עוד נקבע, כי מקום שהועדה רואה לנכון להפחית את אחוזי הנכות שנקבעו למבוטח, וזאת אף אם לא הוגש ערר על כך, הרי שעליה להתריע בפניו על כך, ולתת לו היזדמנות נאותה להתייחס לאפשרות זו ולהתגונן בפניה, וכן יש ליתן לו את ההזדמנות לחזור בו מן הערר שהגיש (ראו ע"ע (ארצי) 300/03 מלול – מדינת ישראל, ניתן ביום 10.1.2006).
בפרשת אלקובי דלעיל ציינה כב' השופטת נעים-דיבנר קביעה היפה לענייננו: "באשר לטענת המערער כי נפל פגם בפעולת הוועדה אשר לא הזהירה אותו מראש מפני האפשרות להפחית את שיעור נכותו – אף טענה זו דינה להדחות, שכן הוועדה הרפואית לעררים לא הפחיתה בסופו של דבר מנכותו של המערער, כפי שנקבעה על ידי הוועדה מדרג ראשון, אלא הותירה את אחוזי הנכות שנקבעו לו על כנם".
ראו גם הדברים הבאים, וכפי שניתנו בבית הדין הארצי לעבודה בבר"ע 3564-09-11 יצחקי – המוסד לביטוח לאומי (החלטה מיום 22.9.2011, כב' השופטת רוזנפלד), ואין לנו אלא לאמץ אותם במלואם, כראויים במקרה זה: "אין מקום לקבל את גישת המבקש, לפיה כאשר מבוטח מגיש ערר לעניין ניכוי מצב קודם, על הועדה להדרש רק לנושא זה. כמו כן, לא מצאתי ממש בטענת המבקש, כי הועדה לא הזהירה אותו מפני האפשרות שבכוונתה להוריד את שיעור הנכות. הועדה מדרג ראשון קבעה כי למבקש, בנכוי מצב קודם, נותרה נכות צמיתה בשיעור 0%. אף הועדה ראתה לנכון לקבוע כי למבקש נותרה נכות צמיתה בשיעור 0%, אם כי מטעמים שונים מאלו של הועדה מדרג ראשון. מכאן, שעל פני הדברים, לא היה מקום להזהיר את המבקש כי בכוונת הועדה להוריד את שיעור הנכות שנקבע לו".
שנית, בנגוד לטענות המערערת, מצבה לא הורע כתוצאה מהחלטת הועדה.
...
הוועדה התייחסה לממצאי הבדיקות והצילומים וקבעה כדלקמן: "19.3.15 CT: המבנים הגרמים תקינים אין סימן להרס גרמי, ולסיכום: ללא ממצע פתלוגי. 1.6.11 CT : בגובה L5-L4 בלט קל אחורי של אנלוס ללא לחץ על השק, בגובה S1 – L5 בלט דיסק אחורי מרכזי לחץ מתון על השק התקאלי. MRI מ 4.11.16: יש בלט אנלוס מינמאלי ללא לחץ וללא שינוי ניווני במפרקים בגובה S1 – L5, L5-L4 כפי שהיה ב CT ב 2011. הדיסקות באות תקין למעט שינוי קל מסוג מודיק בחלק העליון האחורי של חוליה L5".
הוועדה אף ערכה למערערת בדיקה קלינית, אשר אלה היו ממצאיה: "הליכה רגילה ללא צליעה בקצב תקין ללא סטיה עמו"ש המותני יושבת עם גב זקוף אין כיווץ שרירי גב כיפוף 90 מעלות ללא גירוי עצבי, כוח גס ותחושה שמורים, החזרים הופקו שווים בכול התחנות. הרמת רגל ישרה אפשרית מעבר ל 60 מעלות וקיום תנוחת הישבה ברגלים ישרות מאשר העדר רדיוקולפטיה. לפי דברי התובעת מתקשה לבצע כול תנועה בעמו"ש המותני".
הוועדה אף קבעה כי המערערת סובלת מכאבי גב תחתון לאחר הרמת משא כבד, וסיכמה את מסקנותיה כדלקמן: "לאחר עיון בחומר הרפואי רישום מ 9.2.10 לאחר תאונה ב 21.4.08 רגישות פראורטביאלית עמו"ש מותני תחתון, הגבלה בכיפוף. יש לציין כי התקפים של מגבלה כזאת מתועדים גם בכרטיס הרפואי עוד לפני התאונה הנדונה עם ציון של הגבלה בתנועות עמו"ש המותני. מכיוון שאין תימוכין לממצא אנטומי אשר ניתן ליחס לתאונה הנדונה משאירה הוועדה את הנכות הזמנית ובנכות הצמיתה מצב מתאים ל 10 אחוז נכות לפי סעיף 37(7) א עם ניכוי מצב קודם 10 אחוז לפי סעיף 37 (7) א. ניתן לציין שחל שיפור בממצאים בדיקות דימות כולל בדיקת CT אחרונה מ 2015 לעומת שנת 2011 (בדיקת CT תקינה) אין התפתחות של שינויים ניוונים המסברים תלונותיה של התובע".
הכרעת בית הדין – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר שבתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להידחות, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
בפרשת אלקובי דלעיל ציינה כב' השופטת נעים-דיבנר קביעה היפה לענייננו: "באשר לטענת המערער כי נפל פגם בפעולת הועדה אשר לא הזהירה אותו מראש מפני האפשרות להפחית את שיעור נכותו – אף טענה זו דינה להידחות, שכן הועדה הרפואית לעררים לא הפחיתה בסופו של דבר מנכותו של המערער, כפי שנקבעה על ידי הועדה מדרג ראשון, אלא הותירה את אחוזי הנכות שנקבעו לו על כנם".
ראו גם הדברים הבאים, וכפי שניתנו בבית הדין הארצי לעבודה בבר"ע 3564-09-11 יצחקי – המוסד לביטוח לאומי (החלטה מיום 22.9.2011, כב' השופטת רוזנפלד), ואין לנו אלא לאמץ אותם במלואם, כראויים במקרה זה: "אין מקום לקבל את גישת המבקש, לפיה כאשר מבוטח מגיש ערר לעניין ניכוי מצב קודם, על הוועדה להידרש רק לנושא זה. כמו כן, לא מצאתי ממש בטענת המבקש, כי הוועדה לא הזהירה אותו מפני האפשרות שבכוונתה להוריד את שיעור הנכות. הוועדה מדרג ראשון קבעה כי למבקש, בניכוי מצב קודם, נותרה נכות צמיתה בשיעור 0%. אף הוועדה ראתה לנכון לקבוע כי למבקש נותרה נכות צמיתה בשיעור 0%, אם כי מטעמים שונים מאלו של הוועדה מדרג ראשון. מכאן, שעל פני הדברים, לא היה מקום להזהיר את המבקש כי בכוונת הוועדה להוריד את שיעור הנכות שנקבע לו".
שנית, בניגוד לטענות המערערת, מצבה לא הורע כתוצאה מהחלטת הוועדה.
סיכומו של דבר, לא מצאתי כל טעות משפטית בפעולות הוועדה מושא הערעור או במסקנותיה, ומכאן שדין הערעור להידחות.