מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת הסכם פשרה שאושר על ידי בית המשפט

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עילות התביעה בעניינינו הן: הפרת חוק שירותי תעופה; בזיון בית משפט והפרת הסכם הפשרה שאושר על ידי בית המשפט בעיניין גינר; הפרת חובות גילוי בהתאם לתקנות שירותי תיירות (חובת גילוי נאות), תשס"ג – 2003; הפרת חוק הגנת הצרכן, תשמ"א – 1981; הפרת חובת תום הלב; הטעה מכח חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג – 1973; הפרת חוזה לטובת צד שלישי; עשיית עושר ולא במשפט; תרמית; פגיעה באוטונומיה וגרימת עוגמת נפש.
...
הקבוצה הוגדרה "כל מי שרכש, או נרכש עבורו, כרטיס טיסה או חבילת נופש הכוללת כרטיס טיסה, מן המשיבה, במישרין ו/או באמצעות אחרים המורשים מטעמה, לרבות מסוכנויות נסיעות, ב - 7 השנים שקדמו למועד הגשת בקשה זו, ואשר מועד הטיסה ששווק ו/או נמכר על ידי המשיבה או מי מטעמה ללקוחות המשיבה ו/או שצוין על גבי כרטיס הטיסה, היה מועד טיסה פיקטיבי ו/או שאינו תואם את האישור שניתן ע"י רש"ת למשיבה בגין אותה טיסה ו/או בהעדר אישור מוקדם של רשות שדות התעופה למועד הטיסה, ומבלי שנמסרה על כך הודעה ללקוחות, בטרם רכישת כרטיסי הטיסה". בתגובה לבקשת האישור טענה המשיבה כי יש לדחות את הבקשה מן הטעמים הבאים: המשיבה פועלת כדין, מגלה את פרטי המוצרים שהיא מוכרת כנדרש, ודואגת להנפיק כרטיסי טיסה שהמועד הנקוב בהם הולם את המועד שאושר על ידי רש"ת. אין מקום לנהל תובענה ייצוגית בעניין שכבר הוכרע בתובענה ייצוגית קודמת, במסגרת הסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין.
הטעם העיקרי לדחיית ההסדר הוא שלא שוכנעתי כי ההסדר משרת את תכליתו של חוק תובענות ייצוגיות בדבר "אכיפת הדין והרתעה מפני הפרתו (סעיף 1(2) בחוק תובענות ייצוגיות). על אף שההטבות שהוצעו כאן גבוהות מאלו שאושרו בעניין גינר, מדובר בהטבות מאותו סוג. בנסיבות אלו סברתי כי אין די בהן על מנת להרתיע את המשיבה, שלכאורה המשיכה להפר את הוראות הדין. רק 1,200,000 ₪ ישולמו ישירות לזכאים, ואילו חלקו הארי אינו מהווה הוצאה בפועל של המשיבה. על כן לא ראיתי חשיבות בבקשת הצדדים לקבוע את שווי ההטבות, שממילא ישמש רק לקביעת הגמול ושכר הטרחה.
משום כך, אני סבורה כי יש להתחשב בהטבות אלה בהערכת שווי ההסדר ובקביעת הגמול ושכר הטרחה.
הסבר המבקש באשר לאופן פריסת התשלומים מקובל עליי ואני מאשרת אותו.
סיכום אני מאשרת את הסכם הפשרה (בכפוף לתיקון שנערך בסעיף 22 לעיל) ונותנת לו תוקף של פסק דין.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

יצוין, כי הסכם הפשרה אושר על-ידי בית המשפט, זאת לאחר שהוגשה עמדתו של היועץ המשפטי לממשלה, שהתנגד להסדר.
לאור האמור, דין הטענה לגבי הטעה בעיניין הריבית האפקטיבית – להדחות, וזאת אף בלי להזקק לטענת המשיבה כי המבקש לא טען – וממילא לא הוכיח – קשר סיבתי ונזק (המבקש חולק על כך ובין היתר טוען כי יסודות אלה אינם טעונים הוכחה בהקשר הנידון, וכי בכגון דא עצם ההפרה יוצרת את הקשר הסיבתי הנידרש; אך ראו האמור בסעיף 6 להסדר הפשרה בעיניין מועלם).
...
סיכום ביניים: אין בידי לקבל את הטענה בדבר התניית שירות בשירות.
לאור האמור, דין הטענה לגבי הטעיה בעניין הריבית האפקטיבית – להידחות, וזאת אף בלי להיזקק לטענת המשיבה כי המבקש לא טען – וממילא לא הוכיח – קשר סיבתי ונזק (המבקש חולק על כך ובין היתר טוען כי יסודות אלה אינם טעונים הוכחה בהקשר הנדון, וכי בכגון דא עצם ההפרה יוצרת את הקשר הסיבתי הנדרש; אך ראו האמור בסעיף 6 להסדר הפשרה בעניין מועלם).
סוף דבר די באמור כדי להוביל לדחיית הבקשה לאישור תובענה ייצוגית; וכך אני מורה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עילות התביעה כפי שפורטו בבקשת האישור הנן: הפרת הוראות חוק המכר; הטעה לפי חוק הגנת הצרכן; הפרת חוזה לפי חוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973 (להלן: "חוק החוזים"); עוולת הרשלנות והפרת חובה חקוקה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין"); ועשיית עושר ולא במשפט לפי חוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט-1979 (להלן: "חוק עשיית עושר ולא במשפט").
אציין כי בעיניין אלבק מדובר בהסכם פשרה שאושר על ידי בית המשפט ביום 13.7.04 וכי אין מדובר בהלכה מחייבת.
...
בנוסף, התובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות הענין וקיים יסוד סביר להניח כי ענינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב. בהקשר זה איני מקבל את טענת המשיבה כי התנהלות המבקשת לוקה בחוסר תום לב. בשלב זה, די לו לבית המשפט לראות האם קיימת "אפשרות סבירה" להכרעה לטובת קבוצת תובעים, כאשר בשלב זה אין צורך לבירור עיקר התובענה, ונוכח הראיות שהובאו בפני אכן קיימת אפשרות סבירה להכרעת התובענה לטובת הקבוצה.
סוף דבר הבקשה לאישור תובענה ייצוגית מתקבלת ובית המשפט מאשר את התובענה הייצוגית.
המשיבה תשלם למבקשת הוצאות משפט בסך של 5,000 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עקרונות אלו באו לידי ביטוי בסעיף 19, אשר בית המשפט נידרש ליישמו ככל שמונח בפניו הסכם פשרה.
הסדר הפשרה כולל כאמור שני רכיבים: רכיב אחד צופה פני העתיד שכולל תיקון ההפרות על ידי המשיבה והתחייבות להקפיד על קיום הוראות הדין בעיניין הצגת מחיר ליחידת מידה, מקום שהיא חייבת בדין לעשות כן. אין צורך להרחיב באשר לחשיבות שבתיקון ההפרה שהייתה ביסוד בקשת האישור.
הקבוצה שחל עליה ההסדר היא כלהלן: "כלל לקוחות המשיבה אשר רכשו מוצרים באמצעות אתר הסחר המקוון GA-DE בכתובת: https://www.gade.co.il, שלגביהם לא קוימה החובה להציג את המחיר ליחידה בצמוד למחיר המוצרים, בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (מחיר ליחידת מידה) התשס"ח – 2008 וכתוצאה מכך, נגרם להם נזק, החל משבע שנים עובר למועד הגשת התובענה ועד למועד בו יאושר הסדר הפשרה על ידי בית המשפט בפסק דין" יש לפרסם מודעה על אישור ההסדר בשני עיתונים יומיים נפוצים לפי סעיף 25(4) לחוק.
...
התוצאה לאור האמור לעיל, אני מחליט לאשר את הסדר הפשרה שצורף כנספח א' לבקשה לאישור הסדר הפשרה, בכפוף לשינויים שהוסכמו בדיון ואשר פורטו בסעיפים 20-18 לפסק הדין.
כמו כן, אני קובע כי על המשיבה לנקוב בתאריך תפוגה לקופונים שיחולקו לפי סע' 13(א) להסדר הפשרה, שלא יאוחר מתום שנה ממועד מתן פסק הדין.
אני מאשר למבקשת גמול בסך 8,000 ₪ ולבא הכוח המייצג שכר בסכום של 52,000 ₪ בתוספת מע"מ. כמו כן, המשיבה תשפה את המבקשת ביתרת המחצית הראשונה של האגרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הסכם הפשרה אושר על ידי בית המשפט (כב' השופט ערן נווה) בזו הלשון: "לאור העובדה שמדובר בהודעה המוגשת בהסכמה אני נעתר לה ונותן תוקף של פסק דין להסכם המתוקן ויש לנהוג לפיו לכל דבר ועניין". עיון במסמכים שהוצגו לפניי מלמד כי בתאריך 14.1.14 נרשמה הערת אזהרה בפנקסי רישום המקרקעין אודות אישור הסכם הפשרה, המתייחסת לכל הבעלים, ובכללם, בעלי הזכויות בנעליהם ויורשיהם, בין היתר על זכויות הגב' כאמלה חוראני אשר כלל לא הייתה צד להליך (ראו מוצג נ/3).
יפים לעניינינו הדברים שנאמור ברע"פ 7148/98 עזרא נ' זלזניאק, פ"ד נג (17.6.99): "באותם מקרים בהם צד להסכם פשרה מבקש לבטל את פסק הדין שנתן תוקף להסכם, נקבעו שני מסלולי ביטול בהתאם לסוג העילה בגינה מתבקש הביטול ואיפיונה כ"הסכמית" או "שיפוטית". כאשר צד להסכם מבקש לבטל את פסק הדין מחמת פגם הקשור להסכם עצמו (כגון: טעות, הטעה, אי חוקיות, הפרה או שינוי מהותי בנסיבות), הפן ה"הסכמי" מאפשר לו להגיש תביעה חדשה שעילתה הפגם שנתגלה בהסכם.
...
אני מקבלת עמדת התובעים כי פעלו מייד על קבלת הודעה על פסקי הדין הראשון והשני לצורך ביטולם.
אני מקבלת את עמדת הנ"ל כי ידעו אודות פסקי הדין עם הגשת הליך חדש לפירוק שיתוף בשנת 2014, על ידי ופיק חוראני במסגרת ת"א 22754-07-14, אז למדו כי קיים פסק דין במסגרת תה"ס 46321-11-13.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל - התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו