בע"א 7247/97 יצחקוב נ' מרדכי אביב מפעלי בניה בע"מ (פורסם בנבו, מיום 26.11.01) נקבע:
"עם זאת, קיום הסכם התיווך נתון ככל הסכם, לחובה לנהוג בדרך מקובלת ובתום-לב (הוראת סעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973). צד המסכל את מאמציו של המתווך על-ידי ניצול המידע שנתקבל ממנו לצורך פנייה ישירה לצד האחר לעיסקה תוך עקיפתו של המתווך, מפר את חובת תום-הלב המוטלת עליו. הוא הדין בכל אותם מקרים שבהם פועל צד מן הצדדים בדרך אחרת על-מנת להיתחמק מתשלום דמי התיווך, למשל על-ידי העסקת "מתווך קש".
סעיף 3 להסכם התיווך קובע: "אני מתחייב ליידע אתכם, להזמינכם לערב אתכם בכל מו"מ ובשלבי סגירת העסקה, למען לא תפגענה זכויותיכם כגורם יעיל . אם אבחר לא לעשות זאת, ו/או אערב גורם נוסף במהלך העסקה, אין הדבר יגרע מזכותכם לקבלת מלוא דמי התיווך המגיעים לכם".
אין חולק, כי הנתבע לא הודיע לתובע על קיומו של מו"מ בעיניין הנכס ולא עירב אותו במו"מ שנערך באמצעות המתווך אסף טל.
לטענת התובע, מחדלו זה של הנתבע מחייב אותו לשלם לתובע את מלוא דמי התיווך המוסכמים דהיינו את ההפרש בין 1,800 ₪ למ"ר שהסכים הנתבע לשלם תמורת הנכס לבין 1,700 ₪ למ"ר שהנו המחיר שבו הסכימה בעלת המקרקעין למכור אותם לנתבע בתיווכו של התובע, לטענתו של התובע.
...
יחד עם זאת, וכפי שכבר קבעתי לעיל התובע לא השכיל להוכיח כי יכול היה לקשור את העסקה במחיר של 1,700 ₪ למ"ר או בכלל, וכשאני מעמיד קביעה זו אל מול הקביעה לפיה הנתבע הפר את התחייבותו כלפי התובע בחוסר תום לב ו"עקף" את התובע בניגוד לקבוע בהסכם התיווך, סבור אני כי התובע זכאי לפיצוי בגין הפרת הסכם התיווך והפרת חובת תום הלב, מאחר ואילו הנתבע היה מקיים את חובתו על פי הסכם התיווך, ומיידע את התובע בדבר קיום המו"מ עם המתווך המתווך אסף טל ומאפשר לו להשתתף במו"מ, קיימת אפשרות כי היה עולה בידי התובע לקשור את העסקה.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, הגעתי למסקנה כי על הנתבע לשלם לתובע פיצוי, בגין הפרת התחייבותו בהסכם התיווך ליידע את התובע, להזמינו ולערבו בכל מו"מ ובשלבי סגירת העסקה, למען לא תפגע זכותו כגורם יעיל.
אני קובע את הפיצוי שעל הנתבע לשלם לתובע וזאת על דרך האומדנא, בסך של 75,000 ₪, אותו אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעים.