מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת זכויות יוצרים ביצירות אמנות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ויודגש: ההכרה בזרימת מידע, בלתי נמנעת ואף לגיטימית, נמנית עם הטעמים לעיקרון המשפטי שיידון להלן, ולפיו תנאי להכרה בהפרת זכויות יוצרים בנסיבות נתונות, הנו העתקה מלאה, או כימעט מלאה של היצירה שבמוקד הדיון.
סעיף 1 לחוק זכויות יוצרים, מגדיר יצירה אמנותית כדלקמן: "לרבות רישום, ציור, יצירת פיסול, תחריט, ליטוגרפיה, מפה, תרשים, יצירה אדריכלית, יצירת צלום ויצירת אמנות שימושית". אין ספק, שעקרונית, מוכרת מפה כיצירה ואף לא נטען אחרת.
...
מקום שדין התביעה לדחיה, פטור בית המשפט מדיון בטענות נוספות, ועם זאת, לא נעלמה מעיני בית המשפט שאלה של ממש, האם בכלל תבע התובע בגין הפרת זכויות השייכות לו: בהינתן, שחלק לא מבוטל מהמלאכה נעשתה בהיותו עובד של משרד הבטחון, עובדה שנתחוורה רק לקראת שלב ההוכחות, יש מקום לספק ממשי גם במישור זה. על אף הוראת חוק ברורה ומפורשת, המעוגנת בסעיף 36 לחוק, וכאשר חזקה על התובע, שהחוק הוא בידיעתו המלאה, לא גילה עד שנחקר נגדית, את הנסיבות בהן עשה במלאכתו, לפחות בחלקה, ולבית המשפט מכך, תחושת אי נוחות לא מבוטלת.
הטענה – נדחית.
סוף דבר, התביעה – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפי סעיף 78(ג) - "על פעולה ביצירה שנעשתה לפני יום התחילה לא יחולו הוראות פרק ח' לעניין הפרה של זכות יוצרים או זכות מוסרית ולעניין תרופות, וימשיכו לחול לגביה, לעניינים אלה, הוראות הדין הקודם; ואולם, פעולה כאמור שאינה מהוה הפרה של זכות יוצרים או זכות מוסרית לפי הוראות חוק זה, לא תהיה לגביה זכות תביעה לפי הוראות הדין הקודם". סעיף 77 קבע כי יום התחילה של החוק החדש הוא שישה חודשים מיום פירסום החוק, קרי 25.5.2008.
אמנם למקרא דברי המומחה בחוות דעתו ניתן היה להתרשם בנקל כי בהפרה מובהקת של זכות מוסרית עסקינן, אלא שלבד מהתאור הדרמטי שתיאר המומחה, לא ראיתי לייחס למגדל ו/או לטיטאן הפרת הזכות המוסרית בעיניין זה. כך למשל תאר המומחה את פסיפס הציורים המבטא אמנות ישראלית באמצעות ציורים של מספר אמנים ישראלים כהתנהגות צינית של מגדל ש"מנכסת לה בציניות את זכויות היוצרים שלהם, והופכת אותם לניצבים בעל כורחם במוצר השיווקי שלה.
...
כאמור אין בידי לקבל את חוות הדעת ואת המספרים האקראיים שבה והמשמעות היא אפוא, שאני דוחה את טענת התובעים לסעד של 'לקיחת רווחי המפר עקב הפרת זכויות היוצרים של האמן וכסלר (שהוא כשלעצמו שנוי במחלוקת בנסיבות כאן).
סוף דבר אני מקבלת את התביעה להפרת זכויות היוצרים וזכויות המוסריות של האמן וכסלר כפי שקבעתי לעיל, ומחייבת את הנתבעות לפצות את התובעים ביחד ולחוד בפיצוי סטטוטורי בסך 166,000 ₪ כדלהלן: הנתבעות 1- 3, ביחד ולחוד, יפצו את התובעים בסך כולל של 150,000 ₪, בגין הפרת זכויות יוצרים והזכויות המוסריות.
בשל אלה התלבטתי אם לחייב את הנתבעות בהוצאות התובעים, ואולם לאחר ששקלתי הדברים ולאחר מחשבה נוספת הגעתי למסקנה כי יש לחייב את הנתבעות לשאת במעט מהוצאות התובעים חרף התנהלותם, ואני מחייבת אפוא את הנתבעות לשלם לתובעים ביחד סך כולל של 15,000 ₪: הנתבעות 1, 2 ישלמו סך של 7,500 ₪ והנתבעת 3 סך של 7,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לדבריה, מאחר שהיא היתה מודעת לכך שביחס ליצירות אמנות קיימת זכות יוצאים, היא פנתה לאבי בבקשה לברר לגבי זכויות היוצרים החלות על הציורים אותם התבקשה להעתיק והוא השיב כי זכויות היוצרים נתונות לו. טענה זו של אולסיה נסמכת על סעיף 58 לחוק, הקובע, ביחס למפר תמים, כך: "הופרה זכות יוצרים או זכות מוסרית, ואולם המפר לא ידע ולא היה עליו לדעת, במועד ההפרה, כי קיימת זכות יוצרים ביצירה, לא יחויב בתשלום פיצויים עקב ההפרה." אולסיה, בהיותה ציירת במקצועה, אישרה כי ידעה שציורים מוגנים בזכויות (ראו בעמ' 170 ש' 26-29) ובשל כך אף בררה מבעוד מועד עם אבי ביחס לזכויות ביצירות אותן התבקשה להעתיק.
...
סוף דבר התביעה אשר הוגשה במסגרת ת.א. 21891-09-15 מתקבלת בזאת.
ההודעה לצד ג' נדחית תוך חיוב המודיעים, אבי וגלריה עץ הזית, ביחד ולחוד, בתשלום הוצאות צד ג' ושכ"ט עורך דינה בסך כולל של 40,000 ₪.
התביעה אשר הוגשה במסגרת ת"א 31616-07-16 נדחית כאמור תוך חיובם של התובעים, ראובן וגלריה אמנות ונשמה בע"מ, ביחד ולחוד, בהוצאותיה של דורית בסך 20,000 ₪, זאת בשים לב להרחבת היריעה בטענות מיותרות אשר באו אך כתגובת נגד להליך אשר בו נקטה דורית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת כי בשנת 2019 פירסמה את התערוכה ואת יצירותיה של התובעת, תוך מתן קרדיט לתובעת, ללא תמורה כלשהיא, בכך ביצעה "עבודה התנדבותית למענה" "בחינם". במהלך הדיון נשמעה על ידי נציג הנתבעת הטענה, שלא נזכרה בכתב ההגנה או במכתב בא כוחה שקדם להגשת התביעה, כי לא הובהר בהודעת המייל של משרד היח"צ אליה צורף הצלום כי מדובר ביצירת אמנות.
הנתבעת טוענת כי בפרקטיקה של עולם התיקשורת על גופי התיקשורת לקבל החלטות במהירות ובמקרים שכאלה לא מופעלת שרשרת בדיקות המגיעה עד לאמן, אלא שניתן להסתפק במידע שמתקבל ממשרד היח"צ. הנתבעת טוענת כי היא לא יכולה היתה לדעת על דבר ההפרה הנטענת של זכות היוצרים.
דיון והכרעה יצירת צלום נכנסת תחת הגדרת "יצירה אמנותית" לפי חוק זכות יוצרים, תשס"ח – 2007 (להלן: "החוק").
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ואת הראיות שהוצגו מטעמם, אני קובעת כי הנתבעת, בעת שפרסמה את הצילום במסגרת הכתבה, הפרה את זכות היוצרים של התובעת בצילום, כמשמעה בחוק.
בעניין זה ניתן להחיל את הכלל לפיו אי הבאת עד רלוונטי מביאה למסקנה לפיה אילו הושמע העד, עדותו היתה עומדת לרעת אותו צד שנמנע מהביאו.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי בפרסום הכתבה מושא התביעה הנתבעת הפרה את זכות היוצרים של התובעת בצילום.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אתחיל בדיון בטענת הפרת זכות יוצרים: לא התעוררה מחלוקת באשר להיותו של התצלום אותו פירסמה הנתבעת 1 באתר שלה – יצירת אמנות הזכאית להגנה על פי חוק זכות יוצרים.
יפים הדברים שנאמרו בת.א. 64269/07 (שלום ת"א-יפו) שטיינברג נ' סמבירא מיום 12.1.2011: "החוק עצמו אינו 'תמים' והוא יודע להבחין בין תמימות להיתממות. הוא פוטר רק את זה שבתאריך ההפרה לא ידע ולא היה לו יסוד נאמן לחשוד שקיימת זכות יוצרים ביצירה. נטל ההוכחה רובץ על הנתבע ויקשה עליו מאוד להרימו. לא תועיל לו הטענה, כי לא ידע על קיום זכות היוצרים של התובע דוקא או שסבר, אף בתום לב, שהזכויות הן של מאן דהוא אחר. עליו להוכיח שלא ידע, ולא היה עליו לדעת, על קיום זכות היוצרים ביצירה". אין ספק כי בדברי הנתבעים התממות.
...
אשר על כן, תשלם הנתבעת 1 לתובע סך של 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל והנתבע 2 ישלם לתובע סך של 7,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
הנתבעים ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, הוצאות משפט בסך 10,000 ₪.
הנתבעים ישלמו לצד ג' הוצאות משפט בסך 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו