שנית טענו המבקשים לקזוז, בשני ראשים מצטברים זה לזה: סך קרוב ל-880 אלף שקלים אשר, לפי הטענה, חבה חברה, שבשליטתו של דר' פרידמן, למי מהמבקשים; ועוד סך של 400 אלף שקלים ויש לחיֵיב בו משיב זה בשל כך, שהפר הסכם לשכירות ולהשקעה בדירה בירושלים.
רק אז מתקיימים רציונלים רלוואנטיים אשר ביסודן של הוראות-החוק הללו ועליהם עמדתי בפרשה אחרת:
"ראשית, הגשתה של תביעה עצמאית כרוכה בהשקעתם של משאבים. לא תמיד יכול נתבע, או רוצה, להעמיד תביעה משלו. הוא עשוי להעדיף, תחת זאת, לברר את טענת-הקזוז בגדרה של התביעה אשר הוגשה נגדו. שנית, בעידן שבו נוהג עדיין במשפטנו סדר-דין מקוצר [כאן: הליך של היתנגדות לבצוע-שטר] עשוי עצם-כוחו של נתבע להעמיד הגנה להיות תלוי בטענה לקזוז. מה יעשה אותו נתבע ואין בכוחו להראות כי קזוז, שיש לו בסיס עובדתי, הוּתר בחוק או בהסכם?" (תא"ח (שלום תל אביב-יפו 19032-10-15 גלאקסי נכסים ונדל"ן (1996) בע"מ נ' עלית שירותי רפואה בע"מ, בפיסקה התשיעית לפסק-דיני (פורסם במאגרים, 29.12.2015)).
...
הטענה לזכות לקזז 887,500 ש"ח מן החוב למשיב – נדחית.
ההתנגדות בת"ט 31854-05-22 עו"ד פרידמן נ' בן-עוז (אזרואל) נדחית.
בתוך 15 ימים מיום, שקיבלו לידיהם החלטה זו ישלמו המבקשים, יחד ולחוד, למשיב שכר-טרחה של עורכי-דין בבקשות הנדונות בסך, כולל מע"מ, של 41 אלף ש"ח. בקביעתו של סכום זה התחשבתי בשוויים הכספי של מרכיבי-הבקשות אשר נדחו; בשלב המוקדם, יחסית, שאליו הגיע ההליך בענינם של מרכיבים אלה אך גם בעבודה המשפטית, שנדרשה למשיב במענה לבקשות.