כבר נקבע כי "הלכה מושרשת היא כי עורך-דין חב ללקוחו חובת זהירות, להגן על ענייניו ולפעול בעבורו במיומנות, במקצועיות ובנאמנות (ראו למשל: ע"א 37/86 הנ"ל (להלן – פרשת לוי [1]); ע"א 1170/91 הנ"ל (להלן – פרשת יחיאל [3])). הפרת חובה זו מקימה אחריות מכוח עוולת הרשלנות שבפקודת הנזיקין [ נוסח חדש]. בסיס נוסף לחבות של עורך-דין כלפי לקוחו הוא בסיס חוזי. התרשלות בייצוג עניינו של הלקוח, ועל אחת כמה וכמה היתנהגות שיש בה הפרת אמונים ואי-יושר כלפי הלקוח, עשויות לשמש איפוא עילה לתביעה בגין הפרת חוזה או עילה לתביעה נזיקית על-פי עוולת הרשלנות. מקור נוסף לחובת נאמנות של עורך-דין כלפי לקוחו מצוי בחוק השליחות, תשכ"ה-1965. בעניינינו חובה זו מבוססת על ייפויי הכוח שהפקידו המשיבים בידיו של המערער (ראו ע"א 6645/00 הנ"ל [11]). מבחינת סטנדרד ההיתנהגות הנידרש, אין למעשה הבדל בין יחסים חוזיים לנזיקיים (פרשת לוי [1], בעמ' 462). הסטנדרד הוא רמת המיומנות והזהירות הנדרשת מבעל מיקצוע כלפי מי שהוא חב כלפיו, לצד כללי האתיקה הקובעים את נורמות ההיתנהגות הראויות לעורך-דין".
(ר' ע"א 2625/02, נחום נ' דורנבאום, פ"ד נח (3), 385, פורסם גם בנבו).
"
מן הדברים עולה אם כן כי גם כאשר אין בהסכם כל הוראה לעניין תשלום מלוא שכה"ט עדיין לא בכל מקרה רשאי לקוח לסיים את מערכת היחסים החוזית בינו לבין עורך דינו מבלי לשלם פצויי קיום לעוה"ד-מייצגו לשעבר, ועליו להראות ולשכנע את ביהמ"ש שמדובר בנסיבות שהיה בהן כדי להצדיק ביטול ההסכם כאמור.
...
עוד ראוי להבהיר כי במסגרת הסכם שכה"ט שנערך בין הצדדים הוסכם בין היתר כי הנתבע ישלם לתובעת שכר בעבור ייצוגו בהליך המשפטי (אשר כלל הליכי מעצר) בסך של 75,000 ₪ כולל מע"מ, כי שכה"ט ישולם ב- 15 תשלומים שווים ורצופים בסך של 5,000 ₪ כל אחד, בכל 1 לחודש, לרבות במקרה שבו ייפסק הייצוג בתיק "מכל סיבה שהיא", וכי בשולי ההסכם (המודפס) נקבע בכתב יד כך – "במידה ועו"ד ויזל תמליץ ללקוח על הסדר טיעון הדבר יהא עפ"י שיק"ד של הלקוח, ובמידה ויוחלט שלא לקבל את ההסדר עורכת הדין ויזל מתחייבת להמשיך בייצוג"
המחלוקת שבין הצדדים נוגעת לזכותה של התובעת לזכות במלוא יתרת שכה"ט שלא שולם, בסך של 40,000 ₪ לאחר הפסקת ההתקשרות בין הצדדים.
למעשה, אף טענת משבר האמון ערב הפסקת ההתקשרות נמצאה בעיניי בלתי ראויה לאמון, ומכל אלו אני קובעת כי על הנתבע לשלם לתובעת את מלוא שכר טרחתה בהתאם להסכם (המתוקן כאמור מעלה) שבין הצדדים כאן.
למסקנה זו הגעתי הן נוכח העובדה שבבקשת הנתבע לשחרור התובעת מייצוג ציין כי הוא מצוי בקושי כלכלי, וטענתו לפיה הטענה הועלתה רק כדי שיזכה למינוי של סניגור ציבורי נמצאה בעיניי דלה וקלושה, הן נוכח העובדה שפעם אחר פעם חזר הנתבע וטען כי יכול היה להגיע לאותו הסדר טיעון אף ללא סיועה של התובעת כאן ומבלי להתחייב בתשלום שכרה, משל שיעור שכרה של התובעת הוא שעמד לנגד עיניו בכל שלב הפסקת הייצוג (טענות אלו ביחד עם הצהרות הנתבע ורעייתו מעל דוכן העדים כי שילמו לתובעת מעבר לתשלום לו היא זכאית עבור עבודתה, וכי הפסיקו לשלם כשהחליטו כי "קנו חתול בשק" מביאים את ביהמ"ש כאן לכלל מסקנה כי ממילא אין בטענות הנתבע אלא משום טענה לטעות בכדאיות העסקה שאין ליתן לה יד), הן נוכח העובדה שאין חולק כי הנתבע נקלע לקושי כלכלי בעקבות הארוע נושא ההליך הפלילי בשל הפסקת העסקתו, שהיתה מבין העניינים שביקשו הנתבע ורעייתו למנוע לשיטתם במלחמתו על חפותו בהליך הפלילי, והן נוכח העובדה שהפסקת הייצוג נעשתה בשלב מתקדם של ההליך ולאחר שהסוגיה היחידה שנותרה לבחינה הינה סוגיית הענישה.
מכל אלו, אני קובעת כי הנתבע הוא שבחר להפסיק את ההתקשרות שבין הצדדים, שלא בשל הפרת התחייבויות התובעת כלפיו, וכי בהתאמה עליו לשאת במלוא תשלום שכה"ט.
הנה כי כן אני רואה לנכון לקבל את התביעה, ולהורות על חידוש ההליכים בתיק ההוצאה לפועל.