סעיף 127(ב) לחוק המקרקעין, תשכ"ט- 1969, קובע את עדיפותו של בעל הערת האזהרה על פני נושים אחרים של החייב, בהבטיחו כי זכויותיו של בעל ההערה לא תפגענה בשל עיקול מאוחר או בשל חידלות פרעונו של החייב .
בספרו של בר אופיר, עמ' 619-620, צויין כי:
"הערת אזהרה לטובת צד שלישי, שנרשמה לפני הטלת העיקול, מוסיפה לעמוד בעינה והיא עדיפה על פני העיקול. כלומר: הצד השלישי, שההערה נרשמה לזכותו, יוכל להשלים את ביצוע העסקה ולרשום את הנכס על שמו, למרות הטלת העיקול ורישומו במירשם המקרקעין. הנכס יירשם על שמו של הצד השלישי, אולם ניתן יהיה להעלות נגד עסקה זו כל טענה הנובעת מפשיטת רגל או מפירוק, שאפשר היה להעלות אילו בוצעה העסקה במועדה. סעיף 127 יצר זכויות עדיפות לבעל הערת אזהרה כלפי מעקלים, נושים בפשיטת רגל ובפירוק חברות וכונס נכסים שנתמנה על נכסי בעל המקרקעין. הדבר נידרש לצורך הגנת רוכשי דירות שלעיתים נמצאים במצב ללא נשוא (ע"א 205/83 חובאני נ' דיקלה , פ"ד מא(3) 105). ובמילים אחרות: אם נרשמה הערת אזהרה לטובת קונה, ההערה גוברת על כל עיקול שנירשם לאחר שנרשמה, והעיקול לא יהיה תקף כלפיה (השופט ח' פיזם ת"א (חיפה) 1309/95 הרשקוביץ נ' תעל תעשיות עץ לבוד בע"מ, דינים מחוזי כו(9) 630))"
סוף דבר
לאור המקובץ לעיל, דין העירעור להדחות.
...
החלטתי לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות ערעור והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להידחות.
בספרו של בר אופיר, עמ' 619-620, צויין כי:
"הערת אזהרה לטובת צד שלישי, שנרשמה לפני הטלת העיקול, מוסיפה לעמוד בעינה והיא עדיפה על פני העיקול. כלומר: הצד השלישי, שההערה נרשמה לזכותו, יוכל להשלים את ביצוע העסקה ולרשום את הנכס על שמו, למרות הטלת העיקול ורישומו במרשם המקרקעין. הנכס יירשם על שמו של הצד השלישי, אולם ניתן יהיה להעלות נגד עסקה זו כל טענה הנובעת מפשיטת רגל או מפירוק, שאפשר היה להעלות אילו בוצעה העסקה במועדה. סעיף 127 יצר זכויות עדיפות לבעל הערת אזהרה כלפי מעקלים, נושים בפשיטת רגל ובפירוק חברות וכונס נכסים שנתמנה על נכסי בעל המקרקעין. הדבר נדרש לצורך הגנת רוכשי דירות שלעיתים נמצאים במצב ללא נשוא (ע"א 205/83 חובאני נ' דיקלה , פ"ד מא(3) 105). ובמילים אחרות: אם נרשמה הערת אזהרה לטובת קונה, ההערה גוברת על כל עיקול שנרשם לאחר שנרשמה, והעיקול לא יהיה תקף כלפיה (השופט ח' פיזם ת"א (חיפה) 1309/95 הרשקוביץ נ' תעל תעשיות עץ לבוד בע"מ, דינים מחוזי כו(9) 630))"
סוף דבר
לאור המקובץ לעיל, דין הערעור להידחות.