במקביל, טענו בעלי התפקיד כי החבות נוצרה בחוסר תום לב שעה שהיחידה נהגה ברכב ללא ביטוח ועל כן עתרו לקביעת תוכנית סמלית בעיניינה שתגלם את החוב שנוצר, לטענתם, בחוסר תום לב.
הנושה, קרנית, הגישה מצד שני, ביום 20/2/23, את עמדתה לפיה כן מדובר בחוב שאינו בר הפטר.
הנושה קרנית צרפה פסק דין אחד, שסומן על ידה כנספח 6, שבמסגרתו נקבע שהחוב כלפיה אינו בר הפטר, אך מדובר בנסיבות שונות מהותית מהנסיבות עסקינן, שעה ששם מדובר בחבות שנוצרה לאחר הליך פלילי, במקרה שבו היחיד נידון בפלילים בשל ביצוע עבירת אלימות חמורה (הריגה), אך לא כך הדבר בעניינינו שעה שהיחידה לא נידונה בפלילים בכלל בגין ביצוע התאונה נשוא הדיון.
...
ביום 23/3/23 הגישו בעלי התפקיד את עמדתם ביחס לסוגיה הנ"ל ובמסגרתה טענו כי לאחר שבחנו את נסיבות המקרה לעומק , סבורים הם שאין המדובר בחוב שאינו בר הפטר וזאת מאחר ומדובר בחבות שנוצרה בהליך אזרחי בשל העדר כיסוי ביטוחי שעה שלא הוגש כתב אישום כלל נגד היחידה, והחוב אינו נובע מעבירת אלימות חמורה.
סעיף 163 ג(2) מונה את המקרים שבהם נסיבות יצירת החובות מצדיקות את הארכת תקופת התשלומים, כאשר החלופה המתאימה לענייננו היא החלופה הקבועה בסעיף 163ג(2)ב' המתייחסת לחוב שנוצר מהזנחה חמורה בניהול ענייניו הכלכליים של היחיד שנעשתה בחוסר תום לב.
לאחר שעיינתי בפסק הדין שניתן בעניינה של היחידה בתביעה האזרחית שהוגשה נגדה (ת"א 9447-12-12) שוכנעתי כי למעשה חוסר תום הלב של היחידה נעוץ אך ורק בעובדה שהיחידה נהגה אותה עת ברכב ללא ביטוח, כאשר לא ברור מהנתונים שהובאו לעיוני אם מדובר ברכב שהינו בבעלות היחידה או בבעלותו של אחר והפגיעה עצמה לא נעשתה בשל עבירת תעבורה או התנהגות חסרת תום לב מצד היחידה.
לפיכך, ולאור כל האמור, ולאחר ששקלתי את כל הנתונים שהובאו לעיוני בהתחשב בכל הנסיבות הרלוונטיות כמפורט בדו"ח ובכתבי הטענות ובשים לב לכך שהדו"ח הועבר לנושים ולא התקבלה התנגדות, למעט ההתנגדות של הנושה קרנית, שנשקלה והוכרעה בהתאם, אני מורה על מתן צו שיקום כלכלי במסגרתו יינתן ליחידה צו הפטר.
אני מאשרת תשלום שכר השגחת הממונה וכן את שכר טרחת נאמן, מע"מ והוצאות בהתאם לתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם), תשמ"א-1981 ובהתאם להנחיות הממונה, לפי הגבוה מבניהן.