מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת חוק עובדים זרים: העסקת מסתנן ללא הפקדת פיקדון

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסך הכל, יוחסו לנאשמת 1 בכל תיקי החקירה ארבע עבירות של העסקת עובדים זרים שלא כדין, בנגוד להוראות סעיפים 2(א)(1) ו-2(א)(2) לחוק עובדים זרים; ארבעים וחמש עבירות של העסקת עובד זר ללא ביטוח רפואי, בנגוד לסעיף 2(ב)(3) לחוק עובדים זרים, ושמונה עבירות של העסקת עובד זר שהוא מסתנן ללא הפקדת פקדון, בנגוד לסעיף 2(ב)(8) לחוק עובדים זרים.
על הנאשם מס' 2 מוטל קנס בסך כולל של 66,260 ₪ על פי החלוקה הבאה- סך של 8,760 ₪ בגין הפרת אחריות נושא משרה לפי סעיפים 2(א) ו- 10א(א) ו – 20 לחוק קבלני כח אדם, וקנס בסך של 57,500 ₪ בגין ביצוע עשרים ושלש עבירות של ניכוי ביטוח רפואי לעובד זר מעל המותר בתקנות, לפי סעיפים 1(ד)(ג), 2(ב)(3) ו – 5(א) לחוק עובדים זרים, ותקנה 2 לתקנות.
...
בשקלול כל האמור, שוכנעתי כי תכלית הענישה תוגשם בקנס שיהיה ברף התחתון של מתחם הענישה ביחס לכל העבירות בהן הורשעו הנאשמים במסגרת הליך זה, למעט ביחס לעבירה לפי חוק קבלני כח אדם, בגינה מצאתי להשית קנס בשיעור של 40% מהקנס המרבי על הנאשמת 3, ובשיעור של 30% מהקנס המרבי על הנאשמים 2 ו – 4.
לפיכך אני גוזרת על הנאשמים עונשים כדלקמן: בתיק 17919-08-18 על הנאשמת מס' 1 מוטל קנס בסך של 3,000 ₪ לפי סעיף 2(ב)(3) לחוק עובדים זרים.
לסיכום, אני משיתה על הנאשמת 1 קנס כספי בסך כולל של 248,000 ₪ בגין כלל העבירות בהן היא הורעשה במסגרת הליך זה. על הנאשם 2 אני משיתה קנס כספי בסך כולל של 185,260 ₪ בגין כלל העבירות בהן הוא הורעש במסגרת הליך זה. על הנאשמת 3 אני משיתה קנס כספי בסך כולל של 120,769 ₪ בגין כלל העבירות בהן היא הורעשה במסגרת הליך זה. על הנאשם 4 אני משיתה קנס כספי בסך כולל של 66,260 ₪ בגין כלל העבירות בהן הוא הורעש במסגרת הליך זה. קנסות אלה ישולמו ב-60 תשלומים שווים ורצופים החל מיום 10.12.21 ומדי 10 לכל חודש עוקב.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המאשימה הגישה כתב אישום כנגד הנאשם ביום 29.10.20 בגין הפרת הוראת החיקוק של העסקת עובד זר "מסתנן" ללא הפקדת פקדון – עבירה לפי סעיף 2(ב)(8) לחוק עובדים זרים, תשנ"א-1991 (להלן – חוק עובדים זרים).
...
מכל האמור לעיל עולה אפוא כי לצד התכלית המרכזית של הוראות סעיפים 1יא ו – יא1 עד 1יא9 לחוק, שהיא "להבטיח את יציאתם של מסתננים ועובדים זרים אחרים מישראל כדין ובמועד" כדברי הצעת החוק המתקן, תוך מתן תמריץ כלכלי חיובי לעובד הזר העוזב כדין את הארץ, קיימות מטרות נוספות של הבטחת הזכויות הסוציאליות של העובדים המסתננים ושל הקטנת הפגיעה בעובדים הישראליים באמצעות ייקור עלות העסקתם של המסתננים.
בהתחשב בכך שבמקרה דנן המדובר בשני עובדים, וב-15 יחידות עבירה, אני סבורה כי מתחם הענישה הראוי הוא בין 15,000 ל-45,000 ₪.
לאחר שנתתי דעתי לכל אלה, אני סבורה כי יש להשית על הנאשם קנס כספי על הרף הנמוך בסך של 18,000 ₪.

בהליך תפ - עובדים זרים (הע"ז) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 14.11.22 הורשעו הנאשמים בעבירות המיוחסות להם בכתב האישום כדלקמן: נאשמת 1: העסקה ללא ביטוח רפואי – עבירה על סעיף 2(ב)(3) לחוק עובדים זרים, תשנ"א-1991 (להלן – חוק עובדים זרים); העסקת עובד זר שהוא מסתנן ללא הפקדת פקדון - עבירה על סעיף 2(ב)(8) לחוק עובדים זרים.
נאשם 2: הפרת אחריות נושא משרה – עבירה על סעיף 5 + 2(ב)(3), (8) לחוק עובדים זרים.
...
לאור כל האמור לעיל, בנסיבותיהם המיוחדות של הנאשמים מחד גיסא ובהתחשב בנסיבות החריגות השוררות בישראל במועד מתן גזר הדין, לרבות ההיבט הכלכלי של נסיבות אלה, אני משית על הנאשמים את העונשים הבאים, תוך חריגה כאמור ממתחם הענישה: נאשמת 1 - בגין העבירה של העסקה של העדר פיקדון לעובדים זרים, קנס בסך 8,000 ₪, וביחס לעבירה של היעדר ביטוח רפואי – קנס בסך 5,000 ₪.
כאמור לעיל, החלטתי להורות לכל אחד מהנאשמים לחתום על התחייבות להימנע מביצוע העבירות בהן הורשעו על פי הודאתם למשך התקופה המקסימלית הקבועה בחוק – 3 שנים.
אחרית דבר לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים: נאשמת 1 - בגין העבירה של העסקה של העדר פיקדון לעובדים זרים, קנס בסך 8,000 ₪, וביחס לעבירה של היעדר ביטוח רפואי – קנס בסך 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע העמיד את הנתבעת על כוונתו להתפטר עובר להתפטרותו במכתב ששלח לנתבעת מיום 12.9.2021 שכותרתו "התפטרות כדין מפוטר" (נספח ה' לכתב התביעה), במסגרתו ציין:"לא שולמו לי קרן פנסיה וקרן פיצויים, וזאת תקופה ארוכה ביותר". הנתבעת מצידה לא פעלה לתקן את הטעון תיקון והשיבה (נספח ז' לתצהיר הנתבעת): "במועד יציאתך מהארץ מגיעים לך כספי הפנסיה והפיצויים (חלק מעביד)...במועד בו תגיש למשרדי החברה כרטיס יציאה מהארץ כולל ויזה יימסר לך יתרת התשלום המגיע לך..." עוד צוין כי "במידה וברצונך להמשיך לעבוד בחברה ניתן לבצע שינוי חלוקת השתלומים המגיעים לך במועד העזיבה את הארץ, יינתן לך הלוואה נוספת בסך של 20,000 ₪ ובעוד חודשיים יינתן לך הלוואה נוספת של 20,000 ₪. במעוד יציאה מהארץ יקוזז לך ההלוואה שניתנה לך במצטבר" בנסיבות בהן לא בוצעו הפקדות לפקדון חרף פנייתו של התובע, באופן המהוה הפרה של זכויותיו לאורך תקופת העסקתו, אין לידרוש מהתובע להמשיך בעבודתו וקמה לו הזכות להתפטר בדין מפוטר.
] אשר להפקדות לפקדון מסתננים, בעניינינו, לא נטען כי היתה מניעה להפקדת ההפרשות בפיקדון על פי חוק עובדים זרים בתקופת העסקת התובע.
...
התובע הודיע בסיכומיו על דחיית התביעה כנגד הנתבע 2 ועל כן לא נדרשתי למחלוקת זו. סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל: בגין הפרשות לקרן השתלמות- סך של 11,927 ₪.
לחילופין, ככל שיש קושי מעשי לעשות כן הנתבעת תשלם סכום זה ישירות לתובע.
בנוסף, בשים לב לכך שמרבית התביעה נדחתה תשלם הנתבעת לתובע השתתפות בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 5,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאשמים הורשעו בעבירות כדלקמן: הנאשמת הורשעה בעבירות הבאות: (א) עבירה לפי סעיף 2(ב)(3) לחוק עובדים זרים, תשנ"א-1991 (להלן: חוק עובדים זרים) - אי עריכת ביטוח רפואי, זאת בנוגע לעובד המפורט בסעיף 4.1 לכתב האישום; (ב) עבירה על פרק ד' + סעיף 2(ב)(8) לחוק עובדים זרים – אי הפקדת פקדון לעבוד זר מסתנן; (ג) עבירה על סעיף 2(א)(1) לחוק עובדים זרים – העסקה שלא כדין; וכן (ד) עבירה על סעיפים 2(א)(2) ו- 1יג לחוק עובדים זרים – העסקה ללא היתר.
אשר לאחריות נושא משרה - הקנס המירבי בשל הפרת החובה לפי סעיף 5 לחוק עובדים זרים הוא 58,400 ₪ (סעיף 5(א) לחוק עובדים זרים ו-סעיף 61(א)(2) לחוק העונשין).
...
נוכח האמור, בהתחשב בכלל נסיבות העניין, לרבות טיב העבירה והערכים החברתיים המוגנים שנפגעו, מספר העבירות ומשך ההפרה, ומצבה הכלכלי של הנאשמת כעולה מהמסמכים שהוצגו - אני סבורה שיש להעמיד את מתחם הענישה בגין אי הפקדת פיקדון בטווח שבין 12,000-42,000 ₪ עבור הנאשמת ו- 4,000-10,000 ₪ עבור הנאשם בשל אחריות נושא משרה.
עם זאת, הנסיבות באותם גזרי דין היו שונות, ולפיכך סבורני כי לא ניתן להקיש מהם לענייננו.
סוף דבר נוכח האמור לעיל, מוטלים על הנאשם הקנסות הבאים: נאשמת: 10,000 ₪ בגין הרשעתה בעבירה של העסקה שלא כדין, ללא היתר וללא ביטוח רפואי; וכן 12,000 ₪ בגין הרשעתה בעבירה של אי הפקדת פיקדון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו