מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת חוזה תמ״א 38 ופיצוי מוסכם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 14.9.14 נחתם בין הנתבעת לבין כל בעלי הדירות בבניין שברחוב הגליל 75 בחיפה הסכם תמ"א 38, לפיו התחייבה הנתבעת בין היתר 'לשדרג' את הדירות הקיימות בהתאם לתנאים שנקבעו בהסכם, ולמסור את הדירות לבעליהן 18 חודשים מיום קבלת היתר הבנייה, אשר ניתן ביום 18.7.17.
לאור האמור לעיל עתרה התובעת בסיכומיה לקבלת הסעדים הבאים: פיצוי בגין מסירת הדירה –התובעת טענה כי בהתאם לתנאי הסכם התמ"א היה על הנתבעת למסור את הדירה בתוך 18 חודשים מיום מתן היתר הבניה, קרי ביום 30.1.19, ומשזו נימסרה לה רק ביום 1.10.21, על הנתבעת לשלם לה 108,000 ₪, עפ"י חישוב של 18 חודשי איחור במסירה כפול הפצוי המוסכם שנקבע בהסכם – 6,000 ₪ לחודש, סך שתואם, כך נטען, את החישוב שנקבע בהוראת סעיף 5א לחוק מכר (דירות), תשל"ג-1973.
אשר לטיעוני הנתבעת בנוגע לאיחור במסירה – התובעת טענה כי הצדדים הסכימו כי ההחלטה בתיק זה תנתן על סמך החומר הקיים בתיק, ואין בתיק כל ראיה לקיומן של בעיות ביראוקראטיות או עיכוב בשל מגיפת הקורונה או הסכמה של יתר הדיירים, אלא רק הסכם ובו התחייבות של הנתבעת למועד מסירה נקוב, התחייבות אותה הנתבעת הפרה.
...
בהתחשב במכלול השיקולים הרלוונטיים, לרבות שווי הסכום שנתבע ונפסק, אופן ניהול ההליך, קבלת התביעה שכנגד והתעריף המינימלי המומלץ, אני קובעת כי על הנתבעת לשלם לתובעת בגין שכר טרחת עורך-דין סך של 10,000 ₪ בצירוף מע"מ – סה"כ 11,700 ₪.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל הנני קובעת כי הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: פיצוי בגין איחור במסירת הדירה – 96,000 ₪.
ולבסוף, אני מורה כדלהלן: הסכום שהתובעת / נתבעת שכנגד הפקידה בקופת בית המשפט, בהתאם להחלטתי מיום 3.10.22, יושב לה, באמצעות בא כוחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העד, מר רון: כשאנחנו בוחנים אני את שני המצבים, יש לי בית מקורי במצב אחד, ובית חדש במצב השני, צריך לראות את המהות של כל אילוץ, לתת את המשקל שלו, אני רואה את זה ביום-יום, מרפסות, אני רואה במקרה הזה, נושא החשמל, זה צמח כהנחיה של חברת החשמל, להוריד את המונים הקומתיים לקומת הקרקע, ונושא שמחייב כניסה לדירות, אותו דבר במרפסות, הרחבת מרפסות בתמ"א 38, זה אופרציה כי צריך להוריד את הויטרינה, לשים קיר חציצה בין הדירה, להכנס לדירה, אלה המרכיבים שאני יודע.
התובעות הודפות דרישתה זו של הנתבעת ממספר טעמים: ראשית, טוענות התובעות כי מדובר בסכום נידרש המהוה למעלה משליש מהמחיר החוזי הכולל, ועל פניו מדובר בסכום מופרז ומנופח; שנית טוענות התובעות כי הנתבעת לא הוכיחה כלל קיומו של נזק ולא תמכה את הטענות בדבר הוצאות בראיה כלשהיא; שלישית טוענות התובעות כי יש לדחות דרישה זו לנוכח מסקנת מומחה בית המשפט לפיה הנתבעת היא בעלת האחריות המכרעת לעיכוב (60%), ולכן הנתבעת היא זו שאמורה לפצות את התובעות ולא להיפך; רביעית טוענות התובעות כי הן כלל לא הפרו את ההסכם, משכך אין מקום לחייבם בפצוי מוסכם.
...
לפיכך, אני סבורה כי אין בסיס להפרות הנטענות.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעת סך של 75,000 ₪ כהשתתפות בשכר טרחת עורך דין.
מאידך התובעות ביחד ולחוד ישלמו הוצאות משפט לנתבעים 4-6 בסכום כולל של 20,000 ₪, בין היתר בהתחשב בכך שייצוגם היה משותף לנתבעת 1; וכך ישלמו התובעות הוצאות משפט בסך של 15,000 ₪ לנתבעת 7.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

כאמור, הוגשה הצעת חוק לתיקון חוק המכר המחילה הוראות מסוימות על פרוייקט תמ"א 38 ופרוייקט התחדשות עירונית, אולם גם אם אין מחלוקת בנוגע לשיטת החישוב ושיעור הפצוי המקבילה לדירות חדשות מקבלן, הרי שבוועדת הכלכלה נתעוררה השאלה האם הפצוי בגין איחור במסירה צריך להיות מחושב מדמי השכירות ששולמו לבעלי הדירות במשך תקופת הבניה כאשר הם פינו את דירותיהם הישנות שנהרסו ומקבלים מהזים למשך תקופה זו דמי שכירות כפי ששולמו עבור הדירות הישנות או שמא על היזם לשלם דמי שכיורת לפי דירה חדשה שהסתיימה בנייתה והיא גדולה יותר בשטחה וכללת תוספות שעל בסיס אותו מוסכם ניתנה ההסכמה של הרכוש ליזם עבור ביצוע הפרוייקט עצמו.
סעיף 15 (א) לחוק התרופות, מורה וזו לשונו: "הסכימו הצדדים מראש על שיעור פיצויים (להלן - פיצויים מוסכמים), יהיו הפיצויים כמוסכם, ללא הוכחת נזק; אולם רשאי בית המשפט להפחיתם אם מצא שהפיצויים נקבעו ללא כל יחס סביר לנזק שניתן היה לראותו מראש בעת כריתת החוזה כתוצאה מסתברת של ההפרה". נמקד מבטנו בסיפא של סעיף 15 (א) .
...
סוף דבר.
התביעה מתקבלת בכל הנוגע לסעד בדמות צו עשה כאמור מעלה וכן בנוגע לפיצוי בגין איחור במסירה לפי 8*150*5050 ₪ ממועד המסירה החוזי 5.3.2018 (משהחיוב של 60 יום מוחל עתה רטרואקטיבית למועד המסירה החוזית משהנתבעת לא עמדה במסירת הדירה בתום 60 ימים ממועד המסירה החוזית.
בשים לב לתוצאה אליה הגעתי בנוגע לקבלה חלקית של טענת הנתבעת לקיזוז, וכן הצורך בהגשת כתב הגנה עת התביעה נמחקה (ולא נדחתה) בשלב הסיכומים אולם בכל מקרה היה מקום להידרש לטענת הקיזוז (כך שלא מן הנמנע שהתובעים היו מגישים כתב תשובה והראיה שהגישו מסמכים רלוונטיים לכתב ההגנה שהם מענה גם לכתב ההגנה של התובעים מול הנתבעת- נספחים ג' וד' לכתב ההגנה לתביעה שכנגד) – הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות בסך של 3000 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך של 16200 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לטענת המבקשת, המשיבה הפרה את פסק הדין שניתן בהליך הקודם במספר הפרות יסודיות שבגין כל אחת מהן מגיע לה הפצוי המוסכם שנקבע.
לטענת המבקשת, יש לחייב את המשיבה בהפקדת ערובה גבוהה במקרה זה, שכן כעולה מהסעדים המבוקשים בתביעה שכנגד, מדובר בתביעת השתקה במסגרתה דורשת המשיבה מהמבקשת סכום כספי כהשבה בגין הפרת הסכם התמ"א 38 על ידה.
...
בנסיבות אלו, אני סבורה כי המשיבה לא עמדה בנטל המוטל עליה - ולא על המבקשת - להוכיח כי יש לה יכולת כלכלית לפרוע את חיוביה, ככל ואלה יפסקו.
בנוגע לגובה הערובה, כבר נקבע כי משהגיע בית המשפט לכלל מסקנה שיש הצדקה לחיובה של הנתבעת בהפקדת ערובה, עליו לקבוע את שיעורה באופן מידתי המאזן כראוי בין כלל השיקולים הצריכים לעניין (עניין הנדסה ממוחשבת, בפסקה 13).
סוף דבר הבקשה להפקדת ערובה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים פנו לנתבעות בכתב והבהירו שהם מוכנים לשלם באופן מידי את יתרת התמורה, כנגד הסדרת הפצוי המוסכם בגין האיחור.
הפסיקה מכירה באפשרות לפסוק פיצויים בגין נזק לא ממוני כאשר הופר חוזה בשל איחור במסירת הדירה, לצד הפצוי הסטאטוטורי (ראו למשל: ת"א (שלום הר') 15343-01-20 שטיינר נ' שרבט 38 יזום ובניה בתחום תמא 38 בע"מ, פסקה 103 (6.4.2022); ת"א (מחוזי חי') 65051-11-16 בובליל נ' פנחס (1.7.2018)).
...
התביעה להרמת מסך כנגד הנתבעת 4 – נדחית.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, התביעה מתקבלת ביחס לנתבעות 3-1 וניתנים סעדים כדלקמן: הנתבעות 3-1, ביחד ולחוד, תשלמנה לתובעים סך של 475,813 ש"ח בגין האיחור במסירת הדירות.
כמו כן תשלמנה הנתבעות 3-1, ביחד ולחוד, סך של 40,000 ש"ח בגין נזק לא ממוני.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו