באשר לנטל ההוכחה בדבר קיומו של "תרחיש אלטרנאטיבי" להקצאת מניות פרטית לבעל השליטה: המבקשים סבורים כי מאחר שהוכח כי נפל כשל תאגידי בהחלטות המשיבים בנוגע להקצאות נושא הבקשה דנן – עובר הנטל אל המשיבים לשלול קיומו של תרחיש אלטרנאטיבי לגיוס ההון שנידרש לחברה באמצעות ההקצאות הפרטיות נושא הבקשה דנן.
(3) כלל שיקול הדעת העיסקי "המוגבר"
במרחב שבין "כלל שיקול הדעת העיסקי" מצד אחד לבין "כלל ההגינות המלאה" מצד שני, ממוקם "כלל שיקול הדעת המוגבר". בעיניין אלוביץ' קבע כב' השופט עמית ביחס לחלוקת דיבידנד שנעשתה בעקבות רכישה ממונפת, כי אין די ביישום כלל שיקול הדעת העיסקי, נוכח החשש כי כלל זה יורחב למקרים של הפרות של חובות אמון המוטלות על נושאי משרה בחברה וזאת, למשל, כאשר קיים מתח פוטנציאלי בין טובת החברה לבין טובת נושאי המשרה או בעל השליטה (שם, בפס' 85).
באשר לטענה כי היה על המשיבים לידרוש "חוות דעת הוגנות" באשר למחיר המניה בהקצאת 2013: כפי שצוין בדיון לגבי הקצאת 2008 - לא קיימת חובה בדין המחייבת את הדירקטורים ונושאי המשרה בחברה לידרוש לפני קבלת החלטה הנוגעת להקצאת מניות לבעל שליטה לקבל ולבחון "חוות דעת הוגנות". על מנת להמנע מחזרה על דברים שכבר נאמרו בפסק דין זה, אני מפנה לדיון בנושא זה בהקצאת 2008.
...
בנוסף, אני סבור כי יש להביא בחשבון, במסגרת פסיקת ההוצאות, העובדה כי חלק ניכר מהטענות שהועלו על ידי המבקשים נמצאו על ידי חסרות בסיס עובדתי ראשוני ובלט כי חלקן התגבשו על ידי המבקשים תוך כדי ניהולו של ההליך דנן.
ברי, אפוא, כי גם הזמן השיפוטי הינו משאב יקר, ואני סבור כי ראוי להביאו בחשבון בעת פסיקת הוצאות בבקשה זו.
באיזון בין העקרונות והרציונלים שפורטו לעיל, ולאחר שהבאתי בחשבון את נסיבות המקרה דנן והממצאים שנקבעו בפסק דין זה, אני מוצא לנכון לחייב את המבקשים בהוצאות משפט משמעותיות.
לפיכך, הנני מחייב בזאת את המבקשים, ביחד ולחוד, לשלם לכל אחת מבין שלוש קבוצות המשיבים, קרי: למשיבים 1-2, למשיבים 3-9, ולחברה, שכ"ט עו"ד והוצאות משפט בסך של 105,000 ₪, כך שהמבקשים, ביחד ולחוד, ישלמו לכל המשיבים יחד שכ"ט עו"ד והוצאות משפט בסך כולל של 315,000 ₪ אשר יחולק בחלקים שווים בין שלוש קבוצות המשיבים.