מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת הסכם פיתוח אתר אינטרנט: זכויות יוצרים והפרת חוזה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעים, המנהלים עסק לפירסום באנטרנט, הגישו תביעה זו, בה ביקשו לחייב את הנתבע, שעבד אצלם במשך שנה, לשלם להם פיצויים בסך 100,000 ₪, בנימוק שמודעת פירסום לעסק לווילונות שפירסם הנתבע לאחר שחדל לעבוד אצל התובעים, הקים להם את עילות התביעה הבאות: הפרה של הסכם העבודה לרבות התחייבויות לסודיות ואי תחרות.
בעקבות דיון מוקדם שקוים בהליך, הסכימו הצדדים על צימצום המחלוקת לשתי העילות הראשונות, קרי: טענה להפרת הסכם העבודה והפרת זכויות יוצרים.
בהסכם הנוסף מוגדרים התובעים כ"ממציאים" ו"המידע הסודי" מוגדר כ"כל רעיון, מידע, ידע, סוד מסחרי, שיטות יצור, פיתוח ותכנון, תרשימים, שרטוטים, תהליכים, מפרטים, תוכניות, הצעות, מסמכים, ידיעות ונתונים טכניים, כלכליים, מסחריים, טכנולוגיים סטטיסטיים , תיאורטיים, מעשיים ו/או אחרים השייכים לממציא, הנוגעים לו ו/או להמצאתו ו/או הקשורים לו ו/או להמצאתו, באופן ישיר או עקיף, אשר יגיעו לידיעתנו, בין שהם מוגנים בזכויות יוצרים ו/או בכל זכות אחרת ובין שאינם מוגנים כאמור".
טענות הנתבע עקרי טענות הנתבע הם כדלהלן: הנתבע הגיע לעבודתו אצל התובעים לאחר שלמד עיצוב גרפי ופיתוח אתרי אינטרנט ועסק בכך במהלך שרותו הצבאי, והוא עיצב מודעות פירסום לעסק של וילונות מיכלי עוד בטרם החל לעבוד במשרד התובעים, מאחר שיעקב סנדורי הנו חבר ילדות שלו.
...
סוף דבר מן הטעמים דלעיל החלטנו לדחות את התביעה.
התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לנתבע שכ"ט עו"ד בסך 12,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בפרק "זכויות יוצרים" נרשם (ס' 61-57 בע' 20 לחוברת המיכרז, ר' גם נ/24 הצהרה על אי הפרת זכויות יוצרים שהוגש עם הגשת ההצעה למכרז): "57. כל זכויות היוצרים ו/או זכויות שיירכשו ע"י הקבלן לצורך כתיבת הספר ועיצובו, לרבות השאלות, התמונות, האיורים והמידע הממוחשב ו/או הכתוב אשר יותאמו או ייכתבו ע"י הקבלן יהיו רכושו של משרד התחבורה, בלבד. לקבלן לא יהיו כל זכויות יוצרים ו/או זכות קניין אחרת בעבודה למעט זכות שימוש בספר לצורך הפצתו ומכירתו לצרכן בהתאם לחוזה.
בהסכם נרשם כי "גלסופט הנה המפתחת ובעלת מלוא הזכויות ולרבות זכות הבעלות, הקניין וזכויות היוצרים באתר אינטרנט להכנה וללימוד לקראת מבחן הנהיגה התיאורטי של משרד הרשוי" (הואיל הראשון להסכם).
...
הטענה בראש זה – נדחית.
התובעת שכנגד לא הוכיחה את תביעתה, והיא נדחית.
לסיכום: התביעות נדחות באופן הדדי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מוצר ה – Smart Browser היא מוצר משלים להגנה על תחנות עבודה של ארגונים מפני וירוסים תוך אינטגראציה למערכות הנפוצות בארגונים, שעה שהמערכת אותה מפתחים הנתבעים נועדה להגן על אתרי אינטרנט מפני חדירות עוינות, מעין "חומת אש" מסוג חדש.
התובעים לא הגישו סיכומי תשובה ונראה כי וויתרו על זכותם זו. דיון ביום 28.11.2011 נכרת הסכם בין אמן מחשבים בע"מ לבין אינטגריטי תוכנה בע"מ (נספח 1 לכתב ההגנה של קבוצת אמן) במטרה להקים מיזם משותף שמטרתו לפתח תוכנת תוסף למערכת Citrix שיאפשר גלישה בטוחה באנטרנט ללקוחות המיגזר האירגוני (להלן: "הסכם המיזם").
כפי שיובהר מיד, לאחר שנחשף לסודות המסחריים הנוגעים למוצר ה – Smart Browser, ובין היתר למאפייניו, ללקוחותיו ולתוכניות שיש לגביו, עשה ציון שימוש בסודות מסחריים אלה כדי להקים חברה חדשה, המתחרה בחברת דופל ובמיזם המשותף, תוך הפרת זכויות היוצרים שלנו במוצר, וגרימת נזקים בלתי הפיכים, הכל כפי שיובהר להלן (סעיף 5).
לציין, כי ביום 9.11.2014 נכרת בין רון לבין אינטגריטי הסכם קבלן (נספח 6 לתצהירו של ארז) ולא נטען כי רון הפר את התחייבויותיו על פי הסכם זה. מהאמור לעיל, נראה כי רון ודן, ובן אשר הצטרף אליהם בשלב מאוחר יותר תמורת 5% מהמיזם שיזמו הנתבעים באמצעות ארמרון, הפרו את חובת האמון כלפי דופל, ומתעוררת השאלה האם לתובעים או לארז יש זכות או מעמד לתבוע את הנתבעים בשל ההפרה האמורה או שהיה על ארז כבעל מניות בדופל להגיש תביעה נגזרת נגד הנתבעים לאחר קבלת אישור בית המשפט.
...
כן, אני קובע כי ציון עוול כלפי דופל וארז בגרם הפרת חוזה כמשמעותו בסעיף 62 לפקודת הנזיקין.
התביעה נגד נתבעת 5, נדחית.
בהתחשב בהיקף הדיונים בתובענה ובדחיית התביעה נגד נתבעת 5, הנני מחייב את נתבע 2, לשלם לתובעים את הוצאות המשפט, ושכ"ט עו"ד בסך 35,800 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתנהלותה האמורה הפרה הנתבעת את זכויות התובעת במאסטר ורק לאחר פניות חוזרות ונישנות של התובעת, הוסרו השירים מהאתר.
הנתבעת כופרת בטענותיה של התובעת ביחס להפרת ההסכמים וביחס להפרת זכויות היוצרים, וטוענת כי בין התובעת לבינה לא נכרתו הסכמים ולא הושגו הסכמות כאלו או אחרות ביחס לשכרה של התובעת וכי תרומתה של התובעת לנתבעת, זניחה ויש לראות את פעולותיה ככאלו שנעשו כחלק מיחסי הידידות ששררו בין השתיים.
בסיכומיה, צימצמה התובעת את טענותיה ביחס להפרת זכויות יוצרים לשני עניינים, האחד, העלאת צלום הווידאו של פסטיבל הפסנתר לאתר האינטרנטי Youtube ללא רשות התובעת, והשני, הפרת זכותה המוסרית של התובעת לקרדיט במסגרת השיר "TOXIC". צלום וידיאו התובעת טוענת כי הנתבעת הפרה את זכויות היוצרים שלה בצלום הוידאו של הופעת הנתבעת במסגרת פסטיבל הפסנתר לפי סעיף 1(2) לפקודת זכות יוצרים- 1911 וזאת נוכח העובדה שהנתבעת העלתה את השירים שנכללו ב- DVD של פסטיבל הפסנתר לאתר האינטרנטי Youtube.
יוער כי מעיון בהסכם הניהול (נספח כב' לתצהירה של התובעת), שאינו חתום כאמור, ושמעמדו המשפטי הוא כטיוטה חסרת תוקף מחייב, שהצדדים לו הם אשר ביטנסקי בע"מ והנתבעת, הוסכם כביכול כי: "הואיל והאמן הנו זמר יוצר הפועל בחו"ל, והוא חפץ להרחיב את פעילותו הנ"ל גם לישראל, ובכלל זה בשפה העברית, ולהקדיש עצמו לפיתוח ולקידום הפעילות האמנותית והקריירה שלו בישראל ו/או בעברית, וזאת במקביל לפעילותו הנ"ל בחו"ל;
...
נוכח האמור לעיל לפיו התובעת אינה זכאית לקבל כספים מהלייבל, נדחית התביעה הכספית האמורה.
לאור האמור לעיל נדחית אף תביעה זו. פסיקתא לאור כל האמור לעיל, נדחית התביעה.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט וכן שכ"ט עו"ד בסך 50,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עילות התביעה העיקרית הן: הפרת ההסכם בנגוד לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973 (להלן: "חוק החוזים"); הפרות חובות ובצוע עוולות בנגוד לחוק עוולות מסחריות, התשנ"ט-1999; הפרת זכויות על פי חוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007 (להלן: "חוק זכות יוצרים"); עשיית עושר ולא במשפט; גרם הפרת חוזה בנגוד לסעיף 62 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין"); לשון הרע.
פעילות מיקי באמצעות אתר האנטרנט, אשר אינה מהוה פעילות למתן שירותי תפעול, הייתה ידועה לנתבעים מאז שנת 2013, וככל שסברו כי הדבר מהוה הפרה, היה עליהם לשלוח הודעת ביטול תוך "זמן סביר". ברי כי משלוח הודעת ביטול רק לאחר כשנה אינו מהוה "זמן סביר". התובעת לא התחייבה לבלעדיות בהסכם.
אף אם ייקבע כי לא הוכח מלוא הקף הנזק למיקי, יש לקבוע את הקף הנזק באומדנא ולפסוק לטובתה של מיקי "נזק כללי" שיבטא את הפגיעות הנ"ל. בנגוד לטענת הנתבעים, התובעת השקיעה במיזם מושא ההסכם מאמצים רבים ומשאבים מרובים לשם איתור וגיוס לקוחות, פיתוח עסקי ומתן שירות ופתרונות אדמיניסטרטיביים ללקוחות.
...
למסקנה זו הגעתי בשל מספר טעמים: הסכם ההתקשרות בין מייד לבין אביטן נושא תאריך 8.12.13 (מוצג 9 למוצגי התובעת).
מתן חשבונות המסקנות מכל האמור לעיל הן כי דין התביעה העיקרית והתביעה שכנגד להידחות, ולפיכך התביעה למתן חשבונות נדחית אף היא.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה העיקרית והתביעה שכנגד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו