בנוסף, הוגשה חוו"ד שלישית מטעם המומחה הנ"ל מיום 11.7.12 בעקבות ראיות נוספות שהגיש המערער; להלן כמה קביעות של כ"א מהמומחים הנ"ל:
ד"ר רויטל עמיעז, המומחית מטעם המשיב, כתבה בחוות דעתה מיום 17.3.10, בין היתר כדלהלן:
".....מאובחן כסובל מסכיזופרניה פרנואידית ע"פ סיכום מחלה מכפר שאל מתאריך 2.1.06. על פי עדותו, דודו, אח של אביו סובל מבעיה פסיכיאטרית מוכר כנכה של משהב"ט. בעיותיו של התובע היו קיימות לפני הגיוס. עדות לכך ניתן למצוא במכתבה של מנהלת ביה"ס היסודי שבו למד, אשר מתארת הפרעות היתנהגות קשות ביותר, שהתבטאו באלימות ואשר לא קיבלו מענה. לאחר ששוחרר מהצבא, לא פנה לטפול וחזר לעבוד בטלביזיה,שם עבד לפני גיוסו. לדעתי המצב הפסיכוטי היה קיים גם לפני הגיוס, דבר שיכול להסביר את הפרעות ההיתנהגות המתוארות. מאחר ומדובר במחלה שהתגלתה מייד עם הגיוס , הוא ומשפחתו לא ראו צורך בטיפול פסיכיאטרי, דבר המרמז על כך שלא חלה החמרה במצבו בעקבות השרות. ארבע שנים לאחר ששוחרר חלה החמרה במצבו ואז החל לקבל טפול תרופתי. כפי שמתואר בדו"ח מרפאה בעסוק לגבי התפרצויות האלימות בזמן עבודתו בטלביזיה. סיכום: איני רואה כל קשר של גרימה או החמרה בין שרותו הצבאי של התובע לבין מחלתו הנפשית והליקוי התיפקודי הכרוך בכך".
ד"ר יהויקים שטיין בחוות דעתו מטעם המערער , מיום 20.2.11 כתב, בין היתר כדלהלן:
"....לדבריו, הרגיש לראשונה בלחץ נפשי בתחילת שהותו בצבא. הוא לא היסתגל לחיים הצבאיים גדושי הדרישות החמורות. החל לסבול מכאבי ראש. בלילות הופיעו חלומות זוועה בהם הוא נופל מצוקים גבוהים, מתעורר שטוף זיעה ובדיסאוריינטציה. המפקדים היתעללו בו, נטפלו אליו ולגלגו לו. ....הטיעון שהועלה שא' סבל עוד מלפני גיוסו מהפרעות נפשיות פסיכוטיות אין לו בסיס. מן האנמנזה שקבלתי ממנו ומאמו אין שום רמז לכך.....הציונים בהתנהגות היו בין טוב לטוב מאד. לא ייתכן שהיה מקבל ציונים טובים בהתנהגותו אם היה ילד מסוכן וגרוע בלימודים כפי שתואר ע"י המנהלת. ...קיימת גם סתירה בין הטיעון שהיה אלים ומסוכן לבין האבחנה של אישיות אינטרוורטית שהוענקה לו מטעם הצבא.....כמו כן אין שום מיסמך רפואי או פסיכולוגי מן התקופה הקדם צבאית המעיד על פסיכוזה או בכלל על הפרעה כלשהיא. ...אם הטענה היא שא' סבל מהפרעה נפשית קשה לפני הצבא, הכיצד לא אובחן בלישכת הגיוס, ואף זכה לפרופיל 97. א' היה ללא ספק בעל אישיות אינטרוורטית בתקופה הטרום צבאית...אבל בוודאי לא היה אדם חולה בעת גיוסו. הצבא דרדר אותו.לאחר שיחרורו המשיכה הנסיגה בתפקודו והוא לא חזר אף פעם למצבו הקדם צבאי. הסכיזופרניה הפרנואידית אובחנה מספר שנים לאחר שיחרורו. כיום א' נמצא ברמיסיה פוסט פסיכוטית. בהשפעת התרופות הוא מתפקד באופן חלקי ואינו סובל מבעיות פסיכוטיות....לסיכום, במהלך השרות הצבאי התפתחה אצל א' הפרעה נפשית בהשפעת הלחצים האובייקטיביים ובעיקר עקב הלחץ המשפיל והמזניח שקבל. השרות הצבאי הווה, אפוא, טריגר להתפתחות הפסיכופתולוגית. אי לכך הצבא אחראי לשיקומו...".
בתגובה לחווה"ד הנ"ל של ד"ר שטיין, הגישה ד"ר רויטל עמיעז, המומחית מטעם המשיב חוו"ד נוספת ביום 15.6.11 .
...
בחו"ד זו היא מודה שמנהלת ביה"ס בלבלה בין המערער לבין אחיו באשר להתנהגות בביה"ס. בהמשך כתבה, בין היתר כדלהלן:
"במהלך התקופה שלאחר השחרור השתמש בגראס ובחשיש, דבר שיכול היה לגרום להחמרה במצבו; וייתכן שאף להתפרצויות האלימות בזמן העבודה בטלביזיה ולגרום לפסיכוזה וירידה תפקודית במהלך התקופה. מסיבה זסו הותנתה קבלתו למעון ירושלים בהפסקת השימוש בגראס וחשיש. האסכולה הפסיכיאטרית המקובלת היום הינה כי שימוש בקנביס על נגזרותיו מחמירות מהלך מחלות פסיכיאטריות קיימות ; יתכן ואף גורם לפריצה של מחלות פסיכוטיות ואפקטיביות. ....סיכום, איני רואה כל קשר של גרימה או החמרה בין שירותו הצבאי של התובע לבין מחלתו הנפשית והליקוי התפקודי הכרוך בה".
דיון
ראשית, כמה הערות והמסקנה הנובעת מהן:
שני הצדדים סבורים שהמערער חולה כיום בסכיזופרניה .
לאחר עיון בחוות דעתם של שני המומחים הנ"ל ולאחר ששמענו את חקירתם הנגדית על חוות הדעת, ולאחר שמיעת חקירת המערער , חקירת אימו של המערער (גב' ציונה אזולאי), וחקירת חברו של המערער (דוד בר מוחא) הננו מחליטים שהמערער לא עמד בנטל ולא הוכיח קשר סיבתי בין השירות הצבאי לבין מחלת הסכיזופרניה ; ואלו טעמינו להחלטה זו:
קיים פער גדול מאד של זמן בין אירועים שטען להם המערער או המומחה מטעמו שהיו במהלך השירות (וככל שאלה היו בכלל או כפי שתוארו ע"י המערער בפרט) לבין פרוץ המחלה.
לאור כל האמור לעיל, הערעור נדחה.