מטרת השכירות היא למגורים וכן לניהול עסק של השכרת חדרי אירוח, שיכונה בשם "לה ספא כינרת" (להלן: "העסק"), והכל בכפוף לקבלת רישיון עסק, ככל שנידרש (סעיף 5 לחוזה).
הנתבעים פעלו בחוסר תום לב בשלב כריתת החוזה, הפרו את חובת הגילוי המוטלת עליהם, הטעו את התובעת ולא גילו לה את העובדה שהנכס נעדר היתר שימוש להפעלת יחידות אירוח, ובכך מנעו ממנה לקבל החלטה מושכלת על סמך עובדות ריאליות.
סעיף 8 לחוק השכירות, שעניינו "תניית פטור מאחריות לאי-התאמה או פגם", קובע כי:
"תניה בחוזה שכירות הפוטרת את המשכיר מאחריות לאי-התאמה או פגם, או המגבילה את אחריותו כאמור, בטלה, אם המשכיר ידע או היה עליו לדעת על אי-ההתאמה או הפגם בעת כריתת החוזה או במועד מסירת המושכר ולא הודיע עליה לשוכר".
אשר לייעוד הנכס ולאפשרות לנהל בו עסק -
מעדויות התובעת וגב' מוריה עולה, כי גב' מוריה שסיימה לימודי משפטים ועשתה היתמחות באותם מועדים, היא זו שניהלה את המו"מ מול מר דוד לרכישת העסק, וכן מול הנתבעים לשכירת הנכס, ועשתה את הבדיקות לצורך כך. התובעת סמכה עליה, קיבלה את המלצתה וחתמה על החוזה.
הנתבע אישר בעדותו, כי לא קיבל לפני חתימת החוזה שום הודעה משום גורם, כפי שטען בא-כוחו עו"ד קרני בפרוטוקול הדיון מיום 29.10.2020 (ראו: עמ' 74 ש' 29-27 לפרו' 1.6.2022).
גם המפקח אישר בעדותו, כי היתר למגורים אינו מתיר שימוש במבנה כווילת אירוח, וצריך היתר של מלונאות/צימרים לשם כך (ראו: עדותו בעמ' 71 ש' 24-21 לפרו').
...
מקובלת עלי טענת הנתבעים, כי המידע אודות הנכס נמצא במועצה ובוועדה, ואין להם גישה עדיפה למידע זה. במקרה זה, שבו אין לנתבעים יתרון על פני התובעת בכל הנוגע לקיום המידע אודות אפשרויות השימוש בנכס והיתכנות קבלת רישיון עסק, לא חלה על הנתבעים חובת גילוי.
הנזק
אני קובע, כי הנתבעים לא הפרו את חובת הגילוי או חובת תום הלב המעוגנת בסעיף 12 לחוק החוזים, ועילת ההטעיה הקבועה בסעיף 15 לחוק החוזים אינה מתקיימת בענייננו; משכך, לא קמה לתובעת עילה לביטול החוזה ולפסיקת פיצויים לטובתה, מה גם שהתובעת לא נקטה בפעולה כלשהי לביטול החוזה עובר להגשת התביעה.
סוף דבר
לאור כל המקובץ לעיל, דין התביעה להידחות.