מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הפקדת צ'ק ביטחון בלי להודיע: הפרת חוזה והשלכותיה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

יוער כבר עתה כי לא ניתן לקבל את הטענה של שי לכך שהוסכם כי לסכום זה יתוסף מע"מ שכן התשלומים שולמו ללא תוספת מע"מ, וכך גם שיק הבטחון שהפקיד התובע בידי שי (נספח ד' לתצהיר שי) הנו ע"ס 10,000 ₪ בלבד.
בשלב מקדמי של ניהול ההליך הודיע התובע כי הצדדים פועלים לביטול העסקה, כך שהמחלוקת שנותרה בתיק הנה המחלוקת הכספית אשר הנה בסמכות בית משפט זה ולכן ביקש העברת התיק לבית משפט זה. בהחלטת כב' השופט נאמן מאותו יום הועבר התיק לבית משפט זה. לאחר שהתביעה נדחתה בהסכמה נגד עו"ד לנקרי, הוסיף ההליך להתברר בטענות התובע להחזר כספים נגד הנתבעים 1-2.
כלומר, מדובר בהפרת הסכם המובילה לדיון בהשלכות על פי חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1970 (להלן – חוק התרופות).
...
אף שהמסקנה היא כי מיכאל הפר את ההסכם, מחמת אי קיום חובת הגילוי המוטלת עליו, איני רואה מקום לחייבו בפיצוי מעבר להשבת הסכומים שקיבל בפועל וזאת מכיוון שהתנהלות התובע אינה חפה מפגמים.
לאחר שבחנתי את חומר הראיות ושקלתי את טענות הצדדים, שוכנעתי כי על הנתבע 2 להשיב את הסכום ששולם לו במלואו על יסוד הנימוקים כדלקמן.
סוף דבר, אני מורה כדלקמן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דורון הגיש היתנגדות לבצוע שיק הבטחון, וכן הגיש, ביחד עם רצ השקעות, תביעה נגד דוד בטענה להפרת התחייבותו לרכישת מניות מוטורס, לנזקים בגין מחיקת ערך יתרת המניות שנותרו בידי דורון ורצ השקעות וכן לנזקים בגין החזקת סחורה של מוטורס ומניעת שיחרורה.
לבסוף, טען דורון, כי מאחר שההסכם בתוקף, על דוד לשאת בהשלכות הפרתו את ההסכם, ובכלל זה לשלם את תמורת המניות שרכש ולשאת בנזקים שנגרמו לדורון ולרצ השקעות בשל הפרתו.
נמצאנו למדים, כי גרסת דוד לפיה בוצעה השקעה במוטורס כנגד שיק הבטחון נתמכת בלשון ההסכם, בהעתקי המחאות ודו"ח תנועות החשבון שהוצג, בהודעתו של אבירם ובעדויותיהם של אבירם ושל דורון בעצמו.
בסעיף 11 להסכם הצהירו דורון ורצ השקעות, כי התשלום בגין רכישת מניות רצ השקעות לא הושלם, וכי נותרו תשלומים, המופקדים בבנק לפרעון, ובלשון הסעיף: "11. יחד עם זאת מוצהר בזאת על ידי דורון ו/או רצ כי בגין רכישת המניות על ידי רצ מהחברה נותרו תשלומים אשר מופקדים בבנק פועלים לפירעון עד ליום 03/03/16." אך חרף היתחייבותם החוזית, ועל אף דרישתו של דוד, כי דורון ידאג להסדיר את התשלום בגין רכישת המניות, כפי שפורטה בהודעת הדוא"ל לפנינה מיום 28.10.14, שצוטטה לעיל, דורון ורצ השקעות לא הסדירו את התשלום בגין המניות.
...
אף מתייתר הצורך בהכרעה בה. די בקביעה כי ההסכם לא נכנס לתוקף, בשל אי קיום התנאי המתלה, כדי לשמוט הקרקע תחת תביעת דורון ורצ השקעות, אף מבלי לקבוע מסמרות בטענה זו. סוף דבר דין תביעת דוד סבן להתקבל במלואה, ודין תביעת דורון יהב ורצ השקעות להידחות.
בהתאם, אני מורה לדורון לשלם לדוד סך של 250,000 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת השטר לביצוע, ה- 20.1.15, ועד ליום התשלום המלא בפועל.
בנוסף, אני מורה לדורון ולרצ השקעות לשלם לדוד שכ"ט עו"ד והוצאות בסך של 60,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אלכסיי והמנוח פנו, אם כן, אל **** בשל היותה עורכת דין, מתוך האמון שרחשו לה ולכישוריה המקצועיים, ובציפייה כי זו תבצע פעולות שבתחום הכשרתה – עריכת ההסכם, וכן הפקידו בידיה את שיק הבטחון.
עולה, אם כן, כי **** לא הפעילה כל שיקול דעת, היא לא ערכה עם אלכסיי והמנוח כל בירור אודות נסיבות מתן ההלוואה ועיתוי העברת הכספים, היא לא הסבירה לצדדים את המשמעות של החתימה על ההסכם במתכונתו זו, היא לא הכניסה להסכם תניות כלשהן המבטיחות את אלכסיי מפני הפרת התחייבויותיו של המנוח, זולת היתייחסות לשיק הבטחון, שהיה מוגבל בזמן, שעל נפקויותיו לא עמדה, היא לא הציגה בטוחות מספקות, וכן לא הבהירה מה השלכות העברת הסך הנוסף של 100,000 ₪ למנוח לאחר כריתת ההסכם, ללא בטוחות מספקות כאמור.
גירסתו התמוהה לפיה **** הודיעה לו כי תשמיד את שיק הבטחון משום רוגזו על סרובה להעבירה לידיו (סעיף 13 לתצהיר אלכסיי), כמו גם העמימות בה נקט אלכסיי בדבר עתוי השיחה הטלפונית האמורה (שבועות לאחר ששנת 2013 הגיעה לקיצה, כלשונו) – כל אלה מחזקים הרושם כי אכן השמדת שיק הבטחון נעשתה בתיאום עם אלכסיי, רק בשנת 2015, כפי טענת ****.
לאור זאת, ומאחר ששיק הבטחון היה קצוב בזמן, עד חודש דצמבר 2013, ממילא לא נגרם נזק בעצם השמדתו לאחר מועד זה, ואף אלכסיי אישר בסיכומיו, כי השמדת שיק הבטחון לא היסבה לו נזק נוסף (סעיף 37 לסיכומי אלכסיי).
...
אחר שהתברר כי לא היתה למנוח דירה, כי אם ליעקב, אין מקום להלין על **** כי לא הבטיחה את כספו של אלכסיי באמצעות דירה זו. למעלה מכך, נוכח הספקות בדבר מעורבותו של אלכסיי בעסקה עם שותפו של המנוח בארה"ב, לאור מעורבות בנו של המנוח בפרשה, ולאור נסיבות מתן ההלוואה, כאשר אלכסיי מודע היטב למצבו הכספי ואף הבריאותי הרעוע של המנוח – אין לקבל את טענתו של אלכסיי, כי מדובר היה בעסקה פשוטה למתן הלוואה, שלא נפרעה בסופו של דבר.
איני מקבלת את טענותיו של אלכסיי בדבר גובה ההוצאות בהן נדרש לשאת בשל ההליך הנוסף.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת, עו"ד ****, לשלם לתובע, מר אלכסיי מורוזוב, סך של 30,000 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום ביצוע התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 19.1.14 הציגו התובעים את שיק הבטחון שנימסר להם במעמד כריתת הסכם המייסדים לגביה, אך הוא חזר בעילה של "אין כסוי מספיק". ביום 26.1.14 הודיעו התובעים לנתבעים על ביטול הסכם המייסדים ודרשו את השבת כספי ההשקעה שהועברו על ידיהם קודם לנקיטת הליכים משפטיים.
מינוי כונסי הנכסים והליך הפרוק בשל הליכים אלה מלמדים כי הנקיטה בהליכים נמצאה מוצדקת, וממילא הטרוניה שמלין ארז על ההשלכות של מינויי כונסי הנכסים והליך הפרוק על המיזם מעושה ובלתי משכנעת.
הפרה יסודית של הסכם המייסדים וביסוס יסודות עוולת התרמית ועוולת הגזל ארז לא גילה את מצבה הכספי של ליה לתובעים קודם לכריתת הסכם המייסדים, את הסיכון כי כספים שיוזרמו לחשבונה של ליה עלולים לרדת לטימיון, את אי הסכמתו של ארן לבלעדיות, וכן את העובדה כי כבר היתקשר בהסכם לבצוע המיזם עם דביר, חרף התחייבותו לבלעדיות במסגרת הסכם המייסדים.
בכתב ההגנה מטעמו הלין ארז על כך שהתובעים הפקידו את שיק הבטחון מבלי ליתן הודעה מוקדמת אודות ביטול העסקה בהתאם לסעיף המדובר (סעיפים 31, 35, 84, 102 לכתב ההגנה).
...
דין טענותיו אלה של ארז להידחות.
על רקע האמור, ובהתחשב בהיקף ההשקעה שהשקיעו התובעים במיזם, אני מעמידה הפיצוי על סך של 30,000 ₪.
סוף דבר אני מורה לארז לשלם לתובעים סך של 240,000 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל, וכן אגרת בית משפט, שכר עדים כפי שנפסק במעמד הדיון, ושכר טרחת עו"ד והוצאות בסך של 30,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

השוכר יפקיד בידי התובע מספר בטוחות להבטחת תשלומיו הנובעים מההסכם ובהן: ערבות בנקאית אוטונומית בסך של 16 אלף ש"ח (ס' 8.1.1) (להלן: הערבות); התחייבות של שני ערבים (ס' 8.1.3, הן כאמור הנתבעות 2 ו-3) והפקדת המחאת ביטחון (ס' 8.1.3).
בהקשר זה נקבע כי "המשכיר (התובע, ד.פ.) יהיה רשאי להשתמש בכספי הבטחון כולם או מקצתם במקרה בו יפר השוכר אחת או יותר מהוראות הסכם זה ובתנאי שטרם מימוש כספי הביטחון מסר המשכיר לשוכר הודעה בכתב בדבר הפרה וכי ניתנה לשוכר היזדמנות לתקן את ההפרה תוך 7 (שבעה) ימים מיום שנמסרה לו ההודעה" (ס' 8.1.3) (להלן: תנאי מימוש הבטוחות).
הצדדים חלוקים במספר שאלות הדרושות להכרעה: האם הנתבעת הייתה רשאית להודיע על סיום ההסכם, ואלו השלכות יש להודעה זו? כפועל יוצא מהכרעה בשאלה זו הרי שעלי לבחון האם התובע היה רשאי לממש את הערבות וכן לתבוע את הנתבעות 2-3 ביחס לערבותן? האם הנתבעת מחויבת להשיב את הנכס למצבו עובר להסכם? למען נוחות הקריאה, הנתבעת 1 ומנהלתה, הנתבעת 2, יכונו יחד "הנתבעת". הנתבעת 3, המיוצגת בנפרד, תיקרא "הגב' חמידוב" או הנתבעת 3.
כלומר, מסקנתי היא שלפני שהנתבעת הודיעה לתובע על סיום ההיתקשרות היא לא הודיעה לו דבר על מצב הנכס שמונע ממנו לעבוד בו, ולא נתנה לו היזדמנות לתקן את הרטיבות, והרטיבות לא היתה העילה האמיתית לסיום החוזה.
...
מהתרשמותי הישירה מהנתבעת, אני סבורה שלא כך פני הדברים.
לאור אלה, אני דוחה את טענת הנתבעת 3 כי נעשקה.
על כן אני קובעת כי הנתבעות ישלמו ביחד ולחוד את הסכום האמור בסעיף 76 לפסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו