בתביעת וולדגריס חייב בית הדין האיזורי תל אביב (השופטת קרן כהן ונציג הציבור מר אפרים שלייפר; סע"ש 29175-11-15) את המערערת לשלם לתובע גמול בעד עבודה בשעות נוספות, דמי הבראה, דמי חגים, פדיון חופשה ופצוי בגין אי מתן תלושי שכר.
לגישת המערערת, חיובה לשלם למשיבים תשלומים בגין אי ביצוע הפקדות לקרן פנסיה מטיל עליה כפל תשלום.
בסעיף 1יא (ו) לחוק, נקבעה ההוראה הבאה:
" (1) נקבעו בהסכם קבוצי או בצו הרחבה כמשמעותם בחוק הסכמים קבוציים, תשי"ז-1957, הוראות בדבר תשלומים סוצאליים שעל המעסיק או העובד הזר לשלם לקרן פנסיה, לתכנית חסכון אחרת, לקופת תגמולים או לתשלום פצויי פיטורים, יעביר המעסיק לקרן או לחשבון הבנק, לפי הענין, ואליהם בלבד את התשלום הסוצאלי שהוא חב בו, והכל בשיעורים שנקבעו בהסכם הקבוצי או בצו ההרחבה כאמור, והוראות ההסכם הקבוצי או צו ההרחבה לענין זה לא יחולו;
מוצרי הביטוח הפנסיוני המנוהלים באמצעות קופות הגמל למיניהן למעט קרנות ההשתלמות (קרנות פנסיה; קופות ביטוח המוכרות בשמן המסחרי "בטוחי מנהלים"; וקופות גמל לחסכון) מיועדים לחסכון לטווח ארוך (גיל פרישה), תוך מתן הטבות מס מהן נהנים חוסכים שהם תושבי המדינה.
אף בתביעת רדיאט, בה הומצא לאחר דיון ההוכחות, מיסמך המפרט צבירה במנורה, אך – חרף צו שהוצא על ידי בית הדין – לא הומצאו נתונים כלשהם מכלל, נפסק כי "לא ברור מנספח זה כיצד נצבר אותו 'סכום הביטוח' והאם מדובר בכלל בהפרשות לגמל. גם אם כן – לא ברור האם מדובר בכספי גמל שהופרשו מחלקו של התובע או הנתבעת". משכך, נפסק כי לא ניתן להביא בחשבון את הסכומים שלטענת המערערת הופקדו בקופות השונות והיא חויבה לשלם אף לרדיאט פצויי בגובה התשלומים שלא הועברו למרכיב התגמולים ולמרכיב הפיצויים בקופות השונות.
...
בנסיבות אלה, אפילו אם יוכח כי המערערת אכן העבירה כספים לפוליסות פרט בגין עובדיהן, "הרי שלכל היותר מדובר בהעברת כספים שמחשבון בנק שבבעלותה לחשבון חיסכון שאף הוא בבעלות המערערת".
המשיבים הוסיפו וטענו כי המערערת טענה "טענות הופכיות" לטענותיה בערעורים בתביעה בסדר דין מקוצר שהגישה בבית משפט השלום בתל אביב יפו נגד מנורה בגין אותה פוליסה ממש (ת.א 41344-02-16; התביעה הועברה על ידי בית משפט השלום לבית הדין האזורי תל אביב), בגדרה נטען כי עילת התביעה היא השבת הסכומים שהועברו למנורה ואשר הופקדו על ידה "לתוכניות חיסכון פרט, ככל הנראה אף מבלי שנעשתה כל הבחנה בין הסכומים השונים שהועברו בגין כל אחד ואחד מהעובדים".
דיון והכרעה
לאחר שבחנו את טענות הצדדים, בכתב ובעל פה ועיינו בכלל חומר התיק, הגענו לכלל מסקנה כי דין ערעורי המערערת, שאין בהם ממש, להידחות.
סוף דבר – הערעורים נדחים.
המערערת תשלם לכל אחד מהמשיבים שכר טרחת עורכי דין והוצאות משפט בסכום של 7,500 ₪ (וסך הכל: 15,000 ₪) בתוך 30 ימים מהיום.