שאלת ערכו של העגורן מתוך התמורה הכוללת נוגעת אף היא לשאלה מי הפר את ההסכם: האם ביטול השיקים לאחר שהעגורן סופק היה משום הפרת ההסכם בידי התובעת?
לעניין ערכו של העגורן נחלקו הדיעות, אולם בסופו של דבר מונחת בפני ביהמ"ש חוות דעת שמאית אחת, היא חוות הדעת מטעם הנתבע.
התובעת לא הניחה מסד ראייתי מספיק להוכחת הקשר בין שכירת מקום העסק בקבוץ מורן לבין נושא העגורן (מה גם שעל פי הסכם השכירות, התובעת שכרה את המקום מאז 1.4.15, חודשים לפני כריתת ההסכם הראשון שנחתם ביולי 2015, וכמובן לפני חתימת ההסכם השני בסוף אוקטובר 2015), סוג הפעילות שנעשתה במקום, אם נעשתה וכיו"ב. התובעת גם לא הציגה נתונים לגבי השכירות לאחר תום תקופת החוזה עם קבוץ מורן, (דצמבר 2015), ובכלל – כל הטענה בדבר נזק שניגרם לתובעת בשל השכירות והפרש דמי השכירות בין אלו ששילמה התובעת בכפר נחף לאלו שהיא שילמה בקבוץ מורן הועלתה באופן מעורפל ולא ברור.
היתנהלות זו של התובעת, על רקע קיומו של צו המניעה האוסר על הנתבע למכור את העגורן, ולאחר שהתובעת עצמה נימנעה מהפקדת כספים בקופת ביהמ"ש לשם קבלת העגורן לרשותה, אינה יכולה אלא להיראות כניהול ההליך שלא בתום לב, ויש לתת לכך ביטוי בפסיקת ההוצאות.
...
עוד אין חולק, כי הקונסטרוקציה הנדרשת לשם התקנת העגורן והפעלתו (עמודים ומסילות) לא סופקה בסופו של דבר.
עם זאת, מהמסקנה כי ההסכם בוטל כדין מתחייבת הקביעה, כי על הצדדים להשיב זה לזה את אשר קיבלו על פי ההסכם.
אני מורה לנתבע להשיב לתובעת סכום של 92,800 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מיום הגשת התביעה (23.6.16) ועד היום, ובקיזוז הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד על פי פסק דין זה.
אני מחייבת את התובעת לשלם לנתבע שכ"ט עו"ד בסכום של 25,000 ₪ (כולל מע"מ).
כן תשלם התובעת לנתבע הוצאות משפט בסך 3,000 ₪ (סכום הכולל גם את הוצאות העדה וגם את ביטול זמנו של הנתבע), ובנוסף לכך תשלם התובעת את שכ"ט השמאי מטעם הנתבע, על פי קבלה.