רקע
מונחת בפני תביעה לתשלום סך של 196,000 ₪ בגין הפרת הסכם מכר דירת המגורים של הנתבעת לתובעים, אשר נכרת ונחתם בין הצדדים ביום 22.8.18 (להלן – ההסכם).
השכן טען, כי נזילה זו קיימת זמן רב ועוד לפני רכישת הדירה על ידי התובעים.
בעיה זו מעולם לא נפתרה על ידי הנתבעת, ועוד לאחר מכירת הדירה לתובעים, ובטרם נימסרה החזקה לידיהם, התלונן השכן בפני הנתבעת, וזו שלחה בעלי מיקצוע לשם טפול בבעיה.
מדובר במתן הצהרת שוא על ידי הנתבעת בהסכם, כאשר בסעיף 3.1.3 להסכם, שצורף כנספח א לתצהיר העדות של התובעים, מוצהר על ידי הנתבעת, שלמיטב ידיעתה אין כל פגם נסתר בדירה.
...
טענות הנתבעת
3.1 דין התביעה נגד הנתבעת להידחות.
ובלשונה של השופטת בן-פורת בע"א 300/77 ד' רוזנר ואח' נ' בנייני ט.ל.מ. חברה לבנין ופתוח בע"מ:
'הפחתת הפיצוי המוסכם מותרת רק במקרה חריג, בו מצא בית המשפט העדר כל יחס סביר בין אותו פיצוי לבין הנזק שניתן היה לחזותו מראש.
עוד ראה מה שנאמר בע"א 1/84, ברדה נ' סטרוד, פד"י מב(1)661, 670:
"הלכה פסוקה היא, שבית המשפט יפחית את הפיצוי המוסכם אך כאשר אין יחס סביר כלשהו בין אותו פיצוי לבין הנזק שניתן היה לחזות מראש מהפרה כזאת".
האם במקרה שבפנינו ניתן לומר, ש"אין יחס סביר כלשהו" בין הפיצוי המוסכם לבין הנזק שניתן היה לחזות מראש כתוצאה מהפרה בדמות מצג שווא, ולפיו אין פגם נסתר בדירה, בעוד שידוע לנתבעת על קיומו של פגם שכזה? סבורני שיש להשיב בשלילה לשאלה זו. סכום הפיצוי המוסכם בשיעור 10% מהתמורה הקבועה בהסכם, כאשר מדובר בהעלמת קיומו של פגם נסתר, הוא סביר לחלוטין, ואין מקום להתערב בו. זאת כאשר מדובר במקרה שבו מוכרת של נכס מעלימה מעיני הקונים קיומו של פגם נסתר בנכס.
סיכום
סיכומם של דברים, הנתבעת תשלם לתובעים סך של 147,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, 11.10.19, ועד התשלום המלא בפועל.