בית משפט לתביעות קטנות בירושלים
ת"ק 19652-09-22 מלול ואח' נ' אופיר טורס בעמ ואח'
תיק חצוני:
בפני
כבוד הרשם הבכיר יגאל ברק- עופר
התובע
יצחק מלול, ת.ז. 012063079
הנתבעת – שולחת ההודעה לצד שלישי
הצד השלישי
אופיר טורס בע"מ, ח.פ. 520043829
TUS Airways Ltd.
פסק דין
שם, בעמ' 1, נכתב, בין היתר, כדלקמן:
"החברה אינה פועלת אלא כשליחה מטעם הנוסעים ומביאה ליצירת קשר משפטי מחייב בין הנוסעים לבין ספקי השירותים בפועל. לפיכך לא תחול על החברה כל אחריות למעשי הזולת, לרבות אלו של ספקי השירותים, ואין לראות בה אחראית לשיבושים, ליקויים, אי התאמה או אספקת השרות באופן מלא או חלקי".
והדברים חוזרים ביתר הרחבה בעמ' 5.
אולם ברי כי שעה שההתקשרות היא מול חברת התעופה וזכות התביעה קיימת כנגדה כאשר העילה נובעת מחוק שירותי תעופה ואף מדיני הנזיקין והחוזים הכלליים, כעולה מהאמור לעיל, הרי שהדבר נכון אף לגבי עילה מכוח חוק הגנת הצרכן.
לעניין טענות הצד השלישי, אינני מקבל את טענתו כי הוא פטור מהשבת הכספים עקב ביטול העסקה, בשל הטענה כי רוכשת הכרטיסים היא הנתבעת, שאיננה בגדר "צרכן".
כאמור לעיל, היתקשרות לרכישת כרטיס טיסה (בטיסה סדירה) הינה בין הנוסע לבין חברת התעופה, והדבר נכון לעניין חוק הגנת הצרכן כפי שהוא נכון לעניין חוק שירותי תעופה.
כך, חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג- 1973) להלן: "חוק החוזים הכללי") וחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970 (להלן יכונו שני החוקים הנ"ל יחד: "חוקי החוזים") קובעים עילות שונות לביטול חוזה.
...
לפיכך אני קובע כי הצד השלישי חייב בהשבת דמי הכרטיס (בניכוי דמי הביטול), ועליו לשפות את הנתבעת בסכומים שתחויב הנתבעת לשלם בעניין זה.
לבסוף, היות שהסך של 37$ שהושב לתובע היה שווה, נכון לשער הדולר ביום 21.6.2022, כ-127 ₪, הרי שיש להפחית סכום זה מן ההשבה.
לאור כל האמור, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סכומים כדלקמן:
השבה בסך 439 ₪, בתוספת ריבית והצמדה מיום 21.6.2022 ועד למועד פסק הדין.
כמו כן, אני מחייב את הצד השלישי לשלם לנתבעת סכומים כדלקמן:
סך 439 ₪, בתוספת ריבית והצמדה מיום 21.6.2022 ועד למועד פסק הדין.