על הצדדים לפנות לכל גורם משפטי אזרחי או רשות שיפוטית שבעולם, בעיניין הסכסוכים או התביעות שביניהם וקובע כי אכיפת פסקי דין בין הצדדים תהיה נתונה לסמכותו הבלעדית של הבורר הרב פריד.
לטענת המבקשים בסיכומיהם, פניית המשיב מס' 2 לבית המשפט המחוזי לאישור פסק הבורר השני, הרב פריד, שניתן ביום 26/8/12 (להלן: "פסק הבורר"), הנה ערעור על החלטת הבורר והפרה של הסכם הבוררות, הפרה שבגינה נזוקו המבקשים ביותר מ 300,000 ₪ .
המשיבים מתנגדים לקביעה כזו בטענה שלהסכם הבוררות כמו גם לפסק הבורר אין כל רלוואנטיות להליך האכיפה בו נקטו כדין שכן תיק ההוצל"פ ניפתח לבצוע פס"ד הש' קולה לאחר שאושרר בהחלטת בית המשפט העליון ביום 1/1/14 (להלן: "החלטת הש' דנציגר") והפך לפסק דין חלוט.
...
מחלוקות הצדדים בנוגע לפסק הבורר פריד, הן שהביאו את הצדדים בסופו של דבר לנטוש את מנגנון הבוררות, ולבחור בבית המשפט לפסוק בסכסוך שביניהם.
במסגרת רע"א 2650/95 מרכז ציון חברה לפיתוח ובנין בע"מ נ' כידון (מיום 11/2/97), פסק השופט ת' אור לעניין פקיעת הסכם בוררות מחמת נטישתו על-ידי הצדדים, אף ללא מתן הודעה פורמאלית:
"...אכן, כאשר מדובר בהליך בוררות אשר הופסק בעודו באבו, או שננטש על-ידי הצדדים בטרם הסתיימו ישיבות הבוררות, ניתן יהיה, במקרים המתאימים, להגיע למסקנה כי על יסוד התנהגות הצדדים הסכם הבוררות פקע, אף בהיעדר הצהרה פורמאלית על כך".
בענייננו, כאמור, הליך הבוררות עצמו מוצה והסתיים בפסק בורר.
סוף דבר
תביעת המבקשים נדחית.