מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

העסקת עובדים זרים בגידול עופות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

מר לוי העיד שאביו המנוח העסיק עובד זר בסיעוד 24 שעות ויונס הועסק 12 שעות בלילה בהחלפת העובד הזר למשך תקופה מסוימת.
יונס מגדל שם כבשים וזורע גידולים.
כאשר ביקר שם אישתו של יונס אירחה אותו והגישה תבשיל חם של עוף עם אורז וירקות שבישלה ("מקלובה").
...
סיכומו של דבר הינו: בשים לב למחלוקת בין הצדדים כפי שהיא נפרשה בגרסת יונס עצמו ושעל פיה הוא גר "גם" במקום אחר שהינו מחוץ לתחום, יש בראיות ובעדויות שהנתבע הציג כדי להרים את הנטל להוכיח שהמסקנה שיונס לא התגורר בתקופה שבמחלוקת בדירה ברחוב הנורית בבית שמש – מסתברת יותר מגרסת יונס.
לפיכך, גם בעניינו של לית יש מקום למסקנה שישנם נכסים של אביו ובני משפחה נוספים ביאטה שעשויים לשמש ללית מקום מגורים.
סוף דבר התביעות נדחות.

בהליך תפ - עובדים זרים (הע"ז) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

האישום הנאשם עסק במועדים הרלוואנטיים לכתב האישום בגידול תרנגולי הודו בכפר ורבורג (להלן: "האתר" או "הלולים").
לטענת המאשימה, יש לקבל את הרישומים בדוח הפעולה על יסוד הכלל של "הקפאת הזכירה בעבר". לעמדת המאשימה, משהודה הנאשם כי הלולים נשכרו ממר סובוביץ וכי העופות שייכים למשפחתו של הנאשם, משלא הוצג היתר להעסקת עובדים זרים, ועל יסוד דוח הפעולה ותאור המקרה בצרוף רשימת העובדים שבה צויינו פרטי העובדים ותעודות עובד הציבור המעידות כי לנאשם לא היה היתר להעסיק את העובדים נשוא כתב האישום, הרימה את הנטל להוכיח את יסודותיה העובדתיים של העבירה.
...
בפתח הדברים, כמצוות סעיף 182 לחוק סדר הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, הנני מודיעה כי החלטתי לזכות את הנאשם מכל העבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
מכאן, המסקנה היא, כי העובד השני שנתפס במקום, לא היה בעל אשרת עבודה בתוקף ומכל מקום, אף אם הייתה בידו אשרה, לא היה רשאי לעבוד אצל הנאשם.
אחרית דבר ממכלול הראיות שהוצגו בפניי לא מצאתי כי המאשימה הרימה את הנטל להוכיח את היסוד העובדתי של העבירה, היינו, את היותו של הנאשם מעסיקם של העובדים שנטען כי נתפסו באתר המוחזק על ידי חיים וטורי.

בהליך תפ - עובדים זרים (הע"ז) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 9.11.11 נינתה החלטה בה נדחתה טענתו זו. רקע עובדתי הנאשמת היא חברה בע"מ (להלן: "החברה" או "הנאשמת"), אשר עסקה בגידול עופות להטלת ביצי מאכל במושב ספסופה.
לאור קביעתי כי תוכן ההודעה אמת, אציין את דבריו של מר אבוטבול בהודעתו זו: "אני, מר אבוטבול גבריאל, ת.ז. 053502449 בעל מיפעל ביצי הר מירון כ- 8 שנים אני מגדל עופות ומייצא ביצים... בעבר היו לי שני היתרים להעסקת עובדים זרים. לפני כחצי שנה ביטלו לי את ההיתרים. היום אני מעסיק כ- 12 ישראלים במפעל כאשר העבודה הנה עבודה קשה ומפרכת ודורשת מיומנות גבוהה ואמינות של פועל ולצורך העבודה הנ"ל אני חייב להעסיק עובדים מיומנים הרוצים לעבוד ואני הייתי מבוסס על העובדים הזרים ולכן כאשר ביטלו לי את האישור לקחתי פועלים ישראלים אך הם לא תפקדו בצורה טובה ויעילה וגרמו לי הפסדים רבים גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת שם של חב' ולכן ללא ברירה על מנת להמשיך להפיק סחורה באיכות גבוהה שיש עודפים רבים במשק ורק מי שמוכר סחורה טובה ואיכותית מסוגל לשרוד בעסק זה ולכן העסקתי כשני עובדים תאילנדים בשתי נקודות ראשיות..." ובהמשך: "העובדים עבדו 8-9 שעות ביום ועסקו בעיקר במכונה של הביצים ואיסוף הביצים, ביטוח וחוזה העסקה ישנם והם נעשו דרך חב' כ"א עמית. אני רוצה להוסיף שהדברים נעשו אך ורק על מנת להמשיך ולהתקיים ולהעמיד את העסק על הרגלים ובנוסף לתת פרנסה לעוד 10 מישפחות, והנקודה החשובה שאני חייב להעסיק עובדים תאילנדים בנקודות הרגישות הנ"ל" (ש' 8-11 להודעה מיום 13.7.03).
...
במכתבו זה, מודה מר אבוטבול כי העסיק עובדים ללא היתר כדין, וכך הוא כותב: "בזמן האירוע שהו במפעלנו 5 תאילנדים 2 תאילנדים היו מועסקים על ידנו עם אשרות שהייה כחוק תאילנדי אחר היה מועסק ע"י שכן... תאילנדי אחר קיבלתי מחברת עמית...". העובדה שמר אבוטבול נמצא דובר שקר בכל הנוגע לחתימה על ההודעה מיום 13.7.03, והודאתו בהעסקת עובדים זרים ללא היתר במכתב מיום 16.11.04 - שתי אלה מהוות סיוע לראיות נוספות הקיימות נגד הנאשמת, ומביאות אותי למסקנה כי המאשימה הצליחה להוכיח מעל לכל ספק סביר שהנאשמת העסיקה את העובדים שלא כדין.
סיכום לנוכח כל האמור לעיל, סבורה אני כי המאשימה הצליחה להוכיח מעל לכל ספק סביר שהנאשמת היא שהעסיקה את העובדים הזרים ללא היתר כדין.
סוף דבר הריני מרשיעה את הנאשמת בהעסקת עובד זר ללא היתר לפי סעיף 2(א)(1) ו- (2) לחוק עובדים זרים ביחס לשני העובדים הזרים שנתפסו במועד עריכת הביקורת, בהעסקת עובד זר ללא התקשרות עימו בחוזה עבודה כתוב לפי סעיף 2(ב)(2), בהעסקת עובד זר ללא הסדרת ביטוח רפואי לפי סעיף 2(ב)(3) ובהעסקת עובד זר ללא מסירת פירוט שכר העבודה ששולם והסכום שנוכה ממנו בניגוד לסעיף 24 לחוק הגנת השכר התשי"ח-1958, לפי סעיף 2(ב)(7) לחוק עובדים זרים.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כך, למשל, סטודנטים שהיו מעוניינים ללמוד חקלאות צמחית שובצו במשך 4 חודשים למתן חיסונים לעופות.
טענותיהם המקוריות של המבקשים נתמכו בתצהירו של מר גבי קוניאל, מנהל המשק החקלאי בקיבוץ מרום גולן, שכתב כי אנשי אגרוסטאדיס הבהירו שהמשתלמים הם עובדים נוספים למשק, מעל מיכסת ההיתרים להעסקת עובדים זרים.
הוא גם הבהיר כי אין מיגבלה על עובדים בזמן הקטיף, ולכן אין רבותא בהעסקת המשתלמים דווקא בתחום זה. המשתלמים נמצאים 11 חודש, אך מתוכם בין מאי לבין ספטמבר אין קטיף, והם מועסקים בעבודות אחרות, וכן עוברים לפעמים ממשק למשק, לפי הצורך, מה שמוסיף להם ידע ונסיון בגידול סוגים נוספים, למשל נשירים והדרים.
...
משהתברר כי התלונות אודות הפרה מיוחדות לקבוצה זו (עבודת קטיף בלבד; מכסות קטיף; והנחיה מועטה), וכי הקבוצה בת 21 חברים, שכולם ניתנים לזיהוי – אני סבורה שענייננו עולה בקנה אחד עם הדברים שנאמרו בענין אולסייל ובענין אחמד אבו אלהיג'א, במובן שאין די בראיות שהובאו כדי ללמד על עניינה של הקבוצה שהתיימרו המבקשים לייצג.
בשים לב למסקנה שעילת התביעה לא הוכחה ברמה הנדרשת לצורך אישור התובענה הייצוגית, לא ראיתי מקום לעמוד על טענות נוספות כגון הבקשה למחיקת המבקשת 2; מעמדן של המשיבות 2 ו-3; והשוני בין חברי הקבוצה.
סיכום הואיל והמבקשים לא הוכיחו שקיימת אפשרות סבירה שהשאלות שהעלו תוכרנה בתובענה לטובת הקבוצה – אני דוחה את הבקשה לאישור תובענה ייצוגית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר להעסקת עובדים נוספים, מעדות התובע עלה כי בתחילת עבודתו לא הועסקו עובדים נוספים ורק "עם הזמן" ככל שהעסק גדל הם העסיקו עובדים ערבים ותאילנדי והוא היה עובד איתם (פרוטוקול, עמ' 5 ש' 24 – 25) כאשר התובע העיד כי עד לשנת 2000 הוא היה עובד "הרבה לבד" (עמ' 6 ש' 35 – 36, עמ' 7 ש' 1 -5).
מאחר שבמרבית השנים עבד התובע לבד/ לצד עובדים זרים, מצאנו כי ניתן בנסיבות המקרה שלפנינו להסתפק בעדותו היחידה לצורך הוכחת תביעתו.
כללו של דבר – אנו מורות על מינויו של ד"ר גיל לאנה, מומחה לכירורגיה אורתופדית (להלן - המומחה), על מנת שייתן חוות דעת על יסוד העובדות שלהלן: התובע יליד שנת 1955, מתגורר במשגב עם. החל משנת 1976 ואילך, עם שיחרורו מהצבא, החל התובע לעבוד במשק של אביו ובמסגרת זו עבודתו התחלקה לשניים: גידול עופות וחקלאות.
...
לא מצאנו כי יש בטענות אלו להטות את הכף לעבר דחיית התביעה, ונסביר.
לא מצאנו ערך ראייתי משמעותי בעדותו של אלמוג שכן אין חולק כי הוא עבד עם אביו רק ב- 10 השנים האחרונות, תקופה אשר אינה רלבנטית לתביעה דנן (עמ' 8 ש' 12 – 14).
עם זאת, מצאנו כי עדותו של התובע הייתה מהימנה וסדורה ועל אף שוני מסוים בין גרסתו בתצהיר לבין גרסתו בפני חוקר הנתבע, לא מצאנו כי יש בו כדי לפגום במהימנות גרסתו שכן ניכר היה שהתובע השתדל לדייק בדבריו.
מאחר שבמרבית השנים עבד התובע לבד/ לצד עובדים זרים, מצאנו כי ניתן בנסיבות המקרה שלפנינו להסתפק בעדותו היחידה לצורך הוכחת תביעתו.
אמנם התובע העיד בהמשך כי ב- 7 השנים האחרונות הוא אינו עושה את העבודות שעשה בעבר – ברם, בהיעדר הסבר לפער בין הגרסאות ומאחר שאף בנו של התובע העיד כי מזה 10 שנים הוא עובד עם אביו אשר אינו מבצע עבודות פיזיות, מצאנו כי יש לתחום את מסגרת הזמנים בהתאם לעדותו התובע – קרי עד לשנת 2008 בלבד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו