אעיר עוד כי באותה עת הייתה הנחת בית משפט, כי לא ניתנה הסכמה של ייתר הדיירים לבניה וכי אם לא תתקיים אותה אספת דיירים, הרי שהבניה לוקה בשניים; גם בוצעה ללא היתר בנייה וגם בוצעה ללא ההסכמה המתבקשת במקרה של הרחבת דירה ע"פ רכוש משותף.
השלישית- עניינה בזכויות הקנייניות, כאשר נטען למעשה כי הבניה בוצעה על גבי רכוש משותף, ללא קבלת ההסכמות המתחייבות מיתר הדיירים וזאת כמצוות סעיף 71ב' לחוק המקרקעין התשכ"ט- 1969 (להלן: "חוק המקרקעין").
עת מדובר על זכות קניין, אין להזקק לעקרונות מדיני הנזיקין ויש ליתן את המשקל הראוי לבחירת המחוקק לתת מעמד מיוחד לזכות זו. מעמד אשר זכה אף להגנה בחוק יסוד: כבוד האדם וחרותו, בסעיף 3 שם.
כך - בעניינינו, יש להבחין בין השאלה האם הבניה על הגג מהוה בינוי על רכוש משותף, ללא קבלת ההסכמה הנדרשת לפי חוק המקרקעין (במקרה זה, נראה ששיקול דעתו של בית המשפט שלא ליתן צו הריסה הוא מצומצם ביותר) - לבין השאלה, האם הבינוי גורם למיטרד, או במקרה שהוא מבוצע ללא היתר בניה, האם הוא גורם להפרעה המצדיקה את ההריסה (כאשר כאן שיקול דעתו של בית המשפט הוא רחב יותר).
אכן, מסכימה אני עם ב"כ הנתבעת כי מחקירת התובע עולה כי בכוונתו למנוע הבינוי מהנתבעת בכל דרך וזאת גם בהיעדר פגיעה או הפרעה לו. יש ממש גם בהפניה לכך שגם התובע עתיד להנות מפרות התב"ע שקידמה הנתבעת (המאפשרת הרחבות לכל הדירות) ושהוא לא טרח כלל להגיש לזו היתנגדות.
...
בשים לב לכלל האמור לעיל ולזמן שחלף מאז שבוצעה הבניה, כמו גם הזמן הנוסף - בו לא יכנס עדיין צו ההריסה לתוקף, אני מוצאת לפסוק כי הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך 10,000 ₪.
בהמשך לכל האמור אני מורה אפוא כדלקמן:
ניתן צו עשה - המורה לנתבעת להרוס את תוספת הבניה שבנתה על הגג, ברם הצו יכנס לתוקפו רק ביום 1.6.2016, ככל שעד לאותו מועד, לא יאושר הבינוי באמצעות היתר בניה ויותאם לכל תנאי שיקבע בו.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך 10,000 ₪, בתוך 60 יום ממועד מתן פסק הדין.
הנתבעת תשלם עוד לתובע בגין שכ"ט בא כוחו - סך כולל של 3,500 ₪.