אליבא דתובעים הפירסום שנעשה על-ידי הנתבעת לפיו התובע מנהל רומן עם התובעת (להלן: "הפירסום") מהוה לשון הרע, כהגדרתו בסעיף 1 לחוק.
ויודגש: עדותה של התובעת, לפיה ובין השאר, כי הנתבעת "השמיצה אותי במקום עבודתי בטענות סרק לפיהן ביני ובין רפי לכאורה היתנהל רומן..." (ת/1, סעיף 4, עמ' 2, ש' 15) ,וכן: "קטיה התחילה לפרסם אמירות קשות עלי ועל רפי בפני גורמים בבית הספר וגורמים מחוץ לבית הספר כשציינה שרפי לכאורה נגע בי וליטף אותי וציינה כי מעשיו מהוים עבירה פלילית..." (ת/1, סעיף 6; עמ' 2, ש' 11), וכן: "... ישנה משמעות רבה לכל השמועה שהפיצה קטיה..." (ת/1, סעיף 7, עמ' 2, ש' 15), ובהמשך: "השמועה החלה בחזרה הגנרלית שנערכה ביום 12/6/2013 כאשר קטיה פנתה לגב' קארינה ניניו... וסיפרה לה על השמועה השקרית" (ת/1, סעיף 8; עמ' 2, ש' 15), וכן: "קטיה אף פנתה לגב' רעיה וולוז'ינסקי... ואמרה לה שאני ורפי לכאורה נצפנו במצבים אינטימיים בחזרה הגנרלית..." (ת/1, סעיף 9; עמ' 12, ש' 15), וכן: "לאחר החזרה הגנרלית הגיעה קטיה לחדר המורים בבית הספר והחלה להפיץ את השמועה השקרית כלפינו..." (ת/1, סעיף 10; עמ' 2, ש' 15), ולבסוף: "מאותו יום ואילך המשיכה קטיה להפיץ את חרושת השמועות כאשר זו פנתה לגב' יעל לפלר... וסיפרה לה כי רפי לכאורה מנהל רומן עם אשה נשואה מבית-המשפט [כך!!] כלומר היא התכוונה אלי..." (ת/1, סעיף 11; עמ' 2, ש' 15), היא עדות מפי השמועה ובתור שכזו אינה קבילה בבית-המשפט (עמ' 3; עמ' 4, ש' 35-22; עמ' 5, ש' 33-1).
...
עשירית, הגם שמסקנתי דלעיל, לפיה התובעים לא הוכיחו כדין את יסודותיה של עוולת לשון הרע, המוגדרת בסעיף 7 לחוק ואף נסתם הגולל על התביעה דנן ודינה להידחות, אוסיף, מעל לכל צורך, כי הפרסום הוא אמת ויש בו עניין ציבורי, והנתבעת חוסה תחת כנפיה של הגנת "אמת הפרסום" שבסעיף 14 לחוק.
ויודגש: לא מצאתי ממש בשאר טענותיהם של התובעים ודינן להידחות.
התוצאה
התוצאה היא, אפוא, כי אני דוחה בזה את התביעה ומחייב את התובעים לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל בסך של 15,000 ₪.