]
בכתב התביעה העקרי, אשר הועמד על סך של 250,000 ₪ (לצרכי אגרה), עותרים התובעים להורות לנתבעת לפצותם בסכום של 202,445 ₪ בגין ליקויי בניה שנמצאו לטענתם בדירה, לאחר שניסיונותיה של זו האחרונה לתקנם כשלו, ומיצתה היא את זכות התיקון המוקנית לה בהתאם להוראות הדין וההסכם.
התובעים טוענים כי בגין הליקויים בדלת יש לפצותם בסכום של 2,000 ₪, בתוספת פקוח בשיעור של 10% ומע"מ בשיעור של 17%, ובהפחתת הפצוי שקבע המומחה בסך של 300 ₪ בגין ליקוי זה.
לשיטתם, הדלת נפתחת בזוית צרה, לא ניבנתה "כתף" בצד הדלת, והגימור של ההלבשה מנוסר - כל זאת בנגוד למובטח בתכנית המכר.
סעיף 4(ב) לחוק המכר מגדיר אי התאמה כאשר הדירה או כל דבר שבה שונים מן האמור במיפרט, בתקן רישמי או בתקנות הבניה; בעניינינו טענת התובעים היא למסירת הדירה בנגוד לשרטוט על פני תוכנית המכר, ועל כן אין המדובר באי התאמה, אלא לכל היותר בהפרה חוזית.
מידות הפנים המופיעות בתכנית הגרמושקה (ההיתר) הן מידות בניה ללא עובי טיח פנים וצבע"
בהתאם לסעיף 46 בחוו"ד בן עזרא שיטחו של חדר שינה זה קטן מהמובטח בתוכנית, אם כי לא בן עזרא לא ציין האם מדובר בתוכנית המכר או שמא בתוכנית ההיתר.
בקביעת שיעור הפיצויים בגין עוגמת הנפש בגין ליקויי בניה יש ליתן את הדעת, בין היתר, לטיב הנכס הרלוואנטי – האם מדובר בדירת מגורים, במבנה עסקי או אחר; להקף הליקויים וטיבם, מידת חומרתם, מידת השפעתם על חיי היומיום בדירה ולהתנהלות הצדדים עובר להליך המשפטי ובמהלכו, וגם קביעה זו צריכה לעמוד במבחן של סבירות ([ראו ע"א 5602/03 אבי ושרה סגל ואח' נ' שיכון ופתוח לישראל בע"מ (ניתן ביום 28/02/2005), פסקה 16 לפסק הדין (להלן: "עניין סגל")].
...
בנסיבות אלו דוחה אני את תביעתה של התובעת שכנגד ברכיב זה.
בנוסף טענה התובעת שכנגד כי הנתבעים שכנגד העמידו את הדירה למכירה, ועל אף שהתובעת שכנגד הציעה להם לרוכשה בסכום התמורה ששילמו בתוספת 10%, לא נאותו הנתבעים שכנגד להיענות לה.
אף טענה זו דינה להידחות.
סוף דבר:
התביעה העיקרית והתביעה שכנגד מתקבלות בחלקן.
בתביעה העיקרית - הנתבעת תשלם לתובעים את הסכומים הבאים:
סך של 46,387 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל, וכן;
סך של 14,500 ₪ בגין עוגמת נפש.