מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת זכויות יוצרים להרשות השמעתה בפומבי של מוסיקה מוקלטת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

ענייננו בתביעה לפי חוק זכות יוצרים, התשס"ח - 2007, למתן צו מניעה קבוע ולתשלום פיצויים בגין הפרת זכויות יוצרים וזאת בשל השמעה פומבית, ללא הרשאה כדין, של מוסיקה מוקלטת שהתובעת היא בעלת הזכויות להרשות השמעתה.
...
הנתבע ישלם לתובעת פיצוי בסך של 30,000 ₪.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט כדלקמן: החזר אגרה בסך של 1,687 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 23.7.2019 ועד היום.
הנתבע ישלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 12,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משהתברר כי במרפאה אכן מושמעים קטעי מוסיקה של יצירות מוגנות, המשודרים בערוצי מוסיקה של הרדיו והטלויזיה, והנתבעים עמדו בסירובם להסדיר את תשלום התמלוגים לתובעת, הוגשה תביעה זו. בכתב התביעה נטען כי התובעת היא בעלת הזכויות להשמעה פומבית של מוזיקה מוקלטת, שהופקה על ידי חברות תקליטים ישראליות וזרות, וכי הנתבעים משמיעים ו/או מתירים השמעה פומבית של מוזיקה מוקלטת, שלתובעת זכויות בה, ללא הרשאה כדין מן התובעת.
גם השמעה בפומבי של היצירות הכלולות בתקליטור באמצעות מכשיר הטלויזיה, מהוה השמעה פומבית אסורה המפירה את הזכויות של בעלי זכויות היוצרים בתקליטורים, אם נעשתה ללא רשותם (ראה: ת.א. (מחוזי חי') 140/99 הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות בע"מ נ' פ.מ.ג.א. מזון בע"מ, לא פורסם, 14.9.99; ע"א (ת"א) 1000/80 בלומרס נ' הסניף הישראלי של הפדרציה הבינלאומית של תעשיית התקליטים, פ"מ תשמ"ב ב' 156).
...
הטענה כי הנתבעים אינם אחראים למעשי עובדיהם, אם אלו פעלו בניגוד להנחיות - דינה להידחות, גם אם ניתנה הנחיה שכזו והיא לא מולאה.
בנסיבות המקרה דנן, כאשר מחד סרבו הנתבעים במשך תקופה ארוכה להסדיר את תשלום התמלוגים לתובעת, תוך שהם נתלים בהבחנות משפטיות חסרות בסיס בין עניינם לבין יתר המקרים בהם נקבע כי השמעת מוזיקה ללא אישור התובעת מהווה הפרה של זכויותיה, אך מאידך, הרווח שהפיקו הנתבעים מהפרת זכויות התובעת, כמו גם ההפסד שנגרם לתובעת מהפרת זכויותיה איננו רב, וזאת במיוחד לאור עיסוקם של הנתבעים והעובדה שהשמעת מוזיקה בחדרי ההמתנה של המרפאות איננה חלק מרכזי בעיסוקם, הגעתי למסקנה כי יש להעמיד את הפיצוי בגין כל הפרה על סך של 25,000 ₪, ובסך הכל 50,000 ₪ בגין שתי הפרות.
בכך הבאתי בחשבון גם את העובדה שזו התביעה השניה שמגישה התובעת נגד הנתבעים 2-3 באותה עילה ובנסיבות דומות, ושהנתבעים 2-3 התחייבו שלא להפר את זכויות התובעת והפרו התחייבות זו, תוך שהם מעלים טענות חסרות בסיס.בעלותם או ב 4 שםיהיה בשליטתם הן במכון הכושר עמ'להשמיע ערוצי מוסיקהביקש להעביר ערץ.רה.פאות_______________________________________ סיכום התביעה מתקבלת.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

המשיבה הנה תאגיד, לה המחו בעלי זכויות ביצירות מוזיקליות את זכויותיהם, על מנת שתאכוף את זכויות היוצרים על ידי מתן רישיונות השמעה כוללים המאפשרים לבעל הרישיון להשמיע כדין כל יצירה שהזכויות להשמעה הפומבית הותרו לו על ידי המשיבה.
המשיבה עוסקת בגביית תמלוגים מן המשתמשים, אכיפת הזכויות על המפרים, וחלוקת תמלוגים שנגבו בין בעלי הזכויות החברים בה. ביום 23.5.11 קיבל המבקש מכתב מהמשיבה אשר המציע לו לרכוש "רישיון שמיכה שנתי לבצוע פומבי", אשר כולל ביצוע פומבי להקלטות מוזיקליות של חברי הפדרציה ומיוצגיה לשנת 2010 בבית העסק שלו.
...
למעלה מן הדרוש אומר, כי גם אם יקבע כי המונח "לקוח" שבפריט 1 לתוספת השניה לחוק רחב יותר מאשר המונח "צרכן" שבחוק הגנת הצרכן, כך שהוא כולל גם את המבקשים, עדין אין מקום לאשר בקשתם לאישור תובענה ייצוגית נגד המשיבה, מן הטעמים שיפורטו להלן.
סוף דבר סעיף 8(א)(2) לחוק תובענות ייצוגיות מסמיך את בית המשפט לאשר תובענה ייצוגית כאשר "היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין" ולצורך כך יש לשקול את החלופה האחרת, היינו – הגשת תובענה אישית על ידי חברי הקבוצה.
לפיכך, דין הבקשה להידחות ללא צורך בקיום דיון, כקבוע בתקנה 2(ה) לתקנות תובענות ייצוגיות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה טוענת התובעת, בין היתר, כדלקמן: כי הנתבעים הפרו את זכויות היוצרים שלתובעת הזכות להרשות השמעתה בפומבי של מוסיקה מוקלטת בישראל וכאשר עילת הביעה מיתמקדת באי תשלום דמי רישיון שנתיים בעבור השנים 2006-2011.
...
לאור כל האמור לעיל אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ברשיון מפורט כי המועדון-"רשאי בהתאם להסכם עם הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות בע"מ (להלן – "הפדרציה"), להשמיע בפומבי בעסק מוסיקה מוקלטת שלפדרציה זכויות יוצרים ו/או זכויות השמעה פומבית ושידור (להלן – "מוסיקה מוקלטת") זאת בהעברה בכל אמצעי השמעה כולל רדיו וטלוויזיה ובתנאים שמפורטים בגב הרשיון".
על רקע התשתית המפורטת מעלה, לטענת אקו"ם, ההשמעה הפומבית של היצירות סביב הבריכה מהווה הפרה של זכויות היוצרים שלה, וכי טרם השמעתן היה על המועדון לקבל את הסכמתה.
(ד) על גבי הרשיון של הפדרציה כתוב שניתן אישור להשמעה בפומבי של המוסיקה שלפדרציה יש לגביה זכויות יוצרים, והכל בתנאים המפורטים בגב הרשיון.
...
לפיכך, שוכנעתי כי יש לקבל את הדרישה במלואה ולהעניק לאקו"ם את הסעד המבוקש.
לאור כל האמור לעיל, על כל הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת פיצוי בסך של 100,000 ₪, בתוספת הפרישי הצמדה וריבית מיום 23/12/2003 ועד היום.
בנוסף, ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, את הוצאותיה של התובעת בסך 20,000 ₪ בתוספת מע"מ (לרבות בגין עלויות החוקר ושכ"ט עו"ד), וכן את החזר אגרת בהמ"ש ששולמה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו