המומחה השיב, כי יש מיגבלה קלה בטווח של 100 מעלות וגם בכיפוף ויישור וכאשר נישאל מדוע לא לתת נכות בגין הגבלה קלה מאוד בתנועות הצואר השיב, כי זה אינטרפרטאציה של מומחה כמה התאונה השפיעה עליו "קלה מאוד" זו הערכה וכך הוא העריך את נכותו.
לגבי עמוד שדרה מותני אישר, כי אין חבלה מהתאונה שקשורה לכך ויתר טווחי התנועה תקינים.
כן עמד התובע על כך שגם על פי חוות הדעת אם יבוצע ניתוח לא יהא בכך כדי להפחית את אחוזי הנכות.
התובע טוען, כי המומחה קבע שהתובע סבל מליקויי שמיעה בעקבות הפניה לבדיקות שמיעה שלא הייתה כל הוכחה לביצוען, ולא ניתן לקבוע אחוזי נכות בגין ליקוי בשמיעה ללא בדיקת שמיעה שהיא למעשה הבדיקה היחידה שיכולה לקבוע את רמת השמיעה ומשכך ובהתאם לפסיקה אין לנכות משעור הנכות הכוללת שעורי נכות בגין מצב קודם אלא אם אובחנו ממצאים מוכחים קודמים.
...
בשים לב לכל האמור לעיל, לעובדה שסמוך לאחר התאונה היו הוצאות מוגברות לרבות לצורך טיפולי פיזיותרפיה ואביזרים, בשים לב לקבלות שצורפו לתצהירי התובע ולכך שסביר לקבוע שלא כל הסכומים הוחזרו, וגם בשים לב לכך שלתובע נכויות שלא קשורות לתאונה המצריכות טיפול ומעקב רפואי ומשכך לא כל הוצאותיו בגין נסיבות וטיפולים רפואיים מיוחסות לתאונה, אני רואה לפסוק בראש נזק זה סכום גלובלי של 12,000 ₪ לעבר ולעתיד.
אדגיש, כי לא ניתן לקבוע כי האשפוז בחודש יוני 2009 עקב סחרורות קשור לתאונה) ועל פי תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב נזק שאינו נזק ממון) תשל"ו- 1976, זכאי התובע לפיצוי של 47,842 ש"ח.
הערכת הנזקים
מתקבלת, אפוא, הערכת הנזקים הבאה:
הפסדי השתכרות בעבר ובעתיד - 103,578 ₪
ב. עזרת צד ג' - 35,000 ₪
ג. הוצאות לבריאות, ניידות ועוד' - 12,000 ₪
ד. נזק לא ממוני - 47,842 ₪
סך הכל, סכום של 198,420 ₪
ניכויים
הנתבעת טוענת, כי יש לנכות מסכום הפיצויים, ניכוי רעיוני של תגמולי המוסד לביטוח לאומי, שכן אין ספק שהמדובר בתאונת עבודה ולו התובע היה טורח לדווח על עצמו כעצמאי ולשלם דמי ביטוח היה זכאי לתגמולים מן המוסד לביטוח לאומי.
סוף דבר
הנתבעים באמצעות הנתבעת 2 ישלמו לתובע סך של 169,287 ₪ בתוך 30 יום, בצירוף ריבית והצמדה עד מועד התשלום בפועל.