טענות המבקשים –
המבקשים, בעלי זכות בדירת נופש בפרויקט המוכר כ"מגדלי חוף כרמל" (להלן: "המבקשים") טוענים כי הואיל והתביעה שכנגד, אשר הוגשה מטעם הנתבעת בת"א 31246-12-18 (להלן: "המשיבה"), היא לצוו עשה למתן חשבונות בשל הפרת סימני מסחר, ולצו מניעה קבוע, אשר שוויו אינו ניתן לשומה ולהערכה כספית, כסעד עקרי, וכן פיצוי כספי שהוערך בסך של 500,000 ₪ כסעד משני, הסמכות העניינית לידון בתביעה היא לבית המשפט המחוזי.
למעשה אין מחלוקת בין הצדדים בנוגע לכך שחלק מן העילות הכלולות בתביעה שכנגד אינן מצויות בתחום סמכותו של ביהמ"ש כאן, על פי מבחן זה, והשאלה העומדת לדיון הנה האם היתקיימו נסיבות המצדיקות הסמכת ביהמ"ש כאן לידון בתביעה שכנגד במלואה אם לאו, ואם לא – האם ניתן להורות על העברת התביעה שכנגד כולה לדיון בביהמ"ש המחוזי.
בפיסקה זו, 'תביעה בעינייני קנין רוחני' – תביעה אזרחית לפי אחד או יותר מהחוקים המפורטים להלן:
(א) חוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007;
(ב) (נמחק);
(ג) פקודת הפטנטים והמדגמים;
(ד) חוק הגנת כינויי מקור וציונים גאוגרפיים, התשכ"ה-1965;
(ה) חוק הפטנטים, התשכ"ז-1967;
(ו) פקודת סימני מסחר [נוסח חדש], התשל"ב-1972;
(ז) חוק זכות מטפחים של זני צמחים, התשל"ג-1973;
(ח) חוק זכויות מבצעים ומשדרים, התשמ"ד-1984;
(ט) חוק עוולות מסחריות, התשנ"ט-1999;"
...
עוד טענו המבקשים כי דין התביעה שכנגד להידחות על הסף מהטעם שברישא, אף נוכח קיומו של השתק פלוגתא בסוגיה זו, נוכח פסיקת בימ"ש השלום בחיפה בת.א. 43704-10-13 (שם קבע ביהמ"ש כי יש להורות על העברת הדיון בתביעה שכנגד, שעילתה דומה, לביהמ"ש המחוזי בשל חוסר סמכות עניינית).
לאחר שבחנתי את הדברים אני רואה לנכון לקבל בחלקה את הבקשה ואבהיר:
ככלל, הסמכות העניינית של בתי המשפט בתחום האזרחי (אשר חוק בתי המשפט דן בהם), נקבעת עפ"י מבחן הסעד.
כאשר כתב התביעה כולל סעדים אשר חלקם מצויים בתחום סמכותו העניינית של בית המשפט המחוזי, וחלקם האחר בתחום סמכותו של בית משפט השלום, אזי ובהעדר דין אחר אין מנוס מפיצול הדיון בתביעה בין הערכאות המוסמכות מבחינה עניינית, כך שכל אחת מהן תדון בסעד שבתחום סמכותה.
מכל האמור, נחה דעתי כי ביהמ"ש כאן נעדר סמכות עניינית לדון בתביעה שכנגד, ואולם לא מצאתי כי יש להורות על דחיית התביעה כנגד, ואני מורה על העברתה בשלמותה לביהמ"ש המחוזי בחיפה, בהתאם לסמכותי לפי סעיף 79(א) לחוק בתי המשפט.