בבקשת הנתבעות להארכת המעצר נטען כי יש להאריך מעצרו של התובע למשך 10 ימים בשל יסוד סביר להניח כי התובע עבר את העבירות המיוחסות לו (שכן יש ראיות לכך ששני הקטינים הוצאו על ידי החשוד מהארץ ללא הסכמת האם שאף היא הנה אפוטרופסית של הילדים, ותוך הפרת צו שפוטי), וכן כי יש עילה למעצרו שכן שיחרורו עשוי לסכל את האפשרות לאתר את הבנים וחשוב לבצע את החקירות הנוספות טרם שיחרור החשוד ממעצר.
בהחלטת כב' השופטת מרדכי נקבע כי יש ראיות לכאורה לכך שהתובע גרם להפרת הסדרי הראייה של הילדים, בכך שהביא לכך ששלושת הילדים יצאו מגבולות המדינה, וכי: "אין מחלוקת על כך שהדבר נעשה ללא ידיעת המתלוננת או לפחות אין מחלוקת שהחשוד לא
בהחלטת בית המשפט לפיה שוחרר התובע למעצר בית עד ליום 3/10/08 נאסר עליו ליצור קשר עם שלושת הילדים, אלא בנוכחות שוטר, ניתן נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ, והוא נידרש לחתום על ערבות עצמית בסך 25,000 ₪ להבטחת תנאי שיחרורו.
יחד עם האמור לעיל יש לבחון את היתנהגות החוקרים ואנשי התביעה בזמן אמת, על בסיס הנתונים שהיו ידועים באותה נקודת זמן ולא בדרך של חכמה בדיעבד:
"כלל הוא כי את היתנהגות החוקרים ואנשי התביעה בכל שלב משלבי ההליך יש לבחון בזמן אמת- בעת עשייתן של הפעולות ובזמן קבלת ההחלטות. שאלת הפרת חובת הזהירות הקונקרטית שחלה על גורמי החקירה והתביעה נחתכת על פי הנסיבות, התנאים והאפשרויות שהיו קיימים במועד הרלוואנטי שבו היתנהגות הרשות עומדת למבחן. סבירות ההיתנהגות נבחנת על פי מכלול הנתונים ששמשו את הרשות במועד הקובע. אין בוחנים את ההיתנהגות בדרך של "חכמה לאחר מעשה" (.
...
ביום 27/9/08 בדקה המשטרה, בהסכמת התובע ויחד עמו פעם נוספת את המחשב בביתו ונצפתה הודעת מייל מיום 26/9/08 שעה 19:27 שתוכנה:
"אבא הכל בסדר אנחנו בדיור זמני עד ליום שני אין לי מסנגר כי אין גישה אין בשטוטגרט אינטרנט אלחוטי חינם ורק עכשיו מצאנו מחשב עם חיבור וגם אין בו עברית אני מעתיק אותו בגלל זה ההודעה קצרה".
הנתבעים טוענים כי הודעה זו היוותה נקודת התקדמות בחקירה, שכן ניתן היה ללמוד ממנה כי הילדים אכן נמצאים בגרמניה, וכי שלומם טוב.
לסיכום האמור לעיל יש לקבוע כי לא נפל כל פגם ו/או דופי בהתנהלות הנתבעים, ויש לקבוע כי גם בראיה בדיעבד של הדברים, החשיבה החקירתית בהתחשב במכלול הראיות לכאורה שהצטברו, הייתה לכל הפחות סבירה אם לא למעלה מכך, ובוודאי בגדר חובת הזהירות המצופה מהמשטרה והתביעה, מה גם שלוותה בביקורת שיפוטית וקבלה גושפנקא של בית המשפט בהארכת המעצר.
בית המשפט נעתר לבקשה, ביטל את ההחלטה, וקבע כי בהעדר הוראה המסמיכה את בית המשפט שדן בהארכת המעצר לדון בבקשה, על התובע לפנות לפרקליטות בשנית ולבקש תגובתה לבקשה.
סוף דבר – דין התביעה להדחות.