החייב ניהל בשעתו חברה שעסקה במתן שירותי שילוח בנלאומי, היא חברת שי שירותים לוגיסטים (אס.אל.אס) בע"מ (להלן: "החברה").
וכן:
"מקובל לקבוע כי הליכי פשיטת הרגל מיועדים למלא אחר שתי תכליות עיקריות: האחת, כנוס נכסי החייב וחלוקתם בין נושיו בדרך הזולה, המהירה, היעילה והשווה ביותר ... אולם לצד תכלית זו קיימת התכלית השנייה, שעיקרה לאפשר לחייב שאיתרע מזלו ואינו מסוגל לשלם את חובותיו לפתוח דף חדש בחייו על-ידי קבלת הפטר מן החובות. ... וקיים אינטרס חברתי לאפשר לו בנסיבות מתאימות לחזור לפעילות כלכלית נורמלית תוך שמיטת חובותיו" .
...
בסופו של דבר דומה כי החקירות בעניינו של החייב מיצו את עצמן עד תום, ולכל הפחות, הגיעו למבוי סתום.
לו הייתי מגיע לכלל מסקנה כי החייב יצר את חובותיו בחוסר תום לב, פשיטא שדינו של הליך פשיטת הרגל היה להתבטל, אלא שחרף החשדות והתהיות שמעלים נושיו, לא עלה בידם להראות כי החייב פעל בדרכי מירמה.
בסופו של דבר, כעולה מתסקיר מפורט שהגיש הנאמן, לא העלתה החקירה בענין דירה זו דבר, והעובדה שאשת החייב מכרה אותה לאחותה, בתמורה מלאה, אינה משנה מסקנה זו. לגבי שתי הדירות הנוספות ניתן עוד בתחילת ההליך, ביום 13.1.2015, צו איסור דיספוזיציה, אלא שצו זה בוטל ביום 1.6.2015 לבקשת הנושים יוזמי הליך פשיטת הרגל, לאחר שהתברר כי ממילא הדירות משועבדות לטובת נושים מובטחים- בנק שהעמיד אשראי לשם רכישתן, וכן נושה חוץ בנקאי שהעמיד אשראי לחברה שבפירוק.
וכפי שציינתי בתיק פש"ר (מחוזי ת"א) 15772-02-16 יגאל ומרים בן-אור נ' כונס הנכסים הרשמי (פורסם בנבו, 09.05.2018): "יש לחזור ולהדגיש את המובן מאליו, קרי, שהליך פשיטת רגל איננו הליך עונשי. אין באים חשבון עם החייב על כך שיצר חובות ואין מענישים אותו על כך."
בנסיבות אלה אני סבור כי התנייתו של ההפטר בתוספת תשלום של 150,000 ₪, כמוצע על ידי הנאמן, משולה למעשה לדחיית הבקשה, משום שספק רב אם החייב יהיה מסוגל לגייס סכום זה. והרי אין חולק כי לחייב עצמו לא נותרו נכסים כלשהם וכל סכום שישלם לצורך קבלת ההפטר, מקורו בכספים שיגייס מצדדים שלישיים.