בעירעור שהוגש על פסק הדין בית הדין הארצי הציע למערערת "לשקול מחיקת העירעור בנסיבות בהן הפרישה הייתה על רקע הסדר פרישה מפעלי ולא הסדר פרטני בין המעסיק לבין העובד אשר עלול היה להערך מתוך מגמה להשית על הקרן עלויות שבמקרה הרגיל על המעסיק לשאת בהן" והמשיבה הסכימה להצעה (ע"ע (ארצי) 27841-02-19 קרן מקפת מרכז לפנסיה ותגמולים א"ש בע"מ - יצחק לרנר (30.6.20) (עניין לרנר))
האם התובע זכאי לקיצבת נכות רק בתום ימי המחלה?
לאחר עיון בטענות הצדדים וראיותיהם דעתי היא שיש לקבל את טענות התובע בנושא ימי המחלה.
לפיכך, טענת הקרן בכתב ההגנה ובתצהירה, שקצבת הפרישה המוקדמת היא מסוג ההכנסות שהיא מחויבת להפחית מקיצבת הנכות מתקבלת.
...
סעיף1, סעיף ההגדרות, קובע ש"הכנסה מיגיעה אישית" כולל "קיצבה המשתלמת מאת מעביד לשעבר". כפועל יוצא, קצבת פרישה מוקדמת שניתנת במסגרת הסדר פרישה, קל וחומר כשמדובר בהסדר שגובש מכוח ובהתאם להסכם קיבוצי, היא בגדר "הנאה או קצובה שניתנו לעובד ממעבידו" שהופקה "מיגיעה אישית". ודוק, אף אם תשלום קצבת פרישה חוסה, בתנאים המתאימים, תחת ההסדר מיוחד הקבוע בסעיף 9א לפקודה – "פטור לקיצבה המשתלמת מאת מעביד או קופת גמל ולקיצבה המשתלמת על פי ביטוח מפני אבדן כושר עבודה", אין בכך כדי לשנות מן המסקנה, שכן זהו החריג לכלל:
"לפי הכלל הרגיל, כשמשלם מעביד לעובדו סכום כסף במסגרת יחסי העבודה, וכאשר השניים פועלים בהקשר זה בכובעם כמעביד וכעובד, חזקה כי מבחינת העובד התשלום הוא הכנסת עבודה לפי סעיף 2(2) לפקודה. כך קובעת לשון הסעיף בבירור. ואולם, אם קבע המחוקק במפורש הסדר בעל מאפיינים הוניים, כפי שעשה בסעיפים 9(7א)(א) ו-102 לפקודה בנוגע למענקי פרישה ולאופציות המוקצות לעובדים (בהתאמה), יחול ההסדר המיוחד שנקבע בחוק. לשון אחר, בכל הקשור לתשלומים ממעבידים לעובדיהם, ההסדר הקבוע בסעיף 2(2) נהנה מ'עליונות' או 'עדיפות' על ההסדרים ההוניים, המהווים חריג לו" (עניין ניסים).
הטענה כי התובע אינו יכול להיות "מובטל" הזכאי לדמי אבטלה בתקופה בה הוא נכה הזכאי לגמלה הינה טענה לבירור אצל המוסד לביטוח לאומי ולא במסגרת תיק זה.
לפיכך, טענת הקרן שניתן לקזז גם דמי האבטלה מקצבת הנכות נדחית.
סוף דבר
התביעה מתקבלת במובן זה שעל הקרן לערוך לשלם קצבת הנכות החל מתום 61 ימי המחלה שלאחר מועד תחילת הזכאות לנכות, ובניכוי קצבת הפרישה המוקדמת, ובחישוב בהתאם להוראות תקנון הקרן.