עם קבלת ההודעה על הירצחה של המנוחה – שגרירות ישראל בברלין וכן המחלקה לישראלים בחו"ל (באגף הקונסולרי במשרד החוץ), עמדו בקשר עם משפחתה של המנוחה, עד שבתאריך 06.12.2012, העותרת 2 הודיעה למחלקה לישראלים בחו"ל, כי היא מוותרת על סיוע מצדם בכל הקשור בהבאת גופתה של המנוחה מגרמניה לקבורה בישראל.
"
הסעיף הנ"ל מעגן את תחולת הדין הישראלי על עבירות שבוצעו מחוץ לשטח המדינה, בין היתר, נוכח "תחולה פרסונלית-פסיבית" לדיני העונשין – מקרה בו קורבן העבירה הנו אזרח או תושב ישראל (ראו גם: ע"פ 7742/15 פלוני נ' היועץ המשפטי לממשלה, פיסקה 1 לפסק דינו של השופט י' עמית (28.08.2016)).
לכך יש להוסיף כי קיים קושי מעשי בהעמדת אדם לדין בישראל על עבירה שביצע במדינה אחרת, וזאת משום שהראיות אינן נימצאות בידי רשויות מדינת ישראל וכן משום שהן נאספו על פי הוראות הדין הזר, ולא מתוך מחשבה לאפשר את קבילותן בבית המשפט בישראל (ראו: עניין מימון-כהן, בעמ' 63).
...
בהקשר זה סבורני כי החלטת המשיבים שלא לממן נסיעות אלו של העותרים הינה החלטה המצויה במרחב שיקול דעתה, ואין מקום להתערב בה.
עם זאת, זה המקום לציין כי משרד החוץ ושגרירות ישראל בברלין הודיעו כי ימשיכו לעקוב אחר חקירת רצח המנוחה, ויהיו נכונים לסייע לעותרים במישור הקונסולרי בהתעדכנות מול הרשויות בגרמניה בדבר התקדמות החקירה, ובהעברת בקשות מטעם העותרים אל רשויות אלו, ורשמנו הצהרה זו בפנינו.
לסיום, יש לתת את הדעת על כך שכפי שעולה מהחומרים שהוגשו לנו בתיק – אי הסגרת החשוד איננה נובעת מאי-שיתוף פעולה מצד תורכיה, או גרמניה, אלא מכך שככל הנראה, כפי שנמסר מצוות החקירה הגרמני, החשוד ברצח אכן נמצא בסוריה, ולפיכך לא ניתן להסגירו בעת הזו לגרמניה, וממילא תורכיה איננה רלבנטית לעניין בשלב זה.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל – אציע לחבריי כי נדחה את העתירה, כאמור.
ואולם, בנסיבות העניין, סבורני כי הגשת העתירה השיגה חלקית את מטרתה משהביאה להתקדמות מסוימת במישור הקונסולרי (שלא הושגה קודם לכן, על אף פניות העותרים למשרד החוץ), ולפיכך יש מקום לפסיקת הוצאות לטובת העותרים בסך של 7,500 ש"ח.
משאמרנו כל שפירטנו עד הנה, ולאחר שהצגנו את טעמינו לדחיית העתירה, נוסיף רק זאת, כי ליבנו יוצא אל העותרים, אשר איבדו את היקרה להם מכל, ולכאבם – אין מרפא.