-סעיף 10(א) לפקודת התעבורה קובע, כי: "לא ינהג אדם רכב מנועי אלא אם הוא בעל רישיון נהיגה תקף לרכב מאותו סוג, שניתן על פי פקודה זו, ולא ינהג אדם אלא בהתאם לתנאי הרישיון זולת אם פוטר מחובת רישיון נהיגה ובמידה שפוטר".
-בענייננו, הפר הנתבע את ההגבלה אשר הייתה קבועה בתקנות התעבורה, במועד הרלוואנטי, עת נהג באוטובוס פרטי זעיר מבלי שהחזיק ברישיון אשר היה דרוש לשם נהיגה ברכב כאמור במועד זה.
-השאלה הדרושה הכרעתי היא, האם יש בשתי ההוראות האמורות, זו המופיעה בפוליסת הביטוח וזו המופיעה בפקודת התעבורה, כדי לשלול את הכיסוי הבטוחי בעניינינו.
בפסק הדין צוין, כי "כך הדבר, גם אם נהיגה בניגוד להגבלה או לתנאי דורשת, כי הנהג יחזיק בדרגת רישיון אחרת מזו המוחזקת על ידו".
-בפסיקה נקבע, כי חל כסוי בטוחי במקרים בהם אדם הסיע נוסעים מעל למספר המותר ברישיונו (דנ"א 10017/02 קרנית נ' מגדל), אדם נהג ברכב ללא הגה כוח, בנגוד להגבלות ברישיונו (דנ"א 10017/02 קרנית נ' מגדל), נהגת נהגה ברכב ידני שעה שברישיונה הוגבלה לנהוג ברכב אוטומטי (ע"א 5308/09 הפניקס הישראלי-חברה לביטוח בע"מ נ' קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים), נהג החזיק נהג ברישיון הרכב המתאים לסוג הרכב בו נהג אולם לא החזיק ברישיון לנהיגת מונית על אף שעסקינן היה במונית (רע"א 1101/10 הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ נ' קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים) ומקום בו נהג צעיר נהג ללא מלווה, על אף חובתו החוקית בנדון.
...
סבורני, כי אף בכך יש בכדי לתמוך בעמדתי באשר לקיומו של כיסוי ביטוחי.
סבורני, כי קביעה לפיה חל בענייננו כיסוי ביטוחי עולה בקנה אחד עם ההלכה באשר לצימצום המקרים בהם יש לקבוע, כי אין זכאות לפיצוי מחמת העידר רישיון נהיגה מתאים.
-אי לכך, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע סך של 14,200 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה 28.2.10 ועד מועד פסק הדין.