מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרת הסכם מכר מקרקעין ועשיית עושר שלא במשפט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה כספית במסגרתה עותרים התובעים לפצוי בסך 500,000 ₪ בטענה להפרת הסכם מכר של בית אשר רכשו, בגין חריגות בניה שהתברר להם בדיעבד שקיימות בו. רקע התובעים הם בני זוג שהתקשרו עם מר מנחם צור ז"ל (להלן: "המנוח") בעיסקה לרכישת בית צמוד קרקע ברחוב יואל משה סלומון 16 באשדוד, הידוע כחלקה 46 בגוש 2648 מיגרש 819ב (להלן: "הנכס").
חבותם של הנתבעים קמה גם מכוח עשיית עושר ולא במשפט, משום שהתובעים הם אלו שנשאו בהוצאות על מנת להכשיר את הנכס במקום המנוח.
...
סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעים ישלמו לתובעים, ביחד ולחוד, סך כולל של 87,460 ₪.
בנוסף לכך, הנתבעים ישלמו לתובעים, ביחד ולחוד, הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

תביעה על סך של 190,000 ₪ ותביעה שכנגד על סך של 82,000 ₪ בגין מסכת עובדתית אחת בהתייחס להפרת חוזה מוקדם ו/או חוזה בעסקת מכר מקרקעין.
התביעה והתביעה שכנגד היא לפצוי לפי סעיפים 10-11 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970 וסעיף 1 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט-1979.
...
סוף דבר התביעה בתיק העיקרי מתקבלת כספית חלקית כדי לחסוך התדיינות נוספת.
התביעה שכנגד נדחית.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעים פעלו בחוסר תום לב, הפרו את חובת הנאמנות שלהם כלפי התובעים, עשקו את הנתבעים תוך שערכו עימהם חוזה המנוגד לתקנת הציבור, הטעו את התובעים, ועשו עושר ולא במשפט.
לראשונה ניתן היה לרשום הערת אזהרה לטובת התובעים על הקרקע (לאחר אישור בית משפט ביום 17.1.2016 לעיסקת רכישת הקרקע על ידי הנתבעים) רק כאשר התובעים היו במצב של הפרה של יסודית של ההסכם, ולכן זו לא נרשמה.
במקרה דנן הסעדים הכספיים הנלווים מסתכמים ב-340,000 ₪, אולם כאמור גם אלה מצויים בסמכותו העניינית של בית המשפט המחוזי - בהיותם נלווים לסוגיית עצם תוקף הסכם מכר המקרקעין.
...
התוצאה אני מורה על מחיקת התובענה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

ב.על החומרה היתרה של היתנהלות זו של התובע שמאיים בתוך כתב התביעה בצורה כל כך בוטה על לקוח שלו לשעבר בהגשת תלונה שמהוה הפרה של חסיון עורך דין לקוח ( חסיון מוחלט) עמדתי בהרחבה במסגרת תא"מ 53291-03-22 שגם שם נקט התובע באותה שיטה.
התובע סומך את תביעתו על דיני החוזים ועל חוק עשיית עושר ולא במשפט.
בכתב הגנה טענה הנתבעת כי מדובר בתביעה טרדנית וקנטרנית; היא לא חייבת לתובע ולו שקל אחד; מדובר בתביעה שמטרתה להפעיל לחץ במסגרת הליך הגירושין שמתנהל בין התובע ואישתו; התביעה מהוה ניצול לרעה של הליכי המשפט; בגין אותה עילה ובגין אותו הסכם מכר הגיש תביעה נגד בעלה מונדר אבו עודה בתיק 23017-03-22 ; בכל אופן מדובר בקרקע חקלאית שנרכשה תמורת 67,000 ₪ ; התובע קיבל את מלוא שכר הטירחה שמגיע לו בסך 11,000 ₪ במזומן ולא הוציא חשבונית; מעולם לא הוסכם על תשלום שכר טירחה בסך 30,000 ₪ כפי שטוען התובע; התובע לא השלים את ביצוע העסקה; הנתבעת מכחישה ביצוע עברת מס כלשהיא על ידה ; בגין עריכת כל הסכם שכירות קיבל שכר כפי שבקש; יתר טענות התובע מוכחשות.
...
על כן גם התביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר – על יסוד כל האמור לעיל – אני דוחה את התביעה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

התובע טוען לעושק, הטעייה מכוח הוראות חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973, עשיית עושר שלא במשפט, וכן להצגת מצג שוא, הונאה ותרמית.
מה שנימצא הוא שהתובע כלל לא בדק את הקרקע באמצעות מומחה מטעמו, לא קרא את ההסכם ולא בחן את עסקת המכר מתוך אמונה שלימה בנתבע – אמונה זו הייתה טעות מצד התובע ואין לבית המשפט אפשרות להעניק לו מזור בעיניין זה. ויובהר: התובע לא טען טענות של העדר גמירות דעת (טענה זו הועלתה בלשון רפה בסיכומי התשובה של התובע בלבד, ומשכך ברי כי אין לראות בכך טענה שהועלתה על ידו) או טענות מסוג "לא נעשה דבר" (Non Est Factum), טענות אשר סביר שאף לא היו מתקבלות בשל הנסיבות החריגות בהן התקבלו בפסיקה.
ביחס לטענת העושק, הרי שזו נטענה כאמור בעלמא וללא כל פירוט או הסבר, כמו גם נזנחה במסגרת סיכומי התובע, ומשכך אינני נידרש לה. יש לדחות את טענת התובע להפרת תקנות הגנת הצרכן במסגרת סיכומיו טען התובע גם להפרת הנתבעים את תקנות הגנת הצרכן (חובת גילוי פרטים במכירת קרקע שאינה זמינה לבניה), תשע"ז-2016 (להלן: תקנות הגנת הצרכן).
...
עם זאת, וחרף כל האמור לעיל, מצאתי כי לא הוכח קיומו של קשר סיבתי בין חתימתו של התובע על הסכם המכר והתקשרותו בעסקה לבין המצג הכוזב שהציגו לו הנתבעים.
במישור המשפטי – אשר איננו מאפשר התנערותו של אדם ממסמכים עליהם חתם (אלא בהתקיים תנאים מסוימים ונוקשים שלא מתקיימים בענייננו) ונוכח הצהרותיו החד משמעיות של התובע במסגרת הסכם המכר, כמו גם העובדה שמדובר בהתנהלות בלתי סבירה המאיינת כל קשר סיבתי בין המצגים לפעולות שנקט התובע, מצאתי כי דין התביעה להידחות.
בנסיבות העניין ונוכח כל האמור לעיל, ובמיוחד נוכח התנהלות הנתבעים, לא מצאתי לפסוק הוצאות משפט לטובתם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו