התובעת מציינת, כי מדובר במקרקעי ציבור אליהם פלש הנתבע, תוך שהוא תופס חזקה שלא כדין, ללא הסכמת הבעלים, ומסרב לפנות את המקום על אף שנתבקש לעשות כן.
בפתח דבריה מעלה התובעת, כי אין מדובר בתיק פלישה "קלסי" אלא בתופעה פסולה ומקוממת במסגרתה פלש הנתבע למקרקעי הציבור ובנה בהם 21 יחידות דיור בתוך מיתחם מבוצר.
ראו הערת בית המשפט בע"א (מחוזי ת"א) 43018-10-15 עירית תל-אביב-יפו נ' דורון שובלי (נבו 08.03.2017):
"כך, אף בענייננו זכאית המערערת לתבוע את פינויו של המשיב המחזיק במקרקעין שלא כדין הן מכוח הליכי ההפקעה שבוצעו לגבי חלק מחלקה 107 (ואפילו טרם הפקיעה את כל החלקה), והן מכוח חלות התב"ע בהיותה זכאית להרשם כבעלים על השטחים הציבוריים הנידונים, כפי שנקבע על ידי בית המשפט קמא והעובדה כי בענייננו לא ניתן ייפוי כוח אינה גורעת מזכותה לפעול לפינוי השטח הצבורי המוחזק על ידי המשיב, שהוכח על פי התצ"א וחוות דעת מפענחת התצ"א שמדובר בשטח המיועד לצורכי ציבור, כאשר על פי התוכנית כל השטחים המיועדים לצורכי ציבור יופקעו ויירשמו ע"ש המערערת."
מאחר שההערות בדבר ההפקעה מקנות לעירייה זכאות להחזיק בקרקע, הרי שהיא עומדת בדרישת סעיף 16 לחוק המקרקעין וזכאית לידרוש פינוי וסלוק יד מכל מי שאינו זכאי להמצא במקום.
עוד עולה, כי עצם מחדלה של הרשות אינו מעיד על הסכמה או על מתן רשות להחזקה ולשימוש במקרקעי הציבור.
...
כפי שפורט בהרחבה מעלה, איני מקבלת את עמדת הנתבע לפיה הוא מחזיק בזכות כלשהי (לרבות רישיון מכללא) או כי הוא זכאי להחזר בגין השקעותיו במקרקעין, בשים לב לכך שמדובר במקרקעי ציבור.
בעניין זה הגעתי למסקנה לפיה יש להורות על חיובו של הנתבע בדמי שימוש החל מחודש יולי 2020, הוא המועד בו נשלח מכתב ההתראה מטעם התובעת.
סוף דבר
כפי שפורט בהרחבה מעלה, מצאתי לנכון לקבל את תביעת הפינוי ולהורות על סילוק ידו של הנתבע מהמקרקעין, וזאת תוך 60 ימים לכל המאוחר ממועד מתן פסק דין זה.
ניתן בזאת צו לפיו על הנתבע לפנות את המקרקעין מושא התביעה- מתחם המצוי בתחומי תכנית מתאר מקומית מס' 1358ד'- פארק דרום, וידוע כגוש 6136, חלק מחלקות 37,38,39,40 בעיר תל אביב-יפו – ולהשיבו לתובעת, כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ השייך לו או למי מטעמו, וזאת לא יאוחר מיום 28.12.2023 בשעה 12:00.