מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת חוזה חבילת נופש: שינוי שעות טיסה ללא הסכמה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2012 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

א. התובע תבע את הנתבעת בגין הפרת הסכם ובשל הפרה זו תובע הוא מהנתבעת סך של 10,000 ₪.
לכן, מסכים אנוכי לטענת הנתבעת, שחלק הארי של חבילת הנופש סופק לתובע והוא-יחד עם בת זוגו-נהנו ממנה.
לא פעם נתקל בית המשפט בתביעות, בהן נרשמים סכומים, ככל העולה על דעתו של התובע – בעת הכנת כתב התביעה-ללא כל יחס לראש הנזק שנגרם בפועל, כמו גם במקרה זה. אני בהחלט מקבל טענת התובע ויש להבין לליבו, שאמנם נגרמה לו עוגמת נפש על ידי עצם הקדמת הטיסה במספר רב של שעות – דבר שלא היה מוכן אליו מלכתחילה וכפועל יוצא מכך, אפשר גם לומר שנשללה מהתובע ההנאה של העידר אותן שעות וכן אותה הטבה של "הכל כלול", או שהיה צורך לשנות את מועד ההשכמה, אך גם אם יש להתחשב בכל אלה ולהעניק לתובע פיצוי, הרי שהפיצוי חייב להיות מדתי ובהתאם לנסיבות ולא פיצוי מוגזם, שיש בו כדי "להעניק" לתובע 2 חבילות נופש ועוד יישאר לו כסף להוצאות שוטפות.
א) הנתבעת טוענת, שעסקינן בטיסות שכר, אשר מועדיהן עשוי להשתנות ולעתים אף ללא הודעה מוקדמת ואכן, לעניין זה צרף דווקא התובע צילום "כרטיס טיסה אלקטרוני" ובין התנאים הרשומים שם מצוי התנאי האומר: "המוביל מתחייב לעשות מיטב מאמצים להוביל את הנוסע ואת הכבודה בזמן מתקבל על הדעת. המוביל איננו ערב לזמנים הנקובים בלוחות זמנים או בכל מקום אחר והם אינם מהווים חלק מחוזה זה". (ההדגשה שלי-ג.ב.).
...
לאור הנימוקים שפורטו לעיל, אני קובע שעל הנתבעת לפצות את התובע, ברם מאותם נימוקים שפורטו לעיל, אין מקום להעניק לתובע את סכום התביעה הנתבע בתביעה זו. החלטתי שיש מקום לחייב הנתבעת לפצות את התובע נובעת מהנימוקים הבאים: א) בדבר ביטול טיסה או שינוי בתנאיה חוקק חוק המתקרא:" חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), התשע"ב-2012, ברם חוק זה ניכנס לתוקפו ביום 16.8.12 ואין חוק זה רלוואנטי לעניינינו, שכן התובע מלין על איחור בטיסה שארע בחודש אפריל 2012.
סוף דבר, לאור הנימוקים שפורטו בהרחבה בפסק דין זה ובשוקלי את כל השיקולים האפשריים כפי שפורטו לעיל, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע (הכולל פיצוי גם לבת זוגו) סך של 1,200 ₪ בצרוף ריבית והפרשי הצמדה כחוק מיום הגשת התביעה – 14.6.12 ועד התשלום בפועל.
יתרת סכום התביעה נדחית – מהנימוקים הנ"ל. כמו כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט בסך של 300 ₪ בצירוף ריבית והפרשי הצמדה כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים כי לו ידעו שהיום האחרון של הטיול יבוזבז בשדה התעופה ולא ניתן יהיה לנצלו כיום חופשה בחו"ל, לא היו מזמינים מלכתחילה את חבילת התיור שרכשו מאת הנתבעת, ועל כן מבקשים פיצוי בסך של 4,000 ₪ לכל אחד מהתובעים.
הטענה כי עפ"י ההסכם שבין הצדדים, כעולה מדף התנאים הכלליים, אין שעת החזרה מהוה תנאי בתנאי ההסכם ואין הנתבעת אחראית לשעת הטיסה, אינה מקובלת, מקום שבו הטיסה הוקדמה בשל תפוסת יתר ולא בשל הקדמה של הטיסה עצמה.
התובעים העידו, ועל כך אין חולק, כי נוסעים אחרים שבו בטיסה המתוכננת, כך שזו יצאה בשעה היעודה, ושעת ההמראה של טיסת החזור המתוכננת מראש למעשה לא שונתה.
בהתאמה אני קובעת כי למעשה הפרה הנתבעת את היתחייבותה לספק לתובעים כרטיסי טיסה חזרה לטיסה המקורית בהתאם להסכמות שבין הצדדים, וסיפקה להם כרטיסי טיסה לטיסה אחרת.
...
במסגרת הליכים מקדמיים בתיק הגישו התובעים בקשה למתן פס"ד בהעדר הגנה, לאחר שהנתבעת לא התגוננה, וניתן פס"ד לאחר שאלה השלימו מידע בהתאם להחלטות ביהמ"ש, ונקבע כי הם אינם זכאים לפיצוי בגין נזקים בעין, שכן אלו לא הוכחו ולא שוכנעתי שנגרמו, אך נפסק להם פיצוי בסך של 500 ₪ לכל תובע בגין עוגמת הנפש שהיתה מנת חלקם בשל הקדמת שעת החזרה.
זאת ועוד – מקובלת עלי טענת התובעים לפיה למעשה לא ניתנה בידיהם האפשרות לבחור בהתאם להוראות סעיף 8 לחוק הפיצוי והסיוע, בין השבת התמורה לבין כרטיס חלופי, והובהר להם כי אם לא יבחרו בכרטיס החלופי, קרי כרטיס לטיסה שיוצאת מוקדם יותר, ייאלצו לממן על חשבונם טיסת חזור, ומשמעות הדבר היא למעשה כי האלטרנטיבה של בחירת השבת התמורה לא ניתנה לתובעים.
מכל אלו אני קובעת כי הנתבעת הפרה את התחייבויותיה עפ"י ההסכם שבין הצדדים, וכי לא קיימה את הוראות חוק פיצוי וסיוע בכל הנוגע למתן האפשרות בידי הנוסע לבחור מבין האלטרנטיבות שבסעיף 8(א) לחוק.
שיעור הפיצוי הועמד במסגרת פסה"ד שניתן כאן בהעדר הגשה ועל סמך גרסת התובעים כפי שהועלתה בכתב התביעה, על סך של 500 ₪ לכל נוסע, ונדמה בעיניי כי בנסיבות המקרה טוב היתה עושה הנתבעת לו נמנעה מהגשת בקשתה לביטול פסה"ד. לאחר ששמעתי את התובעים והתרשמתי מהטענות, ובמיוחד מהתיאור שמסרו בנוגע לאופן מסירת ההודעה לידיהם בדבר השינוי בהצבתם בטיסה מוקדמת יותר, ובנוגע ליחס שזכו לו באותו מעמד, אני רואה לנכון לחייב את הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי בסך של 750 ₪ לכל אחד מהם.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משיצאו ציטרין בטיסה הלוך לכרתים במועד שעליו הוסכם, אין הם מלינים על אותה טיסה.
וכך, פעם אחר פעם, בהדרגה, משתנה השיבוץ לסלוט, עד שבסופו של יום, מקבלת חברת התעופה אישור למועד הטיסה המבוקש או למועד הקרוב לו, היינו: בסופו של התהליך, בדרך כלל, ניתן לחברת התעופה שיבוץ לשעת ההמראה/הנחיתה בה התחייבה לקיים את הטיסה במסגרת ההסכם שלה עם סיטוני התיירות (כדוגמת המשיבה) או קרוב לשעה זו. [.
כן קיימת אפשרות סבירה שתתקבל אף הטענה כי הופרו הוראות החוזה שבין המשיבה ובין לקוחותיה במקרים שבהם לא יצאה הטיסה בזמן, הוקדמה או נתאחרה בכמה שעות בשל העידר סלוט מתאים למועד הנקוב בכרטיס הטיסה.
הקבוצה תיכלול את כל מי שרכש או שנרכשו בשבילו, מן המשיבה או מאחרים המורשים מטעמה (גם מסוכנויות נסיעות), כרטיס טיסה או חבילת נופש הכוללת כרטיס טיסה בשבע השנים שקדמו לכניסתו של חוק ביטול טיסות לתוקף, אשר מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה שלו היה שונה שינוי ניכר מהנקוב בסלוט שהיה בתוקף בזמן מכירת הכרטיס, אשר הטיסה שבה טס לא המריאה במועד הנקוב בכרטיס ואשר האיחור בטיסתו לא היה עיכוב של מה-בכך ולא נבע מסיבה אחרת.
...
קיים יסוד סביר להניח כי עניינם של כלל החברים בקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב. התוצאה היא שאני מקבלת את הבקשה, באשר שוכנעתי כי מתקיימים התנאים הקבועים בחוק תובענות ייצוגיות והדרושים לשם אישור התובענה.
אני מורה לצדדים להגיש לעיוני נוסח מודעה על אישור התובענה הייצוגית בתוך שלושים יום מהיום.
המשיבה תשלם למבקשים את הוצאות הבקשה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית הדין לחוזים אחידים בתיק ח"א (ירושלים) 804/07 דיזנהויז יוניתורס נסיעות ותיירות (1979) בע"מ נ' היועץ המשפטי לממשלה (13.10.09), קבע כי הזמנת חבילת תיור הנה בבחינת חוזה לטובת צד שלישי, וסוכנות הנסיעות אינה "יוצאת מהתמונה" מרגע שהיא יוצרת את החבות המשפטית, אלא רק בכך שהיא מממשת חבות מרכזית שלה על פי הסכם ההזמנה, ועליה, בין השאר, להעביר מידע ללקוח ולהבטיח כי השרות אכן יינתן.
אני מצטרפת בכל הכבוד לדבריו של כב' השופטת וולצקי בת"ק (תל אביב) 5209-03-08 רביד יכין נ' חברת השטיח המעופף בע"מ (08.01.09): "השטיח המעופף היא מארגנת חבילת הנופש המהוה את הכתובת היחידה לפניות הנוסעים, ובתור שכזו מוטל עליה לארגן את הובלתם הבטוחה של הנוסעים, תוך עמידה בלוח זמנים סביר ומתן מענה ראוי. ככלל, לא ניתן להטיל עליה חבות בגין אירועים לא צפויים או כאלה שאינם מצויים בשליטתה, אולם לא ניתן לאפשר לה פטור מלא מכל אחריות למתן פיתרון בעת היתרחשות תקלות, במצבים בהם ביכולתה לעשות כן. " בדומה, נקבע  בת"ק (תל אביב) 12491-09-10, יעקב משה שליו ואח' נ' נתור יוניטל יוסי טורס (20.04.11): "לאור האמור, גם לו קבלתי טענת הנתבעת 2 ולפיה, הגורם לעיכוב בטיסה נעוץ בכח עליון – דהיינו בשביתה אשר אינה מצוייה בשליטתה, הרי שעדין לא הוכיחה הנתבעת 2 כי בנסיבות אשר נוצרו היא פעלה באופן שאינו רשלני." קבלת אישור התובעת שההודעה על הקדמת שעת הטיסה נימסרה לה, אינה בבחינת "הסכמה" לשינוי שעת הטיסה, ואין בה כדי לפטור את הנתבעת מאחריות להמשיך ולדאוג לרווחתה של התובעת.
בדיון שנערך בפני טען נציג הנתבעת כי: "הגברת בחרה לצאת ערב קודם ולישון בשדה התעופה. הטענה שבגלל הצורך לצאת בחמש היא היתה צריכה להיות כל הלילה בשדה התעופה לא ברורה לי ואינה בשליטתי." אפילו נכונים הדברים, עדיין יכולה היתה הנתבעת לשוחח עם התובעת, לוודא ששינוי שעת הטיסה אינו יוצר קושי מיוחד.
בשל כך הפרה הנתבעת את חובתה כלפי התובעת ועליה לפצות את התובעת בגין הקשיים שנגרמו לה כתוצאה מכך, כאשר אין בכך הטלת אחריות ישירה עליה בשל שינוי בשעת הטיסה.
...
אני מקבלת את עמדת הנתבעת, כי שינוי שעת הטיסה נעשה על ידי חברת התעופה, אך הנתבעת היא שבחרה למכור לתובעת טיסה בחברה זו, וככל שהחברה אינה ערוכה להתמודד עם תקלות - אם בכלל היתה תקלה (ולא נטען כך) - יש בכך כדי להשליך גם על אחריותה של הנתבעת כמוכרת הטיסה.
סוף דבר סכום הפיצוי המלא נקבע בסך של 1,450 ₪ כשהוא כולל 250 ₪ בגין הוצאות משפט.
הנתבעת תשלם לתובעת סכום זה בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

נתבעת 1 המאשרת את מרבית טענות התובע, טוענת להגנתה כי תפקידה בעיסקה נשוא התביעה היתמצה בהיותה מתווכת בלבד וכי נתבעת 2 היא זו שסירבה לבטל את העסקה (ואף לא הסכימה לדחותה למועד אחר).
בנגוד לטענת נציגת נתבעת 2, אשר הרשתה לעצמה להעלות בבית המשפט טענה לא נכונה, בקלות שהיא בלתי נסבלת בעיני, מן המפורסמות היא שהפיגוע הנידון אירע, כטענת התובע ונתבעת 1, רק ביום 18.7.12 בסביבות השעה 17:30 ולא "כמה ימים לפני כן". משמע, שהשינוי בשעת הטיסה לא היה קשור כלל לפיגוע, שאז, טרם אירע.
השאלה המשפטית בה הנני נידרשת איפוא להכריע היא האם הפרת ההסכם הן מצד התובע אשר ביטל את חבילת הנופש בעקבות כל מה שאירע, והן מצד הנתבעות אשר לא יכולות היו לספק לו את חבילת הנופש ב"אריזתה המקורית", עונה על יסודות ה"סיכול" כהגדרתו בסעיף 18 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) תשמ"א – 1970 (להלן: "חוק החוזים").
התובע יכול היה להגיע לבורגס, דרך ורונה, ולבלות בבורגס את החופשה שתוכננה על ידו ואולם הוא בחר שלא לעשות כן. סוף דבר לאור כל האמור לעיל ולנוכח העובדה ששינוי שעת הטיסה (לבורגס באותו שלב) הודע לנתבעת 1 על ידי נתבעת 2 עוד ביום 17.7.13, בשעות הבוקר, ללא קשר לפיגוע שאירע ביום שלמחרת, והיא לא עידכנה בכך את התובע אשר שילם לה בעבור החבילה שכללה שעת טיסה מוקדמת, תוספת בסך 140$, ובכך לטעמי התרשלה היא, אני מחליטה לקבל את התביעה באופן חלקי, ככל שהיא נוגעת לנתבעת 1 בלבד.
...
התובע יכול היה להגיע לבורגס, דרך ורונה, ולבלות בבורגס את החופשה שתוכננה על ידו ואולם הוא בחר שלא לעשות כן. סוף דבר לאור כל האמור לעיל ולנוכח העובדה ששינוי שעת הטיסה (לבורגס באותו שלב) הודע לנתבעת 1 על ידי נתבעת 2 עוד ביום 17.7.13, בשעות הבוקר, ללא קשר לפיגוע שארע ביום שלמחרת, והיא לא עדכנה בכך את התובע אשר שילם לה בעבור החבילה שכללה שעת טיסה מוקדמת, תוספת בסך 140$, ובכך לטעמי התרשלה היא, אני מחליטה לקבל את התביעה באופן חלקי, ככל שהיא נוגעת לנתבעת 1 בלבד.
הנני מחייבת את נתבעת 1 לפצות את התובע הן בהחזר אותם 140$ כשווים ביום ביצוע העסקה (11.7.12) והן בתשלום פיצוי נוסף בסך 1,000 ₪ אשר יש בו לטעמי כדי לבטא את אחריותה של נתבעת 1 לתוצאות התרשלותה באי העברת פרטי דחיית שעת הטיסה לתובע בזמן.
התביעה נגד נתבעת 2 נדחית, ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו