מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפרעת דחק פוסט-טראומטית בעקבות תאונת דרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

זו תביעת התובע לפיצויים בגין תאונת דרכים מיום 07/05/11, אשר בה נפגע עת נסע לעבודתו בצומת שוקת.
המליץ על הפניה לייעוץ סקסולוגי, מרפאה שמטפלת בפוסט טראומה, טפול פיזיותראפי, מתן משככי כאבים.
· במסמך חוות־דעת רפואית של רופא אא"ג מתאריך 09/03/14, נקבע שלתובע אין נכות בתחום זה. · במסמך מסכם של הועדה הרפואית לעררים של הביטוח הלאומי מתאריך 22/02/15, הועדה סבורה שההפרעות הקוגניטיביות קשורות בקשר ישיר לתיסמונת הפרעת דחק פוסט־טראומטית ול־TBT, ולכן אין מקום לתת נכות נפרדת נוספת מן הנכות הנפשית.
...
לא ברור מדוע "לא ניתן היה לבדוק" את אותן בדיקות נוירולוגיות חיוניות, אך עובדה זו מצטרפת לכך שבסופו של דבר לא נמצא נזק נויורולוגי למרות שפע רב של תלונות סובייקטיביות על תסמינים הקשורים בדרך־כלל בנזק נויורולוגי.
המסקנה היא שגם אם היה בעבר ממצא רפואי כזה או אחר של ליקויים נפשיים פוסט־טראומטיים – הרי שאין להם ביטוי תפקודי, ומהימנותם של דיווחים אלה נוכח המציאות מוטלת בספק רב ואינה חוצה את רף ההוכחה הנדרש להוכחת נכות תפקודית במשפט אזרחי.
סך כל נזקו של התובע 311,254 –ש"ח. ניכוי מל"ל – מהסכומים האמורים ינוכו תגמולי המל"ל כאמור לעיל, בסך כולל של 496,259 ש"ח. תוצאות והוצאות הואיל והנזק נבלע בתשלומי המל"ל, ועל יסוד סעיף 330 - 328 לחוק הביטוח הלאומי תשלם הנתבעת לתובע את הסך של 77,814 ש"ח, שהם 25% מן הנזק.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בעקבות התאונה חלה אף הידרדרות נפשית שבאה לידי ביטוי בפוסט טראומה.
הנאשם נמצא כשיר לעמוד לדין על פי חוות דעת פסיכיאטרית כאשר בחוות הדעת נקבע כי הוא סובל מהפרעת דחק פוסט טראומתית בעקבות תאונת דרכים משנת 2015.
...
לאחר ששקלתי כל האמור לעיל מצאתי כי ההסדר אליו הגיעו הצדדים הולם את חומרת העבירה, את העבר התעבורתי המכביד ואת לקיחת האחריות.
אני מורה על הפעלת עונש מותנה של מאסר לתקופה של 8 חודשים כפי שנפסק בבימ"ש לתעבורה ביום 17.10.17 בתיק תעבורה 11644-03-17 לריצוי באופן חופף.
אני מורה על הפעלת עונש מותנה של פסילת רישיון הנהיגה לתקופה של 12 חודשים כפי שנפסק בבימ"ש לתעבורה ביום 17.10.17 בתיק תעבורה 11644-03-17 לריצוי באופן חופף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחוות דעתה קבעה המומחית כי התובע סובל מהפרעה דחק פוסט טראומטית שנגרמה בעקבות ארוע הריסת המסעדה על ידי מע"צ, האלימות שהתלוותה אליו, וכל מה שקרה אחר כך, כשהטראומה הרגשית הקשה בפני עצמה לוותה במקרה זה גם בשבר כלכלי שנובע מאותו ארוע שגרם לטראומה הנפשית.
ובעניין אחר, התובע הכחיש בעדותו כי התלונן על בעיות נפשיות בעקבות תאונת דרכים משנת 1981 (עמ' 21) אף שמן המסמכים הרפואיים עולה כי סבל מתסמונת פוסט טראומטית בעקבותיה.
...
לטענת התובע, לאחר קבלת השומה נוהל משא ומתן לפיצויו בהתאם לשומה ובנוסף לפיצויו על נזקי גוף שנגרמו לו עקב אירועי הפינוי, אלא שהנתבעת חזרה בה מהסכמתה והודיעה כי הערכת השמאי אינה מקובלת עליה והסכימה לשלם לו סכום נמוך בהרבה מהערכת השמאי.
סוף דבר התביעה נדחית ברובה ומתקבלת בחלקה הקטן.
התביעה שכנגד נדחית.
הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 5,000 ₪.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

במאמר מוסגר אציין כי על פי היתרשמות הקב"נית מיום 20.3.2002 (ת/11), המערער לא סבל מ-PTSD (הפרעת דחק פוסט-טראומטית) על פי ספר האבחנות הפסיכיאטריות האמריקאי, ה-DSM, מאחר שהמערער לא היה תחת אש ולא היה חשוף לארוע הטראומטי באופן ישיר, אלא חווה רגשות אשם ויתכן שמדובר בתגובת אבל.
בחוות דעתו של פרופ' טיאנו מטעם המערער, נכתב כי השילוב בין אישיות גבולית, תיסמונת פוסט-טראומטית, תמונה קלינית של דכאון ושימוש בחומרים ממכרים (כמו אלכוהול, קנביס וכדורים שונים שהחל המערער לצרוך לאחר שניפגע ברגלו בעקבות תאונת הדרכים שעבר), "מוריד את כמות כוחות האני של הנאשם, את היכולת להיתמודד עם תיסכול וגירוי חצוני פרובוקטיבי לאפס", ופוגע ביעילותם של מנגנוני ההגנה.
...
טענותיו של המערער על מנת שלא להשאיר את הקורא במתח, אקדים ואומר כי בסופו של יום נקל היה עלי להגיע למסקנה כי לא דובים ולא יער, ומאחורי הפראזות והמילים הנשגבות אין מאומה.
לאחר שעיינתי בהודעות שצורפו ובנימוקי הבקשה ותגובת המשיבה, אומר בקצרה כי לא מצאתי בבקשה ממש, אם כי איני רואה כל מניעה להגשתן של ראיות אלה, ואף המשיבה לא התנגדה לכך.
אוסיף ואומר כי המסקנה של פרופ' טיאנו, לפיה בשל אותה תנועת יד מזלזלת כביכול מצד המנוח, קרסו שיקול הדעת, ההגנות והכוחות של המערער והוא נקלע להתנהגות אימפולסיבית, אינה תואמת את העובדות לפיהן המערער ביצע בדיוק את מה שאיים לעשותו מספר ימים ומספר שעות לפני האירוע.
אשר על כן, דין הערעור להידחות.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

חוות הדעת הפסיכיאטרית מחוות הדעת הפסיכיאטרית עולה כי מדובר בנאשמת אשר סובלת מהפרעת דחק פוסט טראומטית, בעקבות מעורבותה בתאונת הדרכים.
...
לאור כל האמור לעיל אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים: אני פוסל את הנאשמת מלנהוג ו/או מלקבל ו/או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 7 שנים בפועל, בניכוי 90 ימי הפסילה המנהלית בהם הייתה נתונה.
אני גוזר על הנאשמת  מאסר על תנאי  לתקופה של 8 חודשים, והתנאי הוא, שהנאשמת שלא תעבור בתוך 3  שנים  עבירה של נהיגה בזמן פסילה, בניגוד לסעיף 67 לפקודת התעבורה, או עבירה של גרימת מוות ברשלנות, ותורשע בגינהּ.
אני גוזר על הנאשמת 9 חודשי מאסר בפועל, אותם תרצה הנאשמת בעבודות שרות בעמותת מעון כפר כנא (חמישה ימים בשבוע).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו