ואולם, סבורני, שבעניינינו יש להתייחס בחומרה למעשיו של המערער נוכח ההפרה הבוטה של חובת הסודות הרפואית והפגיעה בפרטיות, במיוחד בהיות המערער עובד מדינה המועסק כאח בחדר המיון של בית החולים, שאליו מגיעים החולים במצב רפואי של מצוקה קשה, ומוסרים לצוות המטפל בהם את המידע האישי שלהם, לעיתים מידע אישי ורפואי רגיש ביותר, מתוך אמון מלא בכך שהמידע משרת אך ורק את הטיפול הרפואי בהם, ושהמידע אינו מועבר לגורם אחר כלשהוא.
בית הדין לא היתעלם מטיעונים אלה שהעלה בפניו הסנגור, ובעוד שנציבות שירות המדינה עתרה לפסילת המערער הן לשירות המדינה והן למשרד הבריאות, לתקופה של שנתיים, קבע בית הדין שהמערער לא ייפסל לשירות המדינה, אלא למשרד הבריאות, ולתקופה של שנה אחת ולא שנתיים, אך לא ניתן בנסיבות העניין להמנע מנקיטה באמצעי המשמעת של פיטורין, תוך תשלום מלא של פצויי הפיטורין המגיעים למערער על פי דין, וזאת נוכח התכלית הראויה של הדין המשמעתי, שנועדה לשמר את אמון הציבור בשירות הצבורי ולהרתיע עובדים אחרים מלבצע מעשים מעין אלה.
...
ואולם, סבורני, שבענייננו יש להתייחס בחומרה למעשיו של המערער נוכח ההפרה הבוטה של חובת הסודיות הרפואית והפגיעה בפרטיות, במיוחד בהיות המערער עובד מדינה המועסק כאח בחדר המיון של בית החולים, שאליו מגיעים החולים במצב רפואי של מצוקה קשה, ומוסרים לצוות המטפל בהם את המידע האישי שלהם, לעיתים מידע אישי ורפואי רגיש ביותר, מתוך אמון מלא בכך שהמידע משרת אך ורק את הטיפול הרפואי בהם, ושהמידע אינו מועבר לגורם אחר כלשהו.
אזכיר, שבעש"מ 7111/02 נציבות שירות המדינה נ' יאיר אשואל, פ"ד נז(1) 920, 926 (2003), נקבע:
"כבר נקבע בפסיקתנו פעמים רבות כי קיים הבדל מהותי בין הדין הפלילי לבין הדין המשמעתי. בשונה מהענישה בדין הפלילי עיקר התכלית של הדין המשמעתי היא הגנה על רמת השירות הציבורי, הגנה זו מתמקדת בשמירה על תדמיתו הראויה ועל תפקודו היעיל של השירות הציבורי..."
ובהמשך:
"בבואו להטיל אמצעי משמעת יבחן בית הדין, בין היתר, האם אמצעי המשמעת המוטלים יוצרים הרתעה מספקת בקרב עובדי המדינה, כן יבחן האם די באמצעי המשמעת האמורים כדי להשיב על כנו את אמון הציבור במערכת השירות הציבורי, המהווה אף הוא תנאי הכרחי לתפקודו של השירות. בבוא בית הדין לגזור דינו של נאשם בעבירת משמעת אין הוא מתייחס לאמצעי המשמעת כאל עונש גרידא, שכן עליו לבחון מהו האמצעי ההולם את התכליות האמורות של הדין המשמעתי". (ההדגשה שלי- י.ג.)
וכן, עש"ם 5282/98 מדינת ישראל נ' כתב, פ"ד נב(5) 87 93 (1998):
"בדין המשמעתי, אמצעי המשמעת אמור לשמש אמצעי מניעה יותר מאשר אמצעי ענישה: התכלית העיקרית של אמצעי המשמעת היא, כאמור, למנוע פגיעה משמעותית בתפקוד של שירות המדינה או בתדמית של שירות זה, שכן תדמית ראויה היא תנאי הכרחי לפעילות תקינה של השירות... ".
על יסוד כל האמור לעיל, לא שוכנעתי שנפל בגזר דינו המנומק של בית הדין למשמעת פגם שיהא בו כדי להצדיק את התערבותה של ערכאת הערעור.
לפיכך, אינני רואה מקום להתערב בגזר דינו של בית הדין למשמעת, ואני דוחה את הערעור.