מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת זכויות יוצרים בביצוע מוזיקלי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ממשיכה התובעת וטוענת כי נחרדה לגלות ברשת האנטרנט סרטונים המדגימים כיצד בעלי מכשירים של אפל משתמשים בקולה כדי לבצע עוולות פוגעניות ובהן קללות, דברי נאצה, לשון הרע, הפרות זכויות יוצרים ועוד.
"ביצוע" הוא "ביצוע של יצירה ספרותית, אמנותית, דרמאטית או מוסיקלית, על ידי מבצע". חוק זכויות מבצעים אמנם אינו מגדיר "יצירה ספרותית, אמנותית, דרמאטית או מוסיקלית", "אך מטבע הדברים מתבקשת פרשנות התואמת את פרשנות המושגים המקבילים בחוק זכות יוצרים. ואכן, זו הייתה כוונתה של אמנת רומא" (טוני גרינמן זכויות יוצרים (מהדורה שלישית 2023) (גרינמן), עמ' 1119).
...
המשך הדיון להלך נעשה על רקע מסקנה זו. טענת התובעת לפגיעה בפרטיות נסמכת על סעיף 2(6) לחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981 (חוק הגנת הפרטיות).
סוף דבר: חרף סימני השאלה והקשיים הלא מבוטלים הניצבים בדרכה של התובעת, באתי לכלל מסקנה כי אין מדובר באחד מאותם מקרים חריגים בהם יש לחייב תובע שאינו תאגיד ואינו מתגורר מחוץ לתחום השיפוט, להפקיד ערובה להוצאות כתנאי לבירור תביעתו.
הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

עיקר הטענות בתיק צו המניעה עסקו בעוולת הגזל, גניבה והפרת זכויות יוצרים שביצעה, לכאורה, שילין ביחס לקניינה הרוחני והפיזי של להקת הלוואי שבבעלות הנתבעת בתיק זה. בחודש יולי 2020 הגישה שילין כתב תביעה כנגד הנתבעות, בתיק סע"ש 52825-07-20, לתשלום זכויות שונות הנובעות, לכאורה, מתקופת עבודתה בנתבעת וסיומה.
כך בטפסי התביעה לדמי אבטלה מחודש יולי 2014 ומחודש יולי 2016, בסעיף הדיווח על הסיבה להפסקת העבודה, במשבצת "התפטרות מתאריך", נרשם - "מכתב פיטורים", ובאשור המעסיק על תקופת ההעסקה ושכר, נרשם - "הפסקת פרויקט מוזיקה". אכן התובעת לא סימנה את משבצת "פיטורים" כפי שעשתה למשל בטופס התביעה לדמי אבטלה משנת 2006, אולם היא גם לא דיווחה על התפטרות.
...
לכן בהתחשב בנסיבות הכוללות יש לפסוק שהתובעת תשלם לנתבעות ביחד ולחוד פיצוי בסך 20,000 ₪.
סוף דבר: התוצאה היא שהנתבעת 1 חייבת לתובעת בגין פיצויי פיטורים (לאחר שהופחתו במחצית); פנסיה, חופשה, הבראה, חגים ונסיעות סך כולל של 42,509.
לעומת זאת בגין התביעה האישית נגד גרינס שנדחתה- התובעת תשלם לה הוצאות ושכר טרחה בסך 3000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"תקליטור מזויף" או "תקליטור מפר" הנו תקליטור שעליו הועתקה יצירה מוזיקלית, סרט או כל יצירה אחרת, ללא רשותו של בעל זכויות היוצרים ותוך הפרה של זכויות אלו.
קביעת מיתחם העונש – נסיבות ביצוען של עבירות הפרת זכויות יוצרים: הנאשם ביצע באופן תדיר וחוזר עבירות שעיקרן החזקת עותקים מפרים של יצירות לשם מסחר בהם, מכירת עותקים מפרים של יצירות בהקף מסחרי ועיסוק במכירה שכזו.
...
סוף דבר, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל בן שנה, בניכוי תקופות מעצרו של הנאשם מיום 2.10.11 ועד ליום 19.10.11 וכן מיום 1.5.12 ועד ליום 2.5.12, ואפילו מראים רישומי שב"ס אחרת; מאסר על-תנאי בן שישה חודשים למשך שלוש שנים מיום שחרורו, שלא יעבור עבירה עליה הורשע בתיק זה; קנס בסך 30,000 ₪ או שנת מאסר נוספת תמורתו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השאלה איננה כיצד מושמעת המוזיקה, אלא האם היא נקלטת על ידי "ציבור". כדברי המלומד ד"ר א' ח' זליגסון, בספרו יסודות דיני זכות יוצרים, סימני מסחר, פטנטים ומדגמים (תשכ"ג), עמ' 44: "אין ספק כי גם מקבל השידור, אשר משמיע את מכשירו בפני קהל ועדה מבצע יצירה בפומבי, ועליו לשלם תמלוגים ליוצר, בלי להיתחשב בכך אם תחנת השידור מחויבת אף היא לשלם עבור אותו שידור". כך נפסק כי השמעת מוזיקה מוקלטת, באמצעות טלויזיה המוצבת בלובי של מלון, תחשב כ"השמעה בציבור" (עניין מלון דבורה הנ"ל).
אשר לשאלת אחריותם של מנהלים ובעלי מניות להפרת זכות יוצרים שביצעה חברה שבשליטתם או בניהולם, נקבע כי היותו של אדם מנהל ובעל מניות בחברה, ואף היותו אורגן של החברה - אין בהם, כשלעצמם, כדי להטיל עליו אחריות אישית למעשה עוולה או הפרה שביצעה חברה: יש צורך להוכיח כי אותו מנהל ביצע בעצמו את העוולה או ההפרה, עבור החברה, או למצער הישתתף בבצוע העוולה כמסייע, כשותף או כמשדל.
...
הטענה כי הנתבעים אינם אחראים למעשי עובדיהם, אם אלו פעלו בניגוד להנחיות - דינה להידחות, גם אם ניתנה הנחיה שכזו והיא לא מולאה.
בנסיבות המקרה דנן, כאשר מחד סרבו הנתבעים במשך תקופה ארוכה להסדיר את תשלום התמלוגים לתובעת, תוך שהם נתלים בהבחנות משפטיות חסרות בסיס בין עניינם לבין יתר המקרים בהם נקבע כי השמעת מוזיקה ללא אישור התובעת מהווה הפרה של זכויותיה, אך מאידך, הרווח שהפיקו הנתבעים מהפרת זכויות התובעת, כמו גם ההפסד שנגרם לתובעת מהפרת זכויותיה איננו רב, וזאת במיוחד לאור עיסוקם של הנתבעים והעובדה שהשמעת מוזיקה בחדרי ההמתנה של המרפאות איננה חלק מרכזי בעיסוקם, הגעתי למסקנה כי יש להעמיד את הפיצוי בגין כל הפרה על סך של 25,000 ₪, ובסך הכל 50,000 ₪ בגין שתי הפרות.
בכך הבאתי בחשבון גם את העובדה שזו התביעה השניה שמגישה התובעת נגד הנתבעים 2-3 באותה עילה ובנסיבות דומות, ושהנתבעים 2-3 התחייבו שלא להפר את זכויות התובעת והפרו התחייבות זו, תוך שהם מעלים טענות חסרות בסיס.בעלותם או ב 4 שםיהיה בשליטתם הן במכון הכושר עמ'להשמיע ערוצי מוסיקהביקש להעביר ערץ.רה.פאות_______________________________________ סיכום התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו