לפניי תביעה לפצויי הלנת שכר, הפרישי שכר בגין שעות נוספות ועבודה במנוחה שבועית, פדיון חופשה, דמי הבראה, הפרשות לפנסיה, דמי מחלה, פצויי פיטורים, פיצוי בגין אובדן מס הכנסה ובגין פגיעה בפנסיה העתידית.
יש לבחון את תום לבם של המעסיק ושל העובד, את הנסיבות האובייקטיביות ולהעניק משקל לתכליתו של החוק אשר קבע את הסנקציה הדרקונית בדבר פצויי הלנת שכר, כאשר נאמר באותו פסק דין (חוות דעתה של כב' סגנית הנשיא, דאז, השופטת אלישבע ברק):
"אין לפרש את סמכותו של בית הדין להפחית את פצויי ההלנה כסמכות שאין בצידה שיקול דעת לבית הדין... אין בית הדין חותמת גומי. עליו להפעיל את שיקול דעתו בצורה מדודה... את שיקול דעתו זה הוא מפעיל על פי אמות המידה החלות על בית משפט, תוך היתחשבות בנסיבות, בתום לבם של הצדדים ובתכלית החקיקה".
על כן, בהתאם להלכה הפסוקה, על בית הדין להפעיל את שיקול דעתו לגבי קיום הנסיבות שבסעיף 18 לחוק הגנת השכר ומידת ההפחתה או ביטול של פצויי הלנת השכר.
בפסיקה של בית הדין הארצי לעבודה בע"ע 1242/04 עריית לוד - דהן ואח', מיום 28.7.05, הפחית בית הדין את שיעור פצויי הלנת השכר, כאשר עילת ההפחתה היתה נעוצה במצבה הכלכלי הקשה של המעסיקה, אשר נבע גם מגורמים חצוניים – אובייקטיבים שלא היו בשליטתה והכבידו על פעילותה.
...
אולם, הלכה זו חלה כאשר חלק העובד נוכה משכרו ולא הועבר לקופה/קרן פנסיה, ואין זה המקרה שלפנינו שבו לא נוכה כל סכום משכר התובע, אשר סוכם איתו על "שכר נטו". על כן, דין טענת התובע בעניין זה להידחות.
לסיכום
נוכח כל האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע סכומים כדלקמן:
סך של 25,000 ₪ בגין פיצויי הלנת שכר, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 8.6.16 (מועד הגשת התביעה) ועד ליום התשלום המלא בפועל.
כמו-כן, על הנתבעת לשלם לתובע סך של 20,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
התביעה כנגד נתבע 2 נדחית, ללא צו להוצאות.